od scott » Ned 03.03.2024 23:20
Zo zvedavosti som pozeral konzervy pre psov, udajne je tam 100% masa (samozrejme nevieme jeho povod), a cenovo sa blizi ta konzerva k cenam tychto dodavatelov masa pre psov.. (v prepocte na kg, porovnatelny typ masa)
Tak by ma zaujimal vas nazor na toto porovnanie, co si o tom myslite?
Bol som v tom, napr macacie kapsicky, tie napr 80-100gramove, v cene tak 30-40centov kus, tam je obsah masa alebo neviem coho asi tak do 15-20% co je v prepocte cenovy nezmysel (pretoze kg sice stoji 4eura, ale masa je tam len 1/6 az 1/5, co z toho robi cenu masa asi 20-24eur, nepocitam odpad ktory tam pomelu ako napr obilniny...)
Dalsi trik, ktory si myslim, ze vyrobcovia robia je, ze tam melu extremne lacne a nechcene veci, a to napr koze, kosti a vnutornosti. Nie ze by to bol odpad, ved to su tie najcennejsie nutricne veci, avsak cenovo sa hybu niekde na hladine "za odvoz", cize tu vidim priestor na ich marzu..
Uplnou nahodou, a zvedavostou som nasiel prvu konzervu u velkeho online predajcu, ktoremu rozhodne nebudem robit reklamu, za 2.34eur/kg.. co je na prvy pohlad dobra cena, ale co je za tym? :) resp "Kde je pes zakopaný?" :D