Jinak králík enzymy na trávení "masa" má, nemusel by si tvořit nic nového
. Trávicí enzymy nejsou různé na trávení různých druhů krmiv, ale jsou na trávení jednotlivých živin (a je celkem jedno, jestli pocházejí z masa nebo z rostlinné potravy). Jenom na trávení masa je potřeba víc proteolytických enzymů (štěpících bílkoviny) a lipáz (štěpících tuky) a téměř žádné enzymy, které štěpí sacharidy. Ale stavba trávicího traktu býložravce (králíka) je přece jen dost odlišná, má velké slepé a tlusté střevo a jeho zdraví hodně závisí na správné funkci mikroflóry v tom střevě, proto potřebuje hodně vlákniny a sacharidů. Ale třeba masokostní moučka se dřív (než to bylo zakázané) dávala do směsí pro králíky (dokonce i pro krávy) běžně a nedělalo jim problém ty proteiny a tuky trávit, pokud se jí nedalo velké množství. Větší množství by ale narušilo složení mikroflóry ve střevě (u krav v bachoru) a taky by příliš zatížilo játra a ledviny.