Stekanie na ludi

Pravidlá fóra
Táto časť fóra je "vo výstavbe". Témy sem budú presunuté zo starého subfóra Výchova a výcvik. Bude to trvať nejaký čas, preto si prosím pred založením novej témy najprv pozrite, či už neexistuje v starej časti.

Zoznam tém vo fóre nájdete >> TU <<

Stekanie na ludi

Poslaťod Viki24 » Str 13.09.2023 13:18

Ahojte,

chcem sa spytat ci sa niekto stretol s niecim takym ako je stekanie psika na ludi. Samozrejme, ze ano :) ale problem je ten, ze on nema problem ist niekam do tlacenice ludi ani vonku kde je dost ludi. Nejak specialne ho ludia nezaujimaju, nereaguje na nich. Skor ide zosaliet ked je clovek na okoli sam - alebo nebodaj sa na neho pozru to je uz cirkus. Akonahle zbadam cloveka prva a stihnem zareagovat ( rozpravam mu aby zostal u mna a bol pokojny ) tak je sice nervozny ale menej a vacsinou nesteka. Ale ked zbada cloveka on prvy alebo nebodaj ho za rohom domu "prekvapi" niekto, tak zacne stekot. Agresia tam nie je, ani vrcanie ci cerenie zubov. Jednoducho len stekot hystericky a kruzi okolo. Predtym to bolo o nieco horsie ked som na neho este pokojne nerozpravala. To ako tak zabralo. Ale nie je to riesenie. Stretli ste sa niekto s tym? skor by som pvoedala ,ze psik sa bude bat medzi vela ludmi ale nie opacne :)
Viki24
Okoloidúci

Re: Stekanie na ludi

Poslaťod straka17 » Štv 14.09.2023 11:32

Spoj mu človeka s niečím pozitívnym. Fajn je hra "pozri sa na", eventuálne ak by si zobral tak skus okoloiducemu podať pamlsok nech mu ho dá
straka17
Big Dog

Poslaťod Viki24 » Štv 14.09.2023 11:57

straka17 píše:Spoj mu človeka s niečím pozitívnym. Fajn je hra "pozri sa na", eventuálne ak by si zobral tak skus okoloiducemu podať pamlsok nech mu ho dá

Skusala som pamlsky ale nezoberie ani od nas ked je v strese/nervozite. Uz aj uvarene maso, ktore mu najviac chuti som brala so sebou ako trafena a davala susedom aby ho skusili pomalicky uvolnene nakrmit ale nic. Zaujimave je aj to, ze ked sused isiel s nami na prechadzku tak chvilku stekal ale nevsimali sme si ho a rozpravali sa dalej. Po nejakej chvili stihol a bolo po probleme az do kedy sa na neho nepozrel alebo nezavolal na neho :D . Takto sme isli par krat spolu ale vzdy sa to opakovalo. Aj tak vzdy na zaciatku stekal. A nie je to len sused ale aj na mojich rodicov zakazdym ako pridu na navstevu tak steka. A to chodia casto a on si proste nevie zvyknut. Ideme na vylet s nimi a zo zaciatku stekot. Po nejakej chvili si zvykne a stichne. Ale samozrejme tiez nesmu sa pozerat na neho moc a hlavne nie volat na neho, to zacne randal. Takze zaujimave. Berieme ho so sebou na vylety/ predlzene vikendy kde je s nami v hotely, tam plno ludi a v pohode. Ale akonahle len 1-2 v jeho dohlade bud ho prekvapia alebo ich uvidi prvy tak uz randal. Mne to trosku pride ako keby mi aj hlasil, ze proste niekto sa priblizuje. Ale aj tak preco potom len pri malom pocte ludi. Pytala som sa jedneho kynologa a bol s nami 4 hodiny. Zobral si ho a isiel pri Billu/Tesco/ na zeleznicu/ na cvicisko a povedal ,ze podla jeho reakcii on nema rad ludi. Ze treba ho skrtidlom odnaucit nechcenemu oznamovaniu. Len si nie som ista, preto radsej sa poradim s dalsimi, kto ma dobre napady alebo nieco take zazil uz :)
Viki24
Okoloidúci

Poslaťod wer » Štv 14.09.2023 14:33

Hm, nema rad ludi,tak mu to este zneprijemnime, aby ich uz uuplne neznasal... fakt "skvela" rada... :ach:

Btw taketo spravanie je prave najcastejsie - na vela ludi nema preco pes reagovat, to je masa ludi, ktora sa ho netyka. Jednotlivec, kde ho necaka, tam sa ho zlakne a chce ho odplasit. Takze nic nezvycajne.
Riesila by som.to tak, ze by som.sa vopred dohodla s nejakymi ludmi a "nahodne" ich stretavala (po jednom), pristavila sa, dala do priatelskeho.rozhovoru - absolutne nesmu reagovat na psa, ziadne prihovaranie, cmuckamie, krmenie, ani pozeranie, total ignor (len nesmie skakat na nich, takze pes na voditku, pod kontrolou radsej) a ked sa pes skludni, ist proste dalej. On musi pochopit, ze nie su hrozba.
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Viki24 » Štv 14.09.2023 14:56

wer píše:Hm, nema rad ludi,tak mu to este zneprijemnime, aby ich uz uuplne neznasal... fakt "skvela" rada... :ach:

Btw taketo spravanie je prave najcastejsie - na vela ludi nema preco pes reagovat, to je masa ludi, ktora sa ho netyka. Jednotlivec, kde ho necaka, tam sa ho zlakne a chce ho odplasit. Takze nic nezvycajne.
Riesila by som.to tak, ze by som.sa vopred dohodla s nejakymi ludmi a "nahodne" ich stretavala (po jednom), pristavila sa, dala do priatelskeho.rozhovoru - absolutne nesmu reagovat na psa, ziadne prihovaranie, cmuckamie, krmenie, ani pozeranie, total ignor (len nesmie skakat na nich, takze pes na voditku, pod kontrolou radsej) a ked sa pes skludni, ist proste dalej. On musi pochopit, ze nie su hrozba.

Ved prislo mi to take divne a moc sa mi to tak nepozdavalo riesit.Ja som ho nasilu ani k ludom netahala prave preto aby si ten strach alebo co to ma este viac nahodou neumocnil. V blizkosti aby bol a zvykal si ale zas urcity odstup meter aspon.

Noo to vobec nie je zly napad. On nevyskakuje, lebo praveze si drzi odstup a nepride k nikomu blizsie, tak s tym problem nebude. Ani neuteka prec, skor zostava u mna / zamnou /. Pripajaju sa zopar krat k nam ludia ked ideme na prechadzku ( lebo sme na dedine ). Tak nebude problem to zacat trenovat takto. My sme skor skisali stale zo zaciatku to venovanie pozornosti, cupnu si a skusaju sa nechat ovonat ale tak to nicomu nepomohlo. Vyskusam. Dakujem za radu.
Viki24
Okoloidúci

Poslaťod wer » Štv 14.09.2023 15:30

Nasilny kontakt je kontraproduktivny.
Mozno casom si ho bude sam pytat, bude zvedavy, len ta osoba by tiez mala vediet reagovat - ruku by som nenacahovala, niekedy pomoze prihovorenie - ale to tiez by malo byt skor v takom tone, ze to psa zaujme, bude pocuvat a zabudne na strach - nie to klasicke tutulimutuli, ktore uz ma spojene s negativnym cimsi.. a ak pamlsky, tak skor by som mu ich hadzala uvolnene, nech si ich musi chytat...
Netlacit na psa hlavne. Vela zdaru.
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa

Späť na Riešenie problémového správania sa psov