Shilohský ovčiak / Shiloh Shepherd (ARBA, ISSA)

Re: Shilohský ovčiak

Poslaťod Vikiki22 » Pia 29.01.2010 20:06

Holavul! Našla som ďalší experiment s NO. Volá sa American Tundra Shepherd Dog. :jazyk:
Obrázok

Web: http://www.americanshepherd.com/
Vikiki22
V.I.P.
Obrázok užívateľa

Re: Shilohský ovčiak / Shiloh Shepherd (nFCI)

Poslaťod kubi » Uto 15.02.2011 20:43

Vikiki22 píše:Neviem, kam to napísať, tak to šupnem sem... :ach:
Našla som nejaké ,,nové plemeno´´ , tiež s prímesou NO. Volá sa PASTOR GARAFIANO. Pochádza zo Španielska.
Obrázok
Obrázok

Pastor Garafiano , alebo aj garafiansky ovciak nieje nove plemeno ,ale prave naopak je to velmi stare a povodne plemeno pochadzajuce z Canarskych ostrovov. Toto plemeno vo svojej povodnej podobe takmer vyhynulo, hlavne vdaka vplyvu mnohych inych plemien (aj nemecky ovciak), az relativne pred nedavnom sa skupina spanielskych chovatelov rozhodla toto stare a povodne plemeno zachranit v jeho originalnej podobe. Nasli niekolko jedincov o ktorych predpokladali, ze su cistokrvny a teda bez krizenia s inymi plemenami , toto potvrdili aj testy DNA a na tychto "cistych" jedincoch zalozili znovuozivovaci chov .... Ich snaha vraj prinasa ovocie a plemenu sa minimalne na Canarskych ostrovoch kde su dodnes vyuzivany na svoj povodny ucel dari.
kubi
Junior
Obrázok užívateľa

Re: Shilohský ovčiak / Shiloh Shepherd a podobné krížence (nFCI)

Poslaťod TaraWillow » Uto 29.03.2011 16:13

Začínam premýšľať o tom, ktoré psy sa považujú za plemená "čistokrvné" a ktoré za krížence :lol: Shilohský sa podobá na chodského a ten sa podobá na staronemeckého ovčiaka :lol: a keď skrížim dalmatinca s NO? :heh:
TaraWillow
Hafan
Obrázok užívateľa

Re: Shilohský ovčiak / Shiloh Shepherd a podobné krížence (nFCI)

Poslaťod Vikiki22 » Uto 29.03.2011 21:29

Hm, ja by som rozhodne tieto psy nenazývala plemenom vôbec. :heh: A myslím, že skrížením dalmatína s NO by vzbikol panda-shepherd, či jak sa to volá. :heh:
Vikiki22
V.I.P.
Obrázok užívateľa

Predchádzajúci

Späť na Krížence