Obrany

Pravidlá fóra
Táto časť fóra je "vo výstavbe". Témy sem budú presunuté zo starého subfóra Výchova a výcvik. Bude to trvať nejaký čas, preto si prosím pred založením novej témy najprv pozrite, či už neexistuje v starej časti.

Zoznam tém vo fóre nájdete >> TU <<

Re: Obrany

Poslaťod Elis » Ned 17.03.2024 20:41

To teda. Zaslouzite si to, oba
Elis
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod dasken » Pon 18.03.2024 16:31

Mám takú otázku.. ako reálne môže negatívne ovplyvniť tréning obrán psa v bežnom živote? Myslím, čo sa týka reakcií na iných ľudí, alebo podnety, vyhodnocovanie situácií.. je tam väčšie riziko, že potom takého psa treba viac strážiť, aby si niekoho nezmýlil s figurantom? Alebo máte skúsenosti, že to proste psy v pohode rozlišujú.
Lebo stále som na vážkach no, už sme boli na pár tréningoch, zatiaľ len také kúsačky a štekačky na kožu, ale dostala pochvalu. Len teda obavu mám hlavne kvôli obdobiam, kedy mi ju budú napríklad strážiť naši. :nwm:
dasken
Junior
Obrázok užívateľa

Poslaťod dasken » Pon 18.03.2024 16:33

wer hento cúvanie od figuranta k tebe to si tak schválne učila, či to si Nyx vymyslel sám? Lebo vyzerá to srandovne ale zároveň tak ochotne celkom :smile:
dasken
Junior
Obrázok užívateľa

Poslaťod wer » Pon 18.03.2024 16:45

Cuvanie si sam vybral. Ale keby bolo keby, preucila by som.ho to hned v pociatku - vie to viest k vacsim chybam, je to narocne na rychle a presne prevedenie.

Co sa tyka obran, zivot mojho psa to ovplyvnilo hoodne. Ale je to samec, on ma vseobecne tendencie sa presadzovat. Vo vztahu k rodine to je uz oka, ale vencit by som ho dat nikomu nemohla - keby nastal daky problem, tak ich nebude respektovat a uplne si viem.predstavit, ze by si siel tvrdo svoje.. Ale toto nemuseli sposobit len obrany, to je povaha proste. Z obran ma tie tahanice podporene a tie jeho prudke behy oproti mne s hrackou (v ramci hry). Ale zas v civile je to normalny pes, ludi neriesi, necha sa chytit, ked treba.
Ale napr kamosa, co mu parkrat robil obrany, chodi provokovat a hlada zamienky.. :ha:

Ja osobne, keby nechcem sa venovat obranam , psovi ich ani neukazujem
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod kives » Uto 19.03.2024 7:37

za mňa, pes to rozlišoval úplne v pohode, ale to bol ten mačkací, ktorý mal rád kontakt od ľudí. Dastinovi by som obranu neukazovala...
kives
Šampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod dasken » Uto 19.03.2024 8:35

no ona nie je dominantný typ, nepresadzuje sa vôbec zatiaľ, skôr sa podriaďuje, aj psom, aj na ňu stačí zvýšiť hlas a sklopí uši.. čo je príjemné celkom, ariso bol opak na tom som mohla drevo rúbať a on sa tváril že nič :pac:
inak sranda je tam na cvičáku taký mladý doberman, má len 5 mesiacov ale teda taký ten obrovský typ, laby ako doga, a on vôbec nič, figurant ho tam dráždi, šaškuje pred ním a on nič, len kuká. možno sa to v ňom prebudí ešte časom, ale som myslela že také niečo strhne každého psa aj retrívra nie to dobermana :angel:
dasken
Junior
Obrázok užívateľa

Poslaťod wer » Uto 19.03.2024 8:45

Joooj, kdeze... to uz pracovneho psa mozes lupou hladat.. :angel:
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod dasken » Uto 11.06.2024 12:37

Update k dobermanovi, už sa parádne rozštekal, asi potreboval trošku času len :ha:

Otázku mam ale inú..
Neviem čím to je ale pre moju nie je najväčšia odmena odnesenie si rukávu ale samotné preťahovanie sa s figurantom.
Akože vezme si ho, pobehne so mnou kolečko, ale prvé čo letí s ním nazad k figovi, aby sa s ňou poťahal.
Proste ak už ho nemá na ruke, tak ho veľmi ochotne vypľuje a odovzdá. A potom je zas ochotná štekať. Ako na jednej strane fajn, že nemusím robiť žiadne manévre s púšťaním zatiaľ, ale na druhej strane keď vidím tie ovčiaky ostatné ako si to hrdo nesú ako korisť.
Je to šteňa stále samozrejme, takže to berie asi ako hru, ale neviem či ju mám v tom podporovať alebo je to zlé jej dovoliť sa hrať s figurantom.
či teda sa má od začiatku učiť, že figo je zlý ujo, ktorý jej zobral rukáv alebo chviľu je zlý a potom je zas dobrý na hranie :nwm:
dasken
Junior
Obrázok užívateľa

Poslaťod wer » Uto 11.06.2024 13:12

Na toto sa nazory roznia... niekto povie, ze fig je zly a pes sa ma chciet co najskor dostat od neho a dalsi zas, ze fig je kamos..
Moj to nosi figovi, je schopny to do cloveka pchat hrubou silou a dokonca to obcas skusa aj na okolostojacich. :ha:

Ja osobne sa snazim primarne pracovat s tym, co pes ponuka, pokial z toho nesipim daky vazny problem v buducnosti...
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Elis » Uto 11.06.2024 13:19

wer píše:sa snazim primarne pracovat s tym, co pes ponuka

:yes: :yes:
moji zase rukav nenosi moc radi - krom zaverecneho odneseni
ptala jsem se, jestli to mam u vovcaka resit a pry ne. uvidime, co to prinese casem.
Elis
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod dasken » Uto 11.06.2024 14:38

dobre, tak som kľudnejšia, uvidíme teda
lebo robí to aj s loptou aj s peškom, proste vyskočí prednými labami na mňa a pchá mi to, čo mi na poslušnosti úplne vyhovuje
dasken
Junior
Obrázok užívateľa

Poslaťod kives » Str 12.06.2024 4:26

Rad sa pretahuje o veci. Moj to najprv robil s figom a potom sa to zmenilo a rukav si odnasal. Ale ta radost z boja a pretahovanie o hocico ostala....
kives
Šampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod wer » Sob 15.06.2024 22:40

Dam aj sem, aspon sa mozem vyzalovat :lol:
https://youtu.be/oV3bxvigXZc?si=zR1vnpHnjyN272UF
Pes fajn, ale s tou ovladatelnostou fakt netusim, co mam.robit :aaa: je ako odtrhnuty z retaze
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Elis » Ned 16.06.2024 9:10

me nepripadal neovladatelny :jop:

( kdo tam chodi s A.? - dva rozhodci? )
Elis
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod wer » Ned 16.06.2024 10:18

To bude daky zaucajuci sa rozhodca, ale ani neviem, kto vlastne, lebo som mala hlavu inde :lol: v sobotu bol tiez dakto iny.

Ja ked pozeram na to video, tak vidim vela nepresnosti :aaa: az ma to stve, lebo v treningoch si davam na to pozor a predsa... clovek by si myslel, ze mysli vopred na vsetko a aj tak sa to inak ukaze.. :pac: ale pustacky, strazacky, na to som hrda :hi: aj doprovody sme vcelku doladili. A 2 treningy pred pretekom sme zmenili odchod na bocak smerom doprava - to vyrazne pomohlo, lebo dolava som sa s nim roky len pretlacala. ale najvacsi problem.su tie odchody od figa - ten posledny, s 2 povelmi :ach: uz je ustrihnuty.. to je presne ten bodik, co nas deli od vybornej (ked si odmyslim ten nevydareny unik) :ha:
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa

PredchádzajúciĎalší

Späť na Športová a služobná kynológia