Belgický ovčiak / Chien de Berger Belge (FCI)

Plemená psov uznané a provizórne uznané FCI a organizáciami oficiálne spolupracujúcimi s FCI

Re: Belgický ovčiak / Chien de Berger Belge (FCI)

Poslaťod wer » Uto 19.09.2023 10:11

Super. Dobre rozhodnutie... :angel:
Podla mna sa ti hodi malinak. A ked ozaj dobre vyberies, tak to.moze byt fajn zvieratko (par :heh: poznam). Odkial beries? Daj rodicov
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod dasken » Uto 19.09.2023 10:15

A teda k tym tervikom, tiez som to nevedela, ale ono sa celkom krizia tie varianty v niektorych liniach. Takze tervik, kludne moze byt po dvoch malinach rodicoch, ak maju vlohu. Niektore tie ultra malo chlpate sa mi aj pacia celkom, ale teda z praktickeho hladiska na udrzbu to je horsie, plus mne sa paci ked vidno pekne linie postavy psa.
Ale inak mam taku teoriu ze chlapatejsie=pomalsie, ze ta srst trochu brzdi toho psa, aj pri borderach v globale sa mi to tak vidi, ze kratkosrste su sportovejsie, su turbo chlpate vynimky samozrejme, ale tak vseobecne.
dasken
Junior
Obrázok užívateľa

Poslaťod Silvuch » Uto 19.09.2023 10:19

ano, mne sa tie paci tie malo chlpatejsie.. Malina je sice pekna, ale ta povaha uz je na mna inde. :joint:
cize uz je vrhnute?
JSUT*

Dont panic
Silvuch
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod dasken » Uto 19.09.2023 10:24

Uz je vrhnute, ale nechcem to zatial takto verejne, bojim sa ze to zakriknem abo co
dasken
Junior
Obrázok užívateľa

Poslaťod Silvuch » Uto 19.09.2023 10:27

:yes: :jop:

Ozaj prečo nie kelpiu?
JSUT*

Dont panic
Silvuch
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod dasken » Uto 19.09.2023 17:30

No lebo uz sucasne kelpie sa mi velmi nepacia, nejak sa zminiaturizovali :nwm:
Este by som vybrala medzi takymi working liniami, ale tych je tu malo a do australie sa mi po psa nechce :lol:
Ale teraz co sa tu rodia, tak to su take vevericky, agilitne sa slachtia do medii asi. A tie working su zas dost uz na ovce zamerane, ine veci ich nemusia bavit vobec.
dasken
Junior
Obrázok užívateľa

Poslaťod wer » Uto 19.09.2023 18:07

dasken píše:A teda k tym tervikom, tiez som to nevedela, ale ono sa celkom krizia tie varianty v niektorych liniach. Takze tervik, kludne moze byt po dvoch malinach rodicoch, ak maju vlohu. Niektore tie ultra malo chlpate sa mi aj pacia celkom, ale teda z praktickeho hladiska na udrzbu to je horsie, plus mne sa paci ked vidno pekne linie postavy psa.
Ale inak mam taku teoriu ze chlapatejsie=pomalsie, ze ta srst trochu brzdi toho psa, aj pri borderach v globale sa mi to tak vidi, ze kratkosrste su sportovejsie, su turbo chlpate vynimky samozrejme, ale tak vseobecne.

Neviem, ci sa to uplne krizi - mozno k pracovnemu tervikovi primiesaju dakde malinu, inak si to moc neviem predstavit.. ano, vystepenci sa najdu a zapise sa to podla srsti, ale teda neviem, aku maju take zvierata kryciu karieru :lol: mne sa to lubi vcelku vzhladovo - lepsie ako tervik, ale ked uz, tak by som sla aj tak do normal mln...
U NO sice su teraz dost v mode chlpaci, ale tak pre pracu sa to nejak nepreferuje - ono sa aj robia geneticke testy na prenos dlhej srsti a niektori si na tom zakladaju, aby ani len nekryli takym psom..
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod dasken » Uto 19.09.2023 18:28

No ved tak myslim, nie ze sa to krizi halabala. Ale pracovne terviky s malinami sa krizia a tam prave vyberaju maliny s vlohou pre srst, inak by sa narodili vsetko maliny.
Plus teda niektori chovatelia maju snahu nejak povahovo vylepsit aj klasicke terviky, tak primiesaju malinu, co som sa dozvedela. Ale asi to musi nejak schvalovat klub alebo tak.
Zas nevyznam sa az tak, len co som pochytila.
dasken
Junior
Obrázok užívateľa

Poslaťod Elis » Uto 19.09.2023 20:43

Mezivarietni krizeni je mozne jen na povoleni - a nechteji ho moc davat.
k tomu vylepseni povah terviku dochazi prave tak, ze ze dvou malin se vystepí tervik a ten se pak pouziva v chovu zase na terviky.
trosku problemek jsou sk gen testy na tu dlouhosrstost u malin. Uz se parkrat stalo, ze oboum otestovanym rodicum, co dle laborky nenesou vlohu pro dlouhou srst - se ti tervici prokazatelne narodili :angel:
zrovna nedavno se na FB urazila jedna majitelka takoveho tervika, ze ona teda rozhodne ma malinu :joint: ze na to ma ty testy :ha:
Elis
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod kellee » Sob 23.09.2023 17:28

dasken píše:No lebo uz sucasne kelpie sa mi velmi nepacia, nejak sa zminiaturizovali :nwm:
Este by som vybrala medzi takymi working liniami, ale tych je tu malo a do australie sa mi po psa nechce :lol:
Ale teraz co sa tu rodia, tak to su take vevericky, agilitne sa slachtia do medii asi. A tie working su zas dost uz na ovce zamerane, ine veci ich nemusia bavit vobec.

miniaturizacia je ten najmensi problem ale tie povahy, to slo do niekam. vysoke co som si vsimla ma akurat Mariya Fujimura
kellee
Šampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Ulf » Ned 24.09.2023 9:52

kellee píše:
dasken píše:No lebo uz sucasne kelpie sa mi velmi nepacia, nejak sa zminiaturizovali :nwm:

miniaturizacia je ten najmensi problem ale tie povahy, to slo do niekam. vysoke co som si vsimla ma akurat Mariya Fujimura

Viem, že to tu je OT, ale len pre zaujímavosť, čo je problém s povahami? Díky. :jop:
They say good-bye to their family, to supply the needs for your. Show some respect and thank to truck drivers.
Ulf
Hafan
Obrázok užívateľa

Poslaťod kellee » Ned 24.09.2023 10:28

Ulf píše:
kellee píše:

Viem, že to tu je OT, ale len pre zaujímavosť, čo je problém s povahami? Díky. :jop:

Veľmi sa ide na jemné povahy, moja prvá kelpia bol malinak v menšom vydaní. Kamarátka ma pracovnú malinu, oni boli ako vajce s vajcom. Teraz? Indy nemá s tou povahou nič. Sami chovatelia prehlasuje že nemá sa na nich tlačiť že na nich len pozitívne, čo píšem s ľuďmi tak sú hodne problémové. Napríklad ten môj. Socializovany, prebiehali sme semináre, rôzne prostredia, proste snažila som sa naozaj aby bol v pohode, napriek tomu všetkému neexist že by na neho niekto cudzí siahol pritom nikdy nemal zlý zážitok.
kellee
Šampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Ulf » Ned 24.09.2023 16:28

Aha diki, .... no skoda toho :ua:
They say good-bye to their family, to supply the needs for your. Show some respect and thank to truck drivers.
Ulf
Hafan
Obrázok užívateľa

Poslaťod kellee » Ned 24.09.2023 16:57

Ulf píše:Aha diki, .... no skoda toho :ua:

Dá sa ešte vybrať našťastie
kellee
Šampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod dasken » Uto 31.10.2023 11:39

Tak je doma teda - Windream Fara. Viac info v téme Nový prírastok :smile:
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
dasken
Junior
Obrázok užívateľa

PredchádzajúciĎalší

Späť na Plemená psov FCI