Vyskakovanie na gauc, stol, do postele...

Pravidlá fóra
Táto časť fóra je "vo výstavbe". Témy sem budú presunuté zo starého subfóra Výchova a výcvik. Bude to trvať nejaký čas, preto si prosím pred založením novej témy najprv pozrite, či už neexistuje v starej časti.

Zoznam tém vo fóre nájdete >> TU <<

Re: Vyskakovanie na gauc, stol, do postele...

Poslaťod Mackie » Uto 08.08.2023 20:29

Offtopic:
Elis píše:
Mackie píše:bolo to blbe rozhodnutie a uz by som to svojmu psovi nikdy nespravila

on si ten pes ale zvykne, nauci se to.
kvuli tomu, ze ke stari nemuze skakat - aby nemohl preventivne cely zivot na gauc ?

Ide o to aky je na to dovod. V byte som mala zrazu postel na celu izbu, cize ani poriadne neboli so mnou. Na tych psoch bolo vidno, ze to nesu zle. Spali so mnou cely zivot, prilezitostne v obyvacke, kde mali povoleny gauc. Posledne roky so mnou nespali tym padom. Zly obchod z mojej strany..

S novym psom som spala tyzden v obyvacke, aby si zvykol. Nastupila ziarlivost a zrazu uz mohol do spalne. Ked sa mi rozbila postel a mala som matrac na zemi, mal to uz dovolene, uz som spala sama takze nemal do toho uz kto kecat. Ked som si robila postel, spravila som nizsiu ako povodny plan, aby si nenabil hubu, ked vyskakuje. Lebo stara bola dost vysoka a chudak prvu noc sa zrubal ked siel prec, nevedel potme odhadnut vysku. Ale nespi tam, pride sa posalit pred spanim, max. hodinu pospi a ide si po svojom. A potom zase ziarlivost a nasla som ho pri telke na gauci, ze to len raz. Teraz uz si skace sam, ale len ked caka, ze niekto ide tam, inac tam sam neostane. Mama si kupila novy gauc, tam sa tiez pokusal dostat, ale rychlo pochopil, ze tam nie. Uplne ine spravanie ako predosle psy.
ta tu je tota tuja
Mackie
Multišampión

Poslaťod elfinka » Uto 08.08.2023 20:48

Offtopic: Tak ja som bezcitná mrcha :joint: už som Fida kedysi na noc vypakovala zo spálne, lebo mi cupitanim po plávačke budil decko o 2h skôr než by sa zobudilo samé. Spánok vyhral nad ľútosťou :haha:

A teraz mi to už nerobí rozpaky vôbec, gauč a posteľ znamená že tu potom týždne kričí od bolesti keď blbo stúpi. Ma(l) natrhnutý väz v zápästí a skok dole je na to úplný masaker. Najhoršie je, že jeho to nebolí priamo pri tom doskoku, žeby si spojil že gauč mu nerobí dobre - ale až po pár hodinách keď niekde úplne inde blbo stúpi.
Obrázok
elfinka
Moderátor
Obrázok užívateľa

Poslaťod Elis » Uto 08.08.2023 22:57

Duvod?
kdyz jedu na hotel, navstevu - ac doma spi psi v posteli, na hotelu maji deku na zemi a spi na zemi :nwm:
Nebudu jim zakazovat doma postel, gauc jen proto, ze prijde v zivote situace, ze tady a ted to nejde :nwm:

Asi fakt jine nastaveni - jen mi proste prijde blby 8let zakazovat neco kvuli tomu, ze mozna na sklonku zivota to pro psa bude skodlive
Elis
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod pigie » Str 09.08.2023 5:08

Elis a uz si to musela niekedy zakazat doma?
Ja nemam problem zakazat mladasovi nic. Staremu psovi ano. To je uplne iny level spoluzitia. Aspon pre mna. A nic nezakazujem 8 rokov. Zakazem raz :haha: Ale hej, zjavne kazdy ma ine nastavenie. A mozno aj psi. Ja viem, ze fundel by mi neodpustil. Ten mi zrata aj ked mu nedam rano rozok :haha:
Obrázok
pigie
Multišampión
Obrázok užívateľa

Predchádzajúci

Späť na Základná výchova a výcvik psa