Tak klasicky po mojom.... Obišla som kopu chovateľov, videla od borderky cez kadečo a v tomto bode mi už plemeno bolo viac menej jedno. Hľadala som zviera, ktoré ma "niečím" osloví. Žiadny pes ma vyslovene neohúril a nakoniec sme sa doma dohodli, že to nejako riešiť teraz nebudeme. Muž mi dorobí v prízemí pracovňu, aby sme mali všetci svoj komfort a aj psi mali vlastné zázemie (prípadne ešte postavíme von koterec).
Medzi časom som sa cez známych svojich známych dostala do Poľska, kde mi zasvietili oči pri jednej CHS, ktorá okrem iných plemien chovala pracovné catahouly.

A tak som si pomyslela, že už je to hádam konečne to pravé

zabrúsila som si zuby na potencionálne chovnú, prezubenú, socializovanú perfektne naštartovanú odrastenú fenu. Vyšetrenia genetika všetko super

pes ako lusk - uspokojená po všetkých smeroch, som sa pribrala budovať si svoje realizačné pole.
Neprešlo od tej doby veľa času. Cestou po sedlo a iných koniarskych "kšeftoch" sme sa zastavili na pašienkoch s chovom kráv. Terény sú tam ťažko prísutpné, takže sa jazdí koňmo a stáda sa presúvajú so psami. V jednej svorke ich je asi 7. Keďže som koniar, od prírody zvedavá, a navyše som chcela vidieť ako pasie catahoula s boc v jednej svorke :D zase som sa vytrepala "niekam" do lesa v pásme ochrany medzi medvede hľadať stádo kráv a maringotku. V tomto bode sa to zvrtlo, pretože psi nás našli skôr ako medvede. "Jeeeeee mami pozri "Puňťa". Ahoj havo, INÝ PunŤa." To bolo to posledné čo som počula od svojho dieťaťa. Potom to už bolo iba "VRRR" :D sem a "VRR" tam. Strašná sranda, pretože ju svorka dnu pustila, ale mňa už nie

. Viem len toľko, že keď som ju spod tej maringotky za nohu vytiahla, mali sme už "Punťa", ktorý išiel domov s nami a všetci tuprítomný mali z toho ohromnú srandu. Okrem mňa. Ja som ho doma nechcela. Nemala som ale to srdce nechať toho malého prďa v maštali. Fajn, povolila som. Nakoniec to teda dopadlo tak, že máme psa. Ale nie hocijakého

ale bocku říznutú lousianou.... doteraz som si nie tak celkom istá čo s ním budeme robiť...to ale nevymyslíš, to je život.