Siberpoo (Sibírsky husky + Pudel)

Re: Siberpoo

Poslaťod zeane » Sob 03.09.2011 18:26

:nwm: no, mne je to v podstate zdravo fuk - väčšinu pudelmixov vysvetľujú práve dezalergizáciou plemien - čo je pri zdraví dnešnej populácie v zásade celkom chvályhodná snaha :angel: Skôr mi teda vadí to miešanie už spoločenských plemien, alebo aj prípadne iných podobne zameraných - NO a BO (alebo veľký bradáč) napríklad, aby sme ďaleko nechodili :lol: To mi príde ako zbytočnosť. Pokiaľ je snaha smerom "nech to nepĺzne" - ná, nech si poslúžia. Tam nie je moc z čoho vyberať keď chceš cielene pridať nepĺznucu srsť. Faktom je, že plemien so zameraním spoločník nad 40 cm je vážne málo. Holt - požiadavky modernej doby. :nwm:
zeane
Šampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod blueberry » Sob 03.09.2011 23:09

Nech ľudia krížia, čo chcú. Len nech z každého kríženca, bastardíka a hybrida nespravia nové plemeno... Ako keby ich už aj tak nebolo dosť :nwm:
blueberry
Big Dog

Poslaťod Amis » Ned 04.09.2011 10:46

Hm, tento je fakt desivý :pac: mne sa z tých mix napríklad páči Rottle (Rotvajler x Pudel) ten je pekný :hi: Skoro všetky po krížení potom majú takú divú srsť, majú na hlave chlpy ako fúzač. ALebo Jack-A-Poo ten vyzerá milo :no: Ale viete si predstaviť napríklad Pudla a Mexického naháča ? ALebo Pudla a Írskeho vlkodava :aaa: tieto kríženia sa blížia k šialenstvu, to mi občas pripadá ako keby chceli skrížiť žirafu a hada :ahoj:
Amis
Junior
Obrázok užívateľa

Poslaťod Barca » Ned 04.09.2011 12:23

Mne skor vsetci tie kriznece pudla pripadaju ako ti chlpaci v utulkoch. Presne takeho by som raz chcela, ale z utulku samozrejme :smile:
Barca
Big Dog
Obrázok užívateľa

Poslaťod Aris » Ned 04.09.2011 12:54

zeane, ja v tom vidím veľký rozdiel. ČSV bolo skrížené za určitým plánom a stým, že išlo len o kríženia NO a vlka. Lenže v Amerike skrížia pudla s 20 ďalšími plemenami a vznikne 20 nových plemien. Okrem toho nevidím žiadne reálne využitie v krížencov ako je napr. Eskapoo alebo aj Siberpoo. Osobne si myslím, že tie psíky musia mať totálny výkyvy v povahe.
Jo a otázka: prečo väčšinu plemien krížia práve s pudlom?
Všichni se můžou přetrhnout, aby zachránili Hitlerův mozek, ale když ho člověk voperuje žraloku lidožravému, tak to najednou zašel příliš daleko!
Pazuzu, you ungrateful gargoyle!
Aris
Šampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod blueberry » Ned 04.09.2011 13:14

ale treba uznať, že niektoré hybridíky vyzerajú rozkošne :yes:
napr. sibírsky husky x shiba inu :hi:
Obrázok
alebo nemecký ovčiak x pudel :lol:
Obrázok
a ešte čau čau x šarpej
Obrázok

Aris píše:Jo a otázka: prečo väčšinu plemien krížia práve s pudlom?
myslím, že väčšinou je to kvôli tomu, že pudle sú inteligentné, ľahko cvičiteľné a hlavne nepĺznu
blueberry
Big Dog

Poslaťod Haleth » Ned 04.09.2011 16:40

Salexi píše:Ľudia nebláznite, veď australáci alebo huskáči majú tiež hypnotický pohľad a toto je rovnaké :lol:

mňa desia všetky psy s bledými očami :lol: nikdy by som to nechcela mať doma...
blueberry mňa teda neoslovil ani jeden ničím... to už radšej pôjdem do útulku
"Some days you're the pigeon, some days you're the statue." David Brent
Haleth
Šampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Trivi » Ned 04.09.2011 17:17

Náhodou ten prvý je celkom pekný, ale tak je pravda že z každého kríženia by hneď nemuseli robiť nové plemeno. :pac:
Trivi
Junior
Obrázok užívateľa

Poslaťod Diandra » Ned 04.09.2011 19:14

1. pes na fotke - husky, len trochu iný a v bielom
2. pes na fotke - briard
3. pes na fotke - thajský ridgeback bez ridgu

nechápem načo to je dobré. Keď to krížia kvôli vzhľadu, tak načo keď podobné plemeno už nájdem :ach:
Obrázok
Diandra
Big Dog
Obrázok užívateľa

Poslaťod zeane » Pon 05.09.2011 0:23

Aris píše:zeane, ja v tom vidím veľký rozdiel. ČSV bolo skrížené za určitým plánom a stým, že išlo len o kríženia NO a vlka. Lenže v Amerike skrížia pudla s 20 ďalšími plemenami a vznikne 20 nových plemien. Okrem toho nevidím žiadne reálne využitie v krížencov ako je napr. Eskapoo alebo aj Siberpoo. Osobne si myslím, že tie psíky musia mať totálny výkyvy v povahe.
Jo a otázka: prečo väčšinu plemien krížia práve s pudlom?

Aris, ani sa mi nechce veriť, že si moje príspevky nečítala... Takkže sa k tomu vracať nebudem a prečítaj si spätne, bo už by som sa opakovala.
Oni sa netvária že by to bolo rovno plemeno - na tom linku som si to výslovne prečítala. Nuž, keď sa im chce krížiť, tak s tým asi toho moc odtiaľto nenarobíme, môžete im prípadne poslať protestný list. :lol: Možno sa im zasa vydarí niečo ako sa vydaril Labradoodle. :no:
Za akým plánom a čo bolo krížené - ja predsa viem s akým chovateľským zámerom bolo krížené ČSV, rovnako ako viem o účele argentínskej dogy. Našla som si v histórii plemien... Ale dala som si aj tú námahu, že po počiatočnom prevrátení očami som si našla aj labradoodla napríklad. A robím to tak so všetkými kríženiami čo ma zaujmú.
Ale v teoretickej rovine: Nebolo žiadne plemeno "rovnako dobré" na účel na ktorý sa šľachtilo ČSV? Neexistovalo plemeno ktoré by zastúpilo argentínku? :nwm: Skúste popátrať a nehľadajte len argumenty ktoré by podporili len váš odpor k novým plemenám - tie totiž boli sú a budú, inak by v Európe jestvoval napríklad Barbet a nejestvoval Pudel, Španielsky, či Portugalský vodný pes, alebo Lagotto Romagnolo (a ďalšie dve plemená čo sa od neho odvodzujú, len sa mi nechce teraz hľadať). Nejestvoval by Pudelpointer. A to spomínam plemená ktoré sú dnes "staré", žiadne novošľachtence. :ahoj:
zeane
Šampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod wer » Pon 05.09.2011 9:04

zeane, neviem, ako velmi si si studovala historiu CSV, ale mam pocit, ze nie prilis. za 1. uz pri zrode NO bol pouzivany aj vlk. za 2. aka bola situacia na hraniciach pri zrode CSV... a za 3. vlk ma ine vlastnosti, ako akykolvek pes.
to, ze to ucel celkom nesplnilo, je druha vec. ale aj napriek tomu su to schopne psy, ktore, myslim, nemaju obdobu (ak neratam podobne napady holandanov...)

kdezto povacsinou tie novovzniknute mi pridu len ako rozmary. pridat pekne moderne modre oci, napriklad.
pritom absolutne nie som proti ucelnemu krizeniu - napriklad alaskany, NOxBO a pod... ale tieto americke vymysly - skor ide o vzhlad, ako o ucel... :nie:
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Trivi » Pon 05.09.2011 10:34

zeane: No premňa zamňa nech si ich krížia :lol: Ja tu len vyjadrujem svoj názor a určite by mi nevadilo ak by to šlachtili za nejakým účelom a dlhodobým výskumom napríklad. Ale napríklad už aj tu spomínaný "Siberpoo". Načo bol šlachtený tento pes? Je to len kôli vzhladu, ktorý podla môjho názoru, je nanič. :ua: Toť si myslím ja :smile:
Trivi
Junior
Obrázok užívateľa

Poslaťod zeane » Pon 05.09.2011 14:37

wer píše:zeane, neviem, ako velmi si si studovala historiu CSV, ale mam pocit, ze nie prilis. za 1. uz pri zrode NO bol pouzivany aj vlk. za 2. aka bola situacia na hraniciach pri zrode CSV... a za 3. vlk ma ine vlastnosti, ako akykolvek pes.
to, ze to ucel celkom nesplnilo, je druha vec. ale aj napriek tomu su to schopne psy, ktore, myslim, nemaju obdobu (ak neratam podobne napady holandanov...)

kdezto povacsinou tie novovzniknute mi pridu len ako rozmary. pridat pekne moderne modre oci, napriklad.
pritom absolutne nie som proti ucelnemu krizeniu - napriklad alaskany, NOxBO a pod... ale tieto americke vymysly - skor ide o vzhlad, ako o ucel... :nie:

wer - trochu je to o inom - vysvetľujem a ako príklad používam ČSV účelové kríženie a snažím sa dogfórovú (myslím že nielen) omladinu dokopať k tomu aby sa pozerali kúsok hlbšie a nielen vykrikovali stále to isté.
Pokiaľ viem, tak v dobe kedy sa šľachtilo ČSV bol okolo toho podobný pokrik ako je dnes okolo týchto zmesí (jo, nestačia vám NO, boxer, doberman....) a predsa je z toho plemeno a ani to tak dlho netrvalo.
To máš tak. Aj Labradoodle začal ako designer dog - to tá americká megalomanská snaha skrížiť pudla so všetkým čo jestvuje :nwm: v záujme málo alergizujúcich psov - a potom sa toho chytila austrálska organizácia cvičiaca psov pre nevidiacich a už ho majú v uznávaní... :nwm:
ČSV obdobu majú aj v amerike s iným vlkom ako som sa bola dočítala - tiež to moc nevyšlo...
zeane
Šampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod wer » Pon 05.09.2011 14:46

chapem, co myslis. len amerika je, povedzme, trosku "ina". oni musia mat vsetko svoje... kazde jedno plemeno zopsuju... vobec nejde o nejaky ucel.
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Vikiki22 » Štv 08.09.2011 21:44

Súhlasím s wer, v Amerike pri takýchto kríženiach, si nemyslím, že ide o nejaký účel. Alebo si stačí pozrieť takého biewer-yorka. No, aký účel malo toto kríženie? :ach:
Vikiki22
V.I.P.
Obrázok užívateľa

PredchádzajúciĎalší

Späť na Krížence