Pridavam dalsi recept z mojej madarskej kucharky pre psov Jablkove bravcove ragu
Suroviny:
1,9 l vody
200 gr. hnedej ryze
1 ks mensej tekvice na pecenie
2 polievkove lyzice rastlinneho oleja
450 gr. na kocky nakrajaneho bravcoveho masa (moze byt aj mlete)
8 dcl paradajkova konzerva (s olupanymi paradajkami)
0,95 l kuracej polievky
4 ks osupanych a nakrajanych zemiakov
150 gr. halusiek
1 mala hlava na jemne nakrajanej kapusty na pasiky
2 ks nakrajanych jablk
Postup:
1. 565 ml vody nechame zovriet v 2,8 l hrnci, nasypeme hnedu ryzu, nechame varit 45 - 50 min. pod pokrievkou na strednom ohni, kym sa voda neopdari. Dame bokom.
2. Rozpolime tekvicu a vyskrabeme z nej semiacka. S jednou polievkovou lyzicou rastlinneho oleja namazeme boky tekvice a obidve polky polozime dole hlavou na alobalom vystlany plech. Pecieme to v 180 C predhriatej trube 30 - 35 min., kym tekvica nezmekne. Vyberieme ju z truby a potom, ako vychladla, "vylyzickujeme" vnutro tekvice zo supky. Ak treba, nakrajame. Dame bokom.
3. V 7,6 l hrnci nechame zohriat na strednom ohni rastlinny olej a dame don bravcove maso. Castym miesanim nechame oprazit 4-6 minut, kym maso nezhnedne.
4. Vlozime do panvice paradajovu konzervu aj so stavou, ako aj zbytok 1,3 l vody a pripravenu kuraciu polievku. Na velkom ohni nechame zovriet.
5. Pridame zemiaky a za obcasneho miesania na strednom ohni nechame varit dalsich 5 min.
6. Pridame halusky za casteho miesania nechame varit 5 min.
7. Zlozime z ohna a zamiesame do tejto zmesy kapustu, tekvicu, jablko a uz uvarenu hnedu ryzu. Vznikne nam z toho 7,6 l ragu. (Davka sa moze zdvojnasobit).
Podavame s krutonmi v tvare psov alebo prasiatok Na pripravu tychto krutonov pouzivame krajce chleba, do ktorych vyrezavame tieto vzory. Tieto krutony opecieme z obidvoch stran na malom mnozstve oleja, kym nezhnednu. Priprava krutonov trva cca 1 min.
DOBRU CHUT !!!