luciiik píše:Velmi dobre recenzie ma v Dolnom Kubine, co nie je od Brezna tak daleko Tomáš Schvartz.
http://psiaskola.sk/
luciiik píše:Velmi dobre recenzie ma v Dolnom Kubine, co nie je od Brezna tak daleko Tomáš Schvartz.

Zavisi hlavne od toho, z akeho dovodu pes steka a utoci na ludi - je to nuda, zlozvyk, strach, majetnickost? To kym sa nejde do podrobnosti a HLAVNE kym to niekto nevidi nazivo so vsetkou recou tela a reakciami, tazko to posudit.. a kym nevies dovod, tazko radit, co s tym robit. 

najlepší kamaráti. A ten pes o nás ani nezavadil pohľadom, pritom keď ho sem kamoška doniesla na stráženie pred tým, tak pišťal už na príjazdovej ceste k nám a potom sa išiel uvrtieť chvostom ako sa tešil. No a ako sme sa stretli teraz, tak sa oňuchali a niečo bolo divné. Predtým v momente sa začali naháňať (Oli naháňal a Mr. B sa vždy nechal naháňať a mal z toho ohromnú zábavu), teraz si išli každý svojou cestou a potom sa im stretli pohľady a vtedy Mr. B prišiel k Olimu, začal ho téčkovať, dávať si hlavu na jeho chrbát,, vrčať po ňom a išiel mu po krku. Našťastie mu kamoška dala šupu s EO tak prestal a Oli nie je bitkár absolútne, ten pred ním uskakoval a len vybafol na neho štýlom, že čo ti hrabe? Tak bol potom na voditku a Oli behal navoľno ale k nemu nešiel. Potom sme ich vystriedali a aj Mr. B si išiel svoje. Lenže úplne bol divný...Predtým keď som ho oslovila, tak sa celý vrtel a tešil, teraz nič. Dokonca to vyzeralo tak, že možno by to skúsil aj na mňa, ale nedala som mu dôvod. Potom sme ich dali ešte oňuchať na konci a vyzeralo, že sa spamätal, ale potom zas išiel do tranzu. Ono to vyzerá tak, že on tak stuhne, hlavu dá nižšie a čaká. Vyslovene sa dal do tejto pozície a čakal, kým mu dá Oliver dôvod na to ho napadnúť. Nešťastné sme z toho, lebo oni sa vedeli tak super zahrať. Ale samozrejme nie je to len o tom. Kamoška má vážny problém teraz, že mu nemôže veriť, lebo nevie kedy to spraví. Respektíve musí vždy každému povedať, že aby ho ignorovali, lenže takto si to nepredstavovala. Hlavne keď si kupovali grifona s tým, že je to neagresívne plemeno.

Slausa píše: na nejakú hormonálnu nerovnováhu
o nich pisi, ze vyzaduji spravedlivy pristup - ze nekdy se vztah muze tak pokazit, ze je treba vymenit psovoda - to je trosku na zamysleni...

On akoby zabudal, kde je, s kym je, kam vobec patri.
okrem toho čo tu baby spomínali.
Elis píše:btw. pouzit EO, kdyz pes komunikuje s druhym psem - povazuju za nejhorsi mozne pouzivani EO. Vypne komunikaci a rovnou se do psa pusti priste. je rozdil odpalit psa, kdyz se rozbehne s nejakym umyslem -ale kdyz uz jsou psi u sebe?![]()
wer píše:To som.chcela tiez poznamenat s tym EO - ze ci to nemaju ako dialkove na psa, bez toho, ze by tomu vobec rozumeli... a tak by som sa tej neistote vobec necudovala..
Proste celé zle, žiadna komunikácia, len pípanie. Len tu je to taký trend, prasknúť šteňaťu na krk EO bez toho, aby vedeli, ako s tým pracovať a potom len skúšať, že ako to asi funguje.wewerica píše:Mňa by skôr zaujímalo že ako to baba riešila keď to pes prvý, druhý krát spravil, či sa len čudovala tomu a neriešila alebo mu dala najavo že sa to nesmie....lebo skôr mi to príde že pes ako je v puberte alebo má pobláznené hormóny a skúsil, nedostal na to reakciu tak skúša ďalej čo viac si môže dovoliť.
Ulf píše:Tiež sa chcem spýtať na použitie toho EO. Ak ho mal už aj pred tým, tak načo, keď bol ako maslo. Ak ho má teraz - po začatí problému, ako ho používajú? Pokiaľ ako trestacie zariadenie ...
. Posunulo nás to niekam a hádam to vyriešime úplne