. Ale ťažko mi je súdiť kvality tohoto plemena, neviem akú majú vo všeobecnosti povahu, a nakoľko sú vyhovujúci na účel pre ktorý bol vyšľachtený labradoodle. Asi to malo svoj dôvod prečo sa ľudia vydali skôr inou cestou.
ale samozrejme, že teraz je shih-tzu pre mňa najlepšie plemeno na svete 

krive. Co sa povahy a vycviku tyka, tak labrosi maju niekolko svojich vysoko specifickych negativ, ktore sa uz xy rokov kompenzuju primiesanim inych plemien pre ten, ktory ucel. Vseobecne sa tieto krizence povazuju za vykonnejsie a v praxi sa osvedcili viac. Ucelne krizenie pre vykon ...ok. 

Millie píše:Nemozem si pomoct mne to pride takekrive. Co sa povahy a vycviku tyka, tak labrosi maju niekolko svojich vysoko specifickych negativ, ktore sa uz xy rokov kompenzuju primiesanim inych plemien pre ten, ktory ucel. Vseobecne sa tieto krizence povazuju za vykonnejsie a v praxi sa osvedcili viac. Ucelne krizenie pre vykon ...ok.
Mne sa len nepaic, ze to zenieme do generacii F2, F3, potom sa do toho zacnu miesat male pudle, robit kabelkove verzie a je to zase tam kde to bolo. Nove najsamsuper coool plemeno, mnozene pre prachy, bez ohladu na schopnosti pre ktore povodne bolo krizene.
Asi som naivna, alebo zijeme v takej dobe. Ale myslim, ze stale opakujeme rovnaku chybu a speje to zas k rovnakemu uspechu. Takze pre mna je to ako podielovy krizencek ok, a ako plemeno o
zmenšovanie som zatiaľ u labra a golden-doodla nezachytila - a aj pudel sa rozbil na viac výškových rázov proste tým, že sa začali rodiť menšie a menšie a bol dosť problém porovnať na výstave (alebo uchovnení) psa 60 a 43 cm v kohútiku. Dokonca boli (údajne) takto rozšľachtené zámerne s cieľom prinášania väčšej a menšej zveri.
Najmä ak sa v F1 rodia povedzme tri varianty (teraz hovorím o srsti a tam to presne aj začalo) a zámeru vyhovujú iba dve. Načo vyrábať vedome 1/3 narodených šteniat ako FI "odpad" a čo s nimi? 

A silno premýšľam nad tým že by som si ho zaobstarala. Škoda len že to nie je uznané v FCI, ale bohvie koľké roky bude trvať kým a či vôbec ho uznajú. Mna totiž fascinujú kučeravé psy. Pudel alebo kučeravý retríver..Pudel (kráľovský) by ešte ako tak spĺňal moje predstavy ale ja som skôr na plemená ktoré nevidno tak často na ulici alebo nie su tak známe. Kučeravý retríver je exterierovo úplne top (pre mňa) no po prečítaní charakteristiky plemena som od toho upustila a zostal mi labradoodle
Len kde ho zohnať? hehe 

Barča píše:Vlastní niekto na Slovenku toto "plemeno" ? Ja som sa s ním prvýkrát stretla v Amerike v roku 2007 a odvtedy som ostala ním očarená. Neskutočný pes. Gaučák no zároveň aj plný temperamentuA silno premýšľam nad tým že by som si ho zaobstarala. Škoda len že to nie je uznané v FCI, ale bohvie koľké roky bude trvať kým a či vôbec ho uznajú. Mna totiž fascinujú kučeravé psy. Pudel alebo kučeravý retríver..Pudel (kráľovský) by ešte ako tak spĺňal moje predstavy ale ja som skôr na plemená ktoré nevidno tak často na ulici alebo nie su tak známe. Kučeravý retríver je exterierovo úplne top (pre mňa) no po prečítaní charakteristiky plemena som od toho upustila a zostal mi labradoodle
Len kde ho zohnať? hehe