Mame v parku staforda, mali sme bulika a pribudla nam pitka...v podstate ten staford a pitka su vo veku ako vacsina psov a feniek. Len jedno steniatko mame a mozno 2 mensich psikov, ostatne je vsetko rovnako stare, starsie alebo aspon vyssie. Obaja funguju vo svorke viac menej bez problemov ale s tym, ze nas ostatnych majitelia poucili a oni si to strazia o jednej vlatnosti tychto plemien (spominal to tu na fore niekde aj repr^zent) a sice, ze nemaju problem s opacnym pohlavim, nemaju problem so steniatkami, s nizsimi psami...ale maju problem s rovnakym pohlavim a vyssimi jedincami. S rovnakym pohlavim maju problem vtedy, ak ten druhy jedinec prejavi znamky dominancie, aleo si chce ukoristit nieco o com si ten psik mysli, ze je jeho (toto bol asi pripad aj tej labradorky, je vyssia zrejme ako ta fena, je to fena a siahla na ich palicku). Takze vlastne ak hadzeme palicky, hadzeme viac na rozne strany a davame pozor na to, aby tito dvaja isli vzdy na inu stranu za palickou ako jedinci ich pohlavia, ktori su vyssi, ci starsi. Tak isto, ak sa dvaja z partie klbcia a niektori z tychto dvoch ma snahu sa pridat (najma ten stadfordik len co pocuje zvuky tak sa obzera, ze kde je trma vrma) tak treba zo strany toho majitela zasiahnut, aby si ho odvolal alebo presmeroval jeho cinnost na ine...nastastie, on funguje na strngot klucov a vyrazny hlas aj u cudzich ludi ako lenu svojho pana, takze to moze urobit u nas ktokolvek si vsimne, ze sa zakrada a zazera. Inak su obaja velmi mili a hravi a fungujeme v parku bez problemov, zatial k nicomu vaznemu neprislo a to je partia aj tvrdsich aj maksich psov. Ja myslim, ze tieto plemena su v pohode, len tak ako pri inych plemenach so specifickymi povahovymi crtami tak aj pri nich si to treba uvedomovat a riadit sa podla toho.uniciorn píše:chapem ze ta AMPT v podstate len branila svoje, tiez je pravda ze ta labroska obcas vystrazne skoci po nejakom psovi. raz dokonca aj po mojom oskarovi. ale trapi ma vec, ze co ak sa tam pripletie nejake stena, alebo mensi pes. nechcel by som aby moj hafo skoncil v zuboch AMPT, len preto ze mu chcel zobrat zasranu palicku...
Silwuska píše:A co si pisal, tak toho ze by ublizili Oskarovi sa podla mna bat nemusis...ziadny normalne vychovany a socializovany pes neublizi stenatu
Van píše: Takze vlastne ak hadzeme palicky, hadzeme viac na rozne strany
ivanN píše:nejako škatulkovať ich spravanie, že su agresivnejsi voci vacsim psom a toho isteho pohlavia podla mna vobec nie je spravne a spoliehať sa na to, može sa stat hocikedy hoci čo, vždy treba dohliadať na psov a nespoliehať sa, že to je maly alebo velky, že tomuto nic neurobi.
Späť na Plemená uznané inými kynologickými organizáciami vo svete