dodávatelia mäsa

Sem píšte všetko ohľadne surovej stravy.

Re: dodávatelia mäsa

Poslaťod scott » Ned 03.03.2024 23:37

Mozno som to dal do zlej temy, pardon, nevsimol som si ze toto tu je BARF - len som chcel porovnat pracnost "kupim surove, uvarim" a "kupim konzervu"..
To vlastne preto, ze moj krpec nejak to surove zo zaciatku nechcel jest, tak som porovnaval neporovnatelne :)
scott
Okoloidúci

Poslaťod lucik » Pon 04.03.2024 20:38

posielam tip na mäso od dodávateľa, ktorý má na FB profil Mäso Mäsičko https://www.facebook.com/profile.php?id=100089077870120 - pôsobia v okolí Piešťan, netuším, či majú rozvoz aj niekam ďalej, pre viac info ich kontaktujte. Mäsko majú vynikajúce, voňavé, mletina bez vnútorností.
A million words would not bring you back. I know because I´ve tried.
Neither would a million tears. I know because I´ve cried.
I miss you, my black angel Gipsy!
lucik
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod scott » Ned 24.03.2024 8:53

Skusal niekto barf z Hornbachu? Prekvapilo ma tam, ze tam maju mlete rozne maso mrazene.
Nespomeniem si na nazov, ale povodom je to cesky vyrobca, pisal tam ale ze kategoria masa III. cize az tretia trieda, ceny mal ale velmi zaujimave.
DOpsimisky neviem zistit aku maju kategoriu masa, nevie niekto prosim?
scott
Okoloidúci

Poslaťod Sunny » Ned 24.03.2024 9:09

Vetamix je v Hornbachu. Kvalita podla typu masa - najlacnejsie mletiny nic moc, ale napr. cele mlete kura, alebo drzky su fajn. Bravam od nich aj mlete s drobami, ako zdroj vnutornosti.
Sunny
Moderátor
Obrázok užívateľa

Poslaťod pigie » Ned 24.03.2024 9:31

dopsimisky to na obale neuvadza, ale ma tam uvedene, ze to je maso pre zvierata, nie na ludsku spotrebu.
Obrázok
pigie
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod scott » Ned 24.03.2024 11:49

Ano vetamix to bolo, maju az podozrivo nizku cenu, na to ze je to Hornbach (tj drahy obchod, kedze musi zivit tolko ludi a taky priestor a majitelov).
Mam tak trochu dilemu, ci uz nie je lepsie ist po mase z bezneho masiarstva, ale tam samozrejme tiez kvalita pochybna (myslim pre ludi), maso co kupujem pre seba a rodinu, to by bolo financne narocne :D Ale paradoxne stale lacnejsie, nez granule, ale to je uz asi ina tema a ine porovnanie..
scott
Okoloidúci

Poslaťod Mackie » Ned 24.03.2024 15:18

Ale ci vetamix ci ine mixy, to nie je maso, to je pomlete vsetko mozne, to nemas realne s cim porovnat z normalneho masiarstva. A ciste maso v kvalite pre psy zase az take lacne nie je, kedysi tolko stalo ludske. Momentalne pre mna je hranica 3 eura za ciste akozemasove mletiny, 4 eura maso, hocake. 2 eura vnutornosti. Mlete chrupky a kosti 1 euro. Za kilo. Vid napr. ceny v Bordy, bravcove plece "v akcii" a ine vypredaje pred koncom zaruky.
ta tu je tota tuja
Mackie
Multišampión

Poslaťod scott » Ned 24.03.2024 22:41

Ved prave, ak je tam 30% neprane drzky a viac mi to pripomina travu, ako maso, tak neviem, co si o tom mysliet.. Musim si o tom viac nastudovat..
Obas mam pocit, ze je tam aj mix nepranych criev, podla zapachu :)
scott
Okoloidúci

Poslaťod Mackie » Pon 25.03.2024 0:23

Tie su pravdepodobne to lepsie v zlozeni :heh: neprane drzky su topka, a ano obsahuju aj nejaky ten zaludocny obsah, napr. tu travu.
ta tu je tota tuja
Mackie
Multišampión

Poslaťod Sunny » Pon 25.03.2024 7:37

A smrdia jak sto čertov, to je tiež v poriadku :heh: Za mňa pes potrebuje aj ten "odpad" v strave, netreba ho kŕmiť biftekmi. Len to chce rozumne nakombinovať, len "odpad" tiež nie je dobre. Takže k mletinám pridať kusové maso, kde vidíš, čo dávaš.
Sunny
Moderátor
Obrázok užívateľa

Poslaťod scott » Pon 25.03.2024 15:28

No mne nejak extra nevonali ani tie hovadzie kusky :)
A to som zvykuty na ine vone co sa masa tyka..
(boli citit pachy velmi podobne zvyskom nestravenej potravy)
Napr macka to odmietla jest, pes z toho zvracal, co mi pride divne..
Musim avsak este vylucit nahodu, mozno to bolo z niecoho ineho.
Kym som tento prispevok odoslal, zas sa dogrcal, divne...
scott
Okoloidúci

Predchádzajúci

Späť na Surová strava