Vyskakovanie na gauc, stol, do postele...

Pravidlá fóra
Táto časť fóra je "vo výstavbe". Témy sem budú presunuté zo starého subfóra Výchova a výcvik. Bude to trvať nejaký čas, preto si prosím pred založením novej témy najprv pozrite, či už neexistuje v starej časti.

Zoznam tém vo fóre nájdete >> TU <<

Re: VYSKAKUJE NA STOL KED JE SAM DOMA... :(

Poslaťod Margita » Pon 23.04.2012 17:31

som si zaspominala na Rodyho stenacie mesiace :lol: to boli casy :heh: najlepsie ja spravit tak aby nemal moznost nieco zo stola vziat ,ako tu uz bolo vyssie spominane vsetko poskryvat,
moj ked bol maly tiez sa takto zabaval,pera,ceruzky,stojany na pera,knihy,vtedy sme este mali VHS kazety ,tie vytahoval z policiek,dokonca si vzal aj krabicu mlieka co bol na zemi cely karton :heh: a plus mame k tomu este macky,takze ani na sporaku nesmelo nic zostat,ak som musela odist od jedla,tak nemohla som tanier nechat len tak,pekne skryt do kredencu
neboj naucis sa vsetko skryvat a potom budes mat doma taky poriadok az sa budes cudovat :heh:
"Dnes vím, že člověk, který má všech pět pohromadě a jen něco zná o psech, se foxteriérovi vyhýbá obloukem" Zdena Frýbová
"Neexistuje pes, který by měl vlastnosti foxteriéra"Zdena Frýbová

Všetko začína a končí v hlave
Margita
Multišampión
Obrázok užívateľa

Re: Čo môže a čo nie

Poslaťod zuzka:) » Pon 23.04.2012 19:02

bibi25 píše:Takze nedovolit mu na postel chodit vobec. Oki. A co ked nie sme doma a on tam ma pristup?

podľa ma stačí, že bude vedieť, že ak ho večer pošleš dole, tak má ostať dole. cez deň nech tam môže byť. teda u nás to tak funguje, môže byť kde chce, ale keď ho pošlem preč, odíde...
zuzka:)
Big Dog
Obrázok užívateľa

Poslaťod merri » Pon 23.04.2012 19:26

Nemyslela som to tak ze vobec, ked vam to inokedy nevadi tak OK. Ale ked ho raz posles dolu, v ziadnom pripade bez povolenia nemoze ist naspat. A ziadne jeho ksichty si nevsimaj, to je ciste vynucovanie, a nie smutok alebo nieco podobne :lol:
Where there is a will, there is a way
merri
Big Dog
Obrázok užívateľa

Poslaťod bibi25 » Pon 23.04.2012 19:37

Takze je to iba dobry herecky vykon :lol: Oki. Vdaka.
Dnes som ho zacala ucit, ze na postel nie, ale skusa potvornik jeden. Oprie sa predn. labkami o okraj postele a caka co urobim. Krpec :smile:
Obrázok
bibi25
Hafan
Obrázok užívateľa

Poslaťod hriva » Pon 23.04.2012 21:45

máš aktivne plemeno ktore potrebuje vela pohybu a zamestnania aby sa unavil. potrebuje pracovať aj hlavou. jasne, že ked nema vyžitie a nema si kde vybiť energiu, bude doma ničiť a robiť zle. jemu nestačí polhodinku prechadzka na voditku okolo domu. popíš čo s nim robíš, čomu sa venujete atd...
Those we love don't go away, they walk beside us every day.
Unseen, unheard, but always near; still loved, still missed and very dear.
hriva
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Bad » Uto 24.04.2012 6:20

bibi25 píše:Takze je to iba dobry herecky vykon

jenom k tomu - psi nehrají ani nedělají naschvály, nejsou to lidi. On prostě nerozumí.
Bad
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod bibi25 » Uto 24.04.2012 17:25

Ano chapem. No su chvile kedy naozaj na mna hra divadlo.
Ale uz som sa tu pytala, ci je to zle? Ci to pes nepoklada za zradu alebo nieco pod. ked ho zrazu davam prec z postele (teda ked ho to ucim), bo doteraz s nami vzdy spaval.
V hierarchii vlcej svorky je vzdy nejaky vlk na posledom mieste (no, neviem ci vzdy, ale byva), ktoreho odsuvaju bokom a ten je zakazdym vo vsetkom posledny, napr. aj pri krmeni. Preto som sa pytala, bo nechcem aby to nas pes zacal chapat tak, ze ho odsuvam tymto na druhu kolaj, teda, ze bude na chvoste svorky... Jednoducho nechcem naseho psa degradovat na posledne miesto vo svorke, proste nechcem aby si to myslel.
Neviem ci ma teraz niekto pochopil, pisem jak nemtava :ach:
Obrázok
bibi25
Hafan
Obrázok užívateľa

Poslaťod merri » Uto 24.04.2012 18:37

Ak okolo toho nebudete robit ziadne sceny, emocie, lutost, ten pes to prijme ako fakt. Nadalej bude doma pohoda, len sa zmeni miesto jeho oddychu ak to vy budete potrebovat. Nic viac a nic menej. Ako to budes vnimat ty, tak to bude vnimat aj pes :no:

A k tomu "hraniu" a "naschvalom" - nemyslela som to tak, je to proste vynucovanie, nie su mu jasne hranice tak ani nevie co sa vlastne moze a co uz nie. :yes:
Where there is a will, there is a way
merri
Big Dog
Obrázok užívateľa

Poslaťod bibi25 » Uto 24.04.2012 19:06

Sceny okolo toho urcite nerobime :smile: Ano, je mi trosku luto ked sa tvari tak smutno, ale to ja nedavam na sebe vidiet. To je cisto len moj pocit a viem, ze musim byt dosledna a trpezliva. Napr. dnes v noci sa k nam parkrat prikradol a lahol si k nam, ale hned ako som to zistila, tak som ho prelozila na jeho miesto kde ma byt a na moje prekvapenie ani nejako neprotestoval a zostal spat tam :ha: Inokedy by sa uz okamzite zdvihal o chcel by sa vratit na postel.
Tak dufam ze to zacina chapat a casom ho uz ani prekladat nebudem musiet (z postele na jeho miesto/pelech) a bude spavat tam kde ho naucim.
Obrázok
bibi25
Hafan
Obrázok užívateľa

Poslaťod usagi » Uto 24.04.2012 22:20

Offtopic: Moj krpaty tiez vyskakoval na stol,teda najprv na stolicku a potom hop a pristal vsetkymi 4 labiskami na mojich knihach, ceruzkach, papieroch atd.Tak som vsetko odpratala a dufala ze ho tam uz nic nebude lakat. Omyl :ha: No pri jednej takej "srande" sa rozhodol (aspon si myslim) skratit si cestu zo stola a hodit sa rovno na zem,nie na stolicku. Skoncilo to 2nasobnou zlomeninou - ale poucil sa :pac:
usagi
Šampión
Obrázok užívateľa

Re: Vyskakovanie na gauc

Poslaťod RoboGüssing » Sob 19.05.2012 9:27

Zdravim vsetkych.
Mam velmi podobny problem.pred rokom sme si kupili rocnu fenku Srncieho ratlika.Mala strasne vela zlozvykov a jednym z nich bolo aj vyskakovanie na gauc.Dlhu dobu sme si mysleli,ze sme sa toho zlozvyku zbavili,no po case sme prisli na to ,ze ona vlastne vyskakuje na gauc stale,no len v nasej nepritomnosti.To hlavne v noci.Rano ,ked vojdem do obyvacky ,tak pocujem ,len zoskok z gauca a rychly presun na pelech.Pritom ma sklopene usi a krci sa k zemy,lebo vie ,ze spravila nieco zle.Skusali sme uz vsetko.Razne napomenutie,krik a dostala aj po zadku(viem,ze sa to nema,ale uz mi buchli nervy).
Ak by ste mnam vedeli pomoct,budeme velmi vdacny.
S pozdravom Robo
RoboGüssing
Okoloidúci

Poslaťod malamila » Ned 16.12.2012 12:13

my mame uplne rovnaky problem s vyskakovanim /gauc, konferencny stolik, v kuchyni na linku a jedalensky stol/. suvisi to najma s jedlom, ale oskar si vyskoci na konferencny aj ked tam jedlo nie je a nieco z neho stiahne. najdolezitejsie veci sme dali prec, aby nam nespravil skodu. no nieco sme na nom nechali, lebo ho chceme naucit, ze to, co je na stole, si nema vsimat.

oskar ma cca 4 mesiace je to nemecky kratkosrsty stavac..venujeme sa mu podla mna dostatocne aj doma
/precvicovanie povelov, hranie-aport, pretahovanie a nasledne mazlenie/ aj ked urcite nie vzdy zrozumitelne a na tom sa snazime pracovat. my sme si stanovili nejake pravidla, ktore chcem dodrziavat, cize nema pristup do spalne a na gauc. nikdy sme ho nan nebravali ani ako steniatko na nohy. cize so 100 percentnou istotou sme :jupi: ho tam ani raz nenechali, ze lezkaj si tu.

co robi on a co my? vyskoci na stol. kedze sa musel naucit, ze nemoze vyskakovat, tak sme ho jemne davali dolu s prisnym dolu. robili sme pritom chybu, ktoru sa snazime odstranit. akonahle bol na zemi, tak sme mu este dodatocne povedali nesmies..nejak nam nedoslo, ze toto je prenho matuce, ved je nazemi a to je dobre, tak ake nesmies.

teraz ked ho dame dole alebo sam zide dole na povel, tak ho pochvalime alebo dame pamlsok. niekedy si vyskoci dva-trikrat, povieme mu prisne dole a sam zide a da pokoj..ale niekedy je to hodinovy az dvojhodinovy kolotoc, kedy neunavne vyskakuje..zatial s nim ja byvam doma, lebo mi to dovoluje praca..niekedy sa s nim idem v takomto pripade hrat, nech presmerujem jeho aktivitu, ale vzdy sa to neda.

tiez sme zistili, ze len co odideme z domu alebo ideme v noci spat do spalne, tak si pekne vyskoci na gauc /predtym hlavne na kreslo/. sme ho tak vymakli niekolkoktat. parkrat som ho isla po ulozeni do postele skontrolovat aj viackrat..ale nebudem sa kvoli tomu naschval budit kazde dve hodiny.

robime s nim aj zamerne cvicenia, ze mu dame na stol pamlsok a cvicime s nim, ze nemoze vyskocit a davame odmenu, ak zostane dole..on je inak velmi ucenlivy, vsetky povely /okrem zakazovych/ pochopil na druhy-tretikrat..
ucime ho teda dve veci naraz akoby..ked si vyskoci, aby zisiel na povel dole a tiez, aby nevyskakoval..
malamila
Nováčik
Obrázok užívateľa

Poslaťod Hanka 1 » Ned 16.12.2012 12:47

Ten pes z toho vašeho chování k němu musí být snad jelen.
Hanka 1
Šampión

Poslaťod malamila » Ned 16.12.2012 15:14

dobre a co teda mame robit?..resp pri com mame zostat a co zrusit..ked ide o problem vyskakovania a nechceme, aby skakal..a co robit, ked uz tam teda vyskocit..diky moc za radu..
malamila
Nováčik
Obrázok užívateľa

Poslaťod Cathie » Ned 16.12.2012 15:38

Preco s nim tu hru na hodinovy-dvojhodinovy kolotoc vobec hrate? Podla mna z toho ma ohromnu srandu.. ked nechcete, aby tam siel, tak nech sa tam proste nedostane - nie ze ho budete neustale davat dole a karhat, ale vobec mu nedajte prilezitost, aby tam skocil co i len prednymi. Treba psa sledovat a zabranit tomu v momente, ked nad tym este len zacina rozmyslat !- nie az ked je uz na gauci.
Aj zakazy mozu fungovat - ale ber to tak, ze kazdy takyto pripad u vas doma pre psa znamena boj dvoch veci: na jednej strane asi tusi, ze na jeho skakanie na gauc pride negativna reakcia. Na druhej strane - mu to za to stoji, lebo nielenze to, ako ho stale davate dole, je zabava, ale este si aj uzije ten gauc, pretoze sa mu tam skocit podari (lebo reagujete neskoro).
Ked VZDY zareagujete skor, nez sa mu podari tam skocit, tak to bude mat urcite lepsie vysledky, rychlejsie ho to prestane bavit.

Inak stava sa toto v nejakych urcitych casoch alebo situaciach? Napr po venceni, vecer..
Obrázok
Cathie
Šampión
Obrázok užívateľa

PredchádzajúciĎalší

Späť na Základná výchova a výcvik psa