Díky za odpovede
S mäsovými kosťami som nezačala preto, lebo tak radí kniha

Konkrétne prečítala som tri: K. Novosadová, S.Reinerth (pomaly postupne študujem) a Schafer&Messika. Všade som si preštudovala rady k prechodu na
BARF. Najviac sa mi však pozdával popis u K.Novosadovej: radí začať so svalovinou, potom vnútornosti a kosti až behom 3.-4.týždna - zvlášť u psov, ktorí boli dlho na granuliach, údajne viac ako 2roky (Ruby bola 3), nakoľko pri kŕmení granulami vymizne ihlový reflex (dúfam, že sa reflex časom obnoví

). Podľa nej si žalúdok musí najprv zvyknúť na nový spôsob trávenia a aj preto sa kosti dávajú až neskôr - sú na trávenie náročnejšie.
Zároveň radí, že ak kosti pomelieme, môžeme ich pridávať už behom 2.týždna - tak sa aj chystám , nakoľko som si vedomá potreby vápnika a hlavne pomeru vápnik:fosfor

Kosti som chcela mlieť už teraz cez víkend, ale kvôli tej hnačke som to posunula (navyše ich ešte nemám kúpené

máme desne malý mrazák) .
Tiež myslím, že problém z nedostatku vápnika nemôže vzniknúť za tak krátku dobu

Teda dúfam... No, radšej hneď zajtra kúpim kosti a pomeliem jej aspoň trochu...
Messika a Reinerth radia trocha inak, čo sa prechodu na
BARF týka... ale mne sa pozdával návod od Novosadovej a trocha som ho skombinovala s ostatnými dvomi
Kŕmnu dávku od zajtra zvýšim na 4%

uvidíme, čo to spraví
Inak som dosť paf z toho, koľko mám dávať kostí/mäsa. Každý zdroj uvádza inak

Ale ak som dobre pochopila aj z kníh aj z diskusií, kosti sú dôležité hlavne kvôli vápniku (ak neberiem do úvahy zábavu psa, čistenie zubov a pod) a pes sa nemôže vápnikom predávkovať: všetok nadbytočný vylúči. Preto aby som mala istotu, že má dosť vápnika, budem dávať kostí radšej viac. Je tak?
Aký pomer dávate?
Zdá sa, že najlepšie bude dávať tak 20-30% zele/ovo, 20-30% mäsa a kostí okolo polovice, tak? zároveň potom podľa

kosti buď pridať alebo ubrať? Kosti zapekajú, tak?
ĎAKUJEM za rady