IGP - Medzinárodná skúška pracovných psov

Pravidlá fóra
Táto časť fóra je "vo výstavbe". Témy sem budú presunuté zo starého subfóra Výchova a výcvik. Bude to trvať nejaký čas, preto si prosím pred založením novej témy najprv pozrite, či už neexistuje v starej časti.

Zoznam tém vo fóre nájdete >> TU <<

Re: IGP - Medzinárodná skúška pracovných psov

Poslaťod wer » Pon 18.05.2026 9:30

Vynimocne som aj ja sledovala - tolko videi ako z tohto preteku som teda este nevidela asi... :haha: A body odpovedali, preto si stale myslim, ze tam nebola topka sveta (vacsina ucastnikov mi bola uplne neznama) - okrem vas asi :heh: pekne vykony :jop: ale teda tento rok tam splnilo 270 bodov viac ucastnikov uz :lol:

a tie stopy ma dost sokovali - krater na videu a tie psy ozaj neodcuchali - na prvom lome sa vyoutovali..? co by som ja dala za taky teren na preteku :lol:

ale vseobecne by som mozno mala len prehodnotit svoj pohlad na MS - ja tak nejak ratam, ze vsetci su tam vyborni vo vsetkych disciplinach a to sa teda nedeje... :nwm:
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod dasken » Pon 18.05.2026 11:32

tak okolo FMBB sú nejaké kauzy ohľadom posuzdovania a nejakej politiky okolo toho, takže niektorí pretekári to schválne bojkotujú, čo je škoda, ale zas chápem.
čo nechápem je že vo finále boli 4 rozhodcovia a tuším to bol zrovna balabanov kde sa hodnotenia líšili aj o 10 bodov, jeden dal 93 a druhý 83, tak to už ozaj neviem :nwm:
ktovie ako by to vyzeralo, keby mali nejaký online hárok, kde by pri každom cviku museli zaškrtnúť nejaké kolonky a podľa toho by sa sťahovali body a človek by si to mohol aj pozrieť, že za čo presne dostal zrážku. takto je to dosť subjektívne. ako áno, pekný a najlepší výkon je vidno aj z tribúny ale keď už sú chyby, tak sa to ťažko odhadne, že aký bude výsledok.

inak mojé prvé fmbb, som rada, že som to zažila, toľko maliňákov pokope, a každý trošku iný, paráda :smile:
aj miesto konania bolo super, každý šport mal veľmi pekné pľace, aj oddelené ale aj relatívne blízko seba, dalo sa pozrieť všetko, trate na mushingu boli parádne, ešte sa nám aj ušla medaila, takže spokojnosť. :winner: :jop:
2027 má byť španielsko a 2028 belgicko.

aj sa mi náhodou prihovoril taký chlapík, že odkiaľ som a čo akého mám psa a tak, a ja sa ho pýtam na oplátku že čo on, že z belgicka a ja že či preteká či len support a on že nie, ja som predseda FMBB :heh: tak ale zlatý bol, pokecali sme, strašne propagoval to španielsko, že to bude v peknom meste a že určite máme prísť do belgicka že to bude obrovský event.
dasken
Hafan
Obrázok užívateľa

Poslaťod wer » Pon 18.05.2026 11:40

Tak dasken, makaj,makaj, aby si tam bola ako pretekar zase. :dancing:

A blahozelam k 3. miestu! :winner:

A ano, to politikarcenie tam bolo vraj vidno... pred zaciatkom sa aj na poslednu chvilu narychlo menil druhy rozhodca.
Mna by zaujimali aj statistiky z tych stop - ake body boli po skupinkach napr.

A este k tomu miestu konania - az na tie cokle navolno kade-tade... :heh: asi uz ozaj nechcem do rumunska. :lol:
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Slausa » Pon 18.05.2026 12:36

Offtopic: Ze gratulujem :winner: Ja som tahacov tak zbezne sledovala, jedna baba co tam bola s kolobezkou chodieva s nami trenovat semtam, ale cesi to tam vybrakovali ako sa len dalo :lol: MCR len o par 100 km dalej :jazyk:
Slausa
Moderátor
Obrázok užívateľa

Poslaťod dasken » Pon 18.05.2026 12:46

ďakujeme :no: hej, češi si z toho spravili trochu vlastné majstrovstvá :heh: ale tak darmo, vidno ako tým žijú, koľko ľudí sa tam venuje tým športom, takže zaslúžili si :jop:
Offtopic: ja som bola prekvapená, že zrušili open kategóriu na mushingu, že sa prihlásilo málo ľudí :nwm:
dasken
Hafan
Obrázok užívateľa

Poslaťod dasken » Pon 18.05.2026 12:53

wer píše:Tak dasken, makaj,makaj, aby si tam bola ako pretekar zase. :dancing:

A blahozelam k 3. miestu! :winner:

A ano, to politikarcenie tam bolo vraj vidno... pred zaciatkom sa aj na poslednu chvilu narychlo menil druhy rozhodca.
Mna by zaujimali aj statistiky z tych stop - ake body boli po skupinkach napr.

A este k tomu miestu konania - az na tie cokle navolno kade-tade... :heh: asi uz ozaj nechcem do rumunska. :lol:

ďakujeme, makáme, ale neviem, či sa mi podarí, niekedy nastúpiť na nejaké IGP preteky :ach: puma má stres z pľacu, úplne tam vypne, keď vidí humbug okolo, vtedy rieši aj streľbu, pritom keď si trénujem streľbu len tak mimo, tak je v pohode, môžem si strieľať a šlape ale v tom kontexte pľacu má problém.. neviem, čo s tým, ťažko nasimulovať tú atmosféru a čo spúšťa ten jej stres, ale skúsim to ešte nejak prelomiť, ale neviem no..

čokle na volno som za celý týždeň nevidela takmer, sem tam niekde v dedine ale to sa nájde aj u nás, inak na mieste konania ani jeden, asi si tam netrúfli moc špacírovať :heh:
dasken
Hafan
Obrázok užívateľa

Poslaťod Slausa » Pon 18.05.2026 13:05

Offtopic: aky open myslis?

Ale hej, cesi su inde v tomto. Kolkokrat vidim ze su v 1 vikend aj 2 preteky a oboje uplne narvane ludmi, vlastne mcr pre plemena... :lol: (kam sa mi dufam tento rob podari ist, byvaju HO separe)
Slausa
Moderátor
Obrázok užívateľa

Poslaťod dasken » Pon 18.05.2026 13:08

Offtopic: no ofiko pretek pre belgičákov bol štvrtok a sobota a na piatok vyhlásili open kategóriu pre bike, canicross a asi aj scooter, že sa mohol prihlásiť hocikto s iným plemenom
dasken
Hafan
Obrázok užívateľa

Poslaťod Elis » Pon 18.05.2026 13:24

DAsken, moc gratuluji :winner: :jop: :jop: :jop:

dasken píše:sú nejaké kauzy ohľadom posuzdovania a nejakej politiky okolo toho, takže niektorí pretekári to schválne bojkotujú, čo je škoda

myslim si, ze golden league je ta proti akce.
ten system 4 rozhodcich v top20 by mel zabranit ovlivnovani, vysledek se prumeruje ( a nevim, jestli nejake znamky uplne neskrtaji? - nechce se mi to hledat ) - jestli to je spravna cesta -neumim posoudit.
Nicmene nejaka snaha o to tam ale urcite je - a clovek ma premyslet pozitivne :lol:
Elis
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Elis » Pon 18.05.2026 13:32

wer píše: a tie stopy ma dost sokovali - krater na videu a tie psy ozaj neodcuchali - na prvom lome sa vyoutovali..?

proc -sokovaly?

Byly tam i vysoke body ( kazdy den, dopol i odpol). Takze se cuchat dalo - a ze malinak neni na stopach stejny jako ovcak je fakt, ne dojem. na tech stopach si lame zuby hodne zavodniku s nimi :nwm:
Elis
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod dasken » Pon 18.05.2026 13:35

ďakujeme elis :smile:

aj v tých prvých dňoch boli na obrane 2 rozhodcovia a mali byť aj na poslušnosti dvaja ale jeden vraj ochorel, ale na toho Scherkla čo nakoniec posudzoval sám som tam počula nejaké kritiky, ale nevidím do toho moc

tiež sa mi zdá, že pri 4 rozhodcoch sa škrtá najlepšia a najhoršia známka. ale i tak, po skončení sa zídu a radia sa, a jeden potom vyhlási body. tak to je o čom, mali by pekne každý za seba povedať číslo, nech je to transparentné
dasken
Hafan
Obrázok užívateľa

Poslaťod Slausa » Pon 18.05.2026 14:04

dasken píše:Offtopic: no ofiko pretek pre belgičákov bol štvrtok a sobota a na piatok vyhlásili open kategóriu pre bike, canicross a asi aj scooter, že sa mohol prihlásiť hocikto s iným plemenom

Offtopic: Jaj takto. To som ani popravde nezachytila ze bude
Slausa
Moderátor
Obrázok užívateľa

Poslaťod wer » Pon 18.05.2026 14:06

Elis píše:
wer píše: a tie stopy ma dost sokovali - krater na videu a tie psy ozaj neodcuchali - na prvom lome sa vyoutovali..?

proc -sokovaly?

Byly tam i vysoke body ( kazdy den, dopol i odpol). Takze se cuchat dalo - a ze malinak neni na stopach stejny jako ovcak je fakt, ne dojem. na tech stopach si lame zuby hodne zavodniku s nimi :nwm:

tak kedze sa to dalo cuchat a cakala by som na svete uplne topku, tak ma to prekvapuje, no. :nwm: ci malinak, ci nemec... ano, stopy su nevyspytatelne, aj vraj fukalo, ale proste aj tak.
ale vravim, to su moje predstavy o majstrovstvach sveta a konkretne na tychto majstrovstvach sa mi uplne rozbili :ha:
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Elis » Pon 18.05.2026 23:22

wer píše:cakala by som na svete uplne topku

na stoparsky svet jedou i malinaci -a nedojdou tam...jejich nervova soustava je jina...

wer píše:konkretne na tychto majstrovstvach sa mi uplne rozbili

me to porad neprijde jako jina MS :nwm: :ha:
Elis
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Elis » Pon 18.05.2026 23:26

dasken píše: na toho Scherkla čo nakoniec posudzoval sám som tam počula nejaké kritiky, ale nevidím do toho moc

ani ja ne :lol:
zobrazovani hodnoceni on-line - jo, po tom se vola casto.
otazka je, jestli by to byly ochotni podstoupit i ti rozhodci :ha:

jako vazne -zkuste si to. odposuzovat v realnem case a hned napsat vysledek :hi:
zadna sranda....
a nemusite mi ani instrukce, "jak" mate piskat :ha:
Elis
Multišampión
Obrázok užívateľa

PredchádzajúciĎalší

Späť na Športová a služobná kynológia