Mne osobne sa takéto kríženia páčia, všetky čistokrvné psy takto vznikali, takže v podstate sú všetky psy krížence. Ja osobne nevidím dôvod prečo brániť vzniku nových plemien a robiť z toho "

", keď v tom niekto vidí zmysel a tým psom neubližuje, tak nech si kríži aj starú mater, keď je o nich záujem.
Ozdravenie angl. buldoga by bolo treba ako soľ, je mi až do plaču z toho, ako ho ľudia za pár desaťročí "znetvorili" a spravili plemeno, ktoré sa nevie obyčajne ani samé rozmnožovať, suky nevedia samé rodiť, nevedia mať poriadne fyzické aktivity, lebo nemôžu poriadne dýchať... Strach a hrôza. Nechápem, ako sa to mohlo stať, ako to mohli dopustiť.
A toto isté, i keď v menšej miere, je aj u perzských mačiek, tie už nemajú ksichty že ploché, ale majú ich mať čo najviac vpadnuté dnu do tváre a takéto extrémy samozrejme vždy vyhrávajú v BIS, čím sa toto psycho iba podporuje... Toto mne príde skôr ako týranie zvierat, skôr ma trápi toto. A z týchto dôvodov mi je občas z "ušľachtilého" chovateľstva trochu zle a mám pocit, že je to občas iba také klišé. A doslova kazenie niektorých plemien. Keď vidím tie zničené plemená či už psov alebo mačiek, ktoré prešľachtili ľudia do takých extrémov, že je pre tie zvieratá život niekedy až trochu trápením.
Šľachtenie bullboxera ozdraveniu angl. buldoga nepomôže, nezdá sa mi, že by to vôbec spolu súviselo, to bol asi iba taký argument do vetra.