Bullboxer

Bullboxer

Poslaťod ShiShinQa » Ned 10.10.2010 22:25

Ďalšia perlička v plemenách :ach: :pac: Poznáte niekto? Ja to vidím prvý krát :lol: a dokonca je to aj v encyklopédii psov (http://www.fortunaprint.sk/files/cat/14 ... psovsk.jpg) :oo:
Obrázok
They are not just dogs, they are pearls, sense of my life.
ShiShinQa
Šampión
Obrázok užívateľa

Re: Bullboxer

Poslaťod Vikiki22 » Pon 11.10.2010 17:28

Je to len ďalší experiment ako labradoodle alebo cockerpoo. :pac:
Vikiki22
V.I.P.
Obrázok užívateľa

Poslaťod ShiShinQa » Pon 11.10.2010 19:08

Áno, áno, ale dosť ma prekvapilo, že je to aj v knihe, a je to kríženec staffa a boxera, bože môj, načo je toto dobré. O labradoodle sa píše, že chceli docieliť vyšlachtenie psa s vodiacimi predpokladmi a s nepĺznucou srsťou pre slepých alergikov :pac: to ešte pochopím (aj keď sa im to samozrejme nepodarilo), ale toto a cockerpoo :pac: :ach:
They are not just dogs, they are pearls, sense of my life.
ShiShinQa
Šampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Vikiki22 » Pon 11.10.2010 19:12

Ja viem. Ja tú knihu mám. Cockerpoo bol tiež preto vyšľachtený. A bulboxer zrejme pre ,,uzdravenie´´ buldoga.
Vikiki22
V.I.P.
Obrázok užívateľa

Poslaťod zeane » Pon 11.10.2010 23:44

ShiShinQa píše:Áno, áno, ale dosť ma prekvapilo, že je to aj v knihe, a je to kríženec staffa a boxera, bože môj, načo je toto dobré. O labradoodle sa píše, že chceli docieliť vyšlachtenie psa s vodiacimi predpokladmi a s nepĺznucou srsťou pre slepých alergikov :pac: to ešte pochopím (aj keď sa im to samozrejme nepodarilo), ale toto a cockerpoo :pac: :ach:

Omyl, darí sa im - aj keď v austrálii a nie v amerike má labradoodle snahu sa dokonca uznať ako ofici plemeno... Cock-a-poo vznikol ako rozšírenie spoločenských plemien nad nejakých 40 cm, či sa mu darí netuším. V ameerice, kde sa darí aj tea-cup-poodle asi aj hej. :ahoj:
zeane
Šampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod starr » Str 13.10.2010 8:27

Mne osobne sa takéto kríženia páčia, všetky čistokrvné psy takto vznikali, takže v podstate sú všetky psy krížence. Ja osobne nevidím dôvod prečo brániť vzniku nových plemien a robiť z toho " :pac: ", keď v tom niekto vidí zmysel a tým psom neubližuje, tak nech si kríži aj starú mater, keď je o nich záujem.

Ozdravenie angl. buldoga by bolo treba ako soľ, je mi až do plaču z toho, ako ho ľudia za pár desaťročí "znetvorili" a spravili plemeno, ktoré sa nevie obyčajne ani samé rozmnožovať, suky nevedia samé rodiť, nevedia mať poriadne fyzické aktivity, lebo nemôžu poriadne dýchať... Strach a hrôza. Nechápem, ako sa to mohlo stať, ako to mohli dopustiť.

A toto isté, i keď v menšej miere, je aj u perzských mačiek, tie už nemajú ksichty že ploché, ale majú ich mať čo najviac vpadnuté dnu do tváre a takéto extrémy samozrejme vždy vyhrávajú v BIS, čím sa toto psycho iba podporuje... Toto mne príde skôr ako týranie zvierat, skôr ma trápi toto. A z týchto dôvodov mi je občas z "ušľachtilého" chovateľstva trochu zle a mám pocit, že je to občas iba také klišé. A doslova kazenie niektorých plemien. Keď vidím tie zničené plemená či už psov alebo mačiek, ktoré prešľachtili ľudia do takých extrémov, že je pre tie zvieratá život niekedy až trochu trápením.

Šľachtenie bullboxera ozdraveniu angl. buldoga nepomôže, nezdá sa mi, že by to vôbec spolu súviselo, to bol asi iba taký argument do vetra.
Kto je proti nám, keď On je s nami? Keď máme Krista, tak nikdy neprehráme.
starr
Šampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Vikiki22 » Str 13.10.2010 12:46

Ehm... Opravujem sa. Bullboxer nie je krížencom boxera a buldoga, ale boxera a stafforshirského bulteriéra! A vraj toto ,,plemeno´´ vzniklo úplne náhodne. :ach:
Vikiki22
V.I.P.
Obrázok užívateľa

Poslaťod vlcica_naty » Štv 01.09.2011 21:45

Mna prave toto plemeno vcelku zaujalo, pretoze mi umrela moja boxerka. Boxerov som si velmi oblubila, avsak tie vecne problemy s dychanim kvoli skratenej nosnej partii, to je des, by som najradsej osobne stretla tych expertov co toto vymysleli... naco to bolo tym ludom dobre mat kratkonosich psov, ked to robi len samu neplechu. A prave preto sa mi bulboxer vcelku zapacil - ma cast povahy staforda, cast boxera a hlavne nema ten problemovy kratky cumak...
Vie niekto o nejakych jedincoch ci CHS u nas alebo v okolitych statoch?
I believe in miracles they happen every day...
vlcica_naty
Snoopy
Obrázok užívateľa

Poslaťod streetman » Ned 24.03.2013 21:00

sorac ze vytahujem takto staru temu, ale ono sa to este deli na bullboxer staf a bullboxer pit - snat nemusim dalej vysvetlovat :no: btw. mi mame asi bullboxer pit :hi:
streetman
Okoloidúci

Poslaťod zeane » Pon 25.03.2013 20:12

ShiShinQa píše:Áno, áno, ale dosť ma prekvapilo, že je to aj v knihe, a je to kríženec staffa a boxera, bože môj, načo je toto dobré. O labradoodle sa píše, že chceli docieliť vyšlachtenie psa s vodiacimi predpokladmi a s nepĺznucou srsťou pre slepých alergikov :pac: to ešte pochopím (aj keď sa im to samozrejme nepodarilo), ale toto a cockerpoo :pac: :ach:

Offtopic: omyl, austrália má labradoodla už v uznávaní - pokiaľ viem, tak sa snažia aby zostali len dve varianty srsti a občas sa im tam stále vyskytuje tretia, ktorú majú za nežiadúcu. Ale to len tak na okraj.
zeane
Šampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Annabell a Dingo » Štv 06.03.2014 10:15

starr píše:Mne osobne sa takéto kríženia páčia, všetky čistokrvné psy takto vznikali, takže v podstate sú všetky psy krížence.

:jop: presne, presne, presne.
Annabell a Dingo
Junior
Obrázok užívateľa

Poslaťod Margita » Štv 06.03.2014 10:26

len volakedy tie krizence aj vznikali pre nieco,mali nejaku pracu a mali zmysel aby vznikli ,a teraz?kopu tych plemien ktore uz su ,pomaly zanikaju,lebo nemaju uplatnenie,alebo sa postupne menia na gaucakov...a tento bulboxer vznikol preco?len tak,lebo Amerika,lebo je mily a ma pokrceny ksicht,takych bulboxerov su plne utulky
"Dnes vím, že člověk, který má všech pět pohromadě a jen něco zná o psech, se foxteriérovi vyhýbá obloukem" Zdena Frýbová
"Neexistuje pes, který by měl vlastnosti foxteriéra"Zdena Frýbová

Všetko začína a končí v hlave
Margita
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Annabell a Dingo » Štv 06.03.2014 10:47

Nuz, kedysi chodil pes s clovekom casto na lov.....vlastne aj dnes. :smile: Clovek ho zoberie na nakup, uviaze pred obchod, nakupi, a je ulovene.
Celkovo vlastnosti, preco clovek psa choval a slachtil a kedysi boli velmo ziadane, dnes su az na obtiaz a trpitelom je pes. Kedysi pes strazil a oznamoval stekotom.....dnes je za stekanie casto bity a ak ochranuje tym, ze napadne nepriatela, stoji ho to zvacsa aj zivot..........ak ma dnes pes lovecky pud a zadrhne sliepku.....je za to potrestany. .......takmer za vsetko, co bolo kedysi ziadane, su dnes psy trestane....neviem, preco si clovek radsej nezadovazi plysaka. Ten je ticho, nesteka, neplzne, nehara, neuteka....... :ach:
Preto sa asi vymyslaju nove plemena, aby vyhovovali sucasnym poziadavkam ludu. :nwm:
Annabell a Dingo
Junior
Obrázok užívateľa

Poslaťod Margita » Štv 06.03.2014 10:55

aha,cize tento bulboxer nesteka,nestrazi,nelovi,nikdy by nebol schopny zadrhnut sliepku a hlavne neplzne,fiha,dakujem za ozrejmenie,a isto vydrzi aj 15hodin bez vencenia,ked su panickovia v praci,a nema zuby aby nedajboh niekoho nepokusal
"Dnes vím, že člověk, který má všech pět pohromadě a jen něco zná o psech, se foxteriérovi vyhýbá obloukem" Zdena Frýbová
"Neexistuje pes, který by měl vlastnosti foxteriéra"Zdena Frýbová

Všetko začína a končí v hlave
Margita
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Annabell a Dingo » Štv 06.03.2014 11:23

Ved to som nenapisala, napisala som, ze preco si taki ludia nekupia plysaka.........ale fakt je ten, ze poziadavky cloveka na psa sa zmenili.......mozno za 70 rokov sa z tohoto mixu vyseparuju alebo zdvoja prave take geny, ktore vyhovovat budu. To ja neviem. Ale keby si zila pred rokmi, ked vznikal napriklad Pitbull, tiez by si mozno hundrala, ze co to ludia vymyslaju......a pozri, ake mile psiky su to v dnesnej dobe :no: ........vela veci je len "sila zvyku"
Annabell a Dingo
Junior
Obrázok užívateľa

Späť na Krížence