Vyduté spodné viečka na konzervach-konzumacia?

Sem píšte všetko ohľadne granúl.

Vyduté spodné viečka na konzervach-konzumacia?

Poslaťod simona22 » Štv 06.06.2024 9:37

Dobrý deň.

Rada by som sa opýtala, či môžem dať mojej fenke takúto konzervu?

Zloženie:
64 % morčacie (z toho morčacie srdcia, morčacie mäso, morčacia pečeň, morčací žalúdok), 9 % mrkva, 9 % cuketa, 9 % sladké zemiaky, 3 % uhorka

Konzervu, teda balík týchto 6 konzerv som kupovala pred cca mesiacom a pol. Na spodných vieckach je napísané, spotrebovať do januára 2026.

Problém však je, že tie spodné viečka sú na všetkých konzervach trošku vyduté smerom von.

Skúsila som jednu konzervu otvoriť. Pri otváraní zasyčala, obsah sa posunul smerom nahor a spodné viečko sa dalo do normálnej polohy. Obsah vyzerá normálne, ale zdá sa, že sú v ňom akoby také maličké vzduchové bublinky. Keď ovoniam, neviem, mne to nesmrdi?

Tie konzervy mám uložené v špajzi. Mám tam ešte ďalší balík 6 konzerv, ale s inou príchuťou - jahňacie mäso. Tie som kupovala v rovnakom čase a tie sú v poriadku.

Neviem, môžem dať takúto konzervu mojej fenke alebo radšej neriskovať?

Kde by bolo najlepšie držať konzervy? Vraj zatvorene konzervy sa v chladničke nemajú držať, až po otvorení. V špajzi sa mi však spravilo toto.

Ďakujem Vám veľmi pekne za odpovede.
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
simona22
Okoloidúci

Re: Vyduté spodné viečka na konzervach-konzumacia?

Poslaťod Mackie » Štv 06.06.2024 18:19

Ja by som sa riadila "vonou", ak to nijako extra nesmrdi, skusila by som dat jednu, ako to dopadne. Pripadne este skusit kupit taku istu, otvorit a porovnat ich.
ta tu je tota tuja
Mackie
Multišampión

Poslaťod clupko » Pia 07.06.2024 8:52

ak ma pes v poriadku travenie, a konzerva nesmrdi, ja by som mu to dala.
It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.
clupko
Big Dog
Obrázok užívateľa

Poslaťod dasken » Pia 07.06.2024 9:48

fu, no ja by som to zas neriskovala :angel:
vyduté viečko na konzerve a bublinky sú znak že sa tam dial nejaký proces a to neveští nič dobré

prípadne by som to aspoň krátko povarila
dasken
Junior
Obrázok užívateľa

Poslaťod clupko » Pia 07.06.2024 10:50

prevarit je dobry napad
It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.
clupko
Big Dog
Obrázok užívateľa

Poslaťod simona22 » Sob 08.06.2024 4:32

Prevariť by ma teda nenapadlo. To som ani nevedela, že sa to môže? Dala som jej teda štvrť konzervy, 100 g na skúšku. Dnes je to 3.den a je to v poriadku.

Ešte podotazka. Kde skladujete konzervy, keď ste v malom byte? Aby čo najviac, najdlhšie vydržali?

Ešte raz ďakujem za odpovede.
simona22
Okoloidúci

Poslaťod clupko » Ned 09.06.2024 21:44

kde mas najchladnejsie :nwm: spajza, nejaka kuchynska skrinka, chodba, ...
clupko
Big Dog
Obrázok užívateľa

Poslaťod Mackie » Ned 09.06.2024 22:00

A tak zase konzervy by mali byt v pohode aj pri izbovej teplote, to sa nijako zvlast neskladuje ani v obchode ani v skladoch, tak ako ludske konzervy. Hlavne sa vyhnut priamemu slnku. Ked budu zase v lete 40ky, co uz.
ta tu je tota tuja
Mackie
Multišampión

Poslaťod simona22 » Ned 16.06.2024 9:16

A čo kapsicky alebo tie vaničky, či ako sa správne volajú? Aj tie stačí skladovať v špajzi? Samozrejme, na suchom a tmavom mieste. Stačí im aj izbová teplota?

Alebo je lepšie mať kapsicky v chladničke?

Ďakujem.
simona22
Okoloidúci

Poslaťod simona22 » Ned 16.06.2024 21:02

A ešte by som sa chcela opýtať. Chcela by som teraz v lete kúpiť svojej fenke nejaké prírodné maškrty, napr. sušené hovädzie uši alebo bravčové rypaciky.

Stačí ich mať tiež v špajzi? A čo potom, keď sa otvoria? Môžu ostať v špajzi alebo ich dať do chladničky? V zime sa to dalo, u nás kotolnik slabo topí. Ale v lete, v horúčavách neviem?

Ďakujem.
simona22
Okoloidúci

Poslaťod pigie » Pon 17.06.2024 6:09

Susene veci odolavaju aj vysokym teplotam.
Obrázok
pigie
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Mackie » Pon 17.06.2024 12:46

Toto vsetko kludne v spajzi, resp. hocikde. Viac ta bude pri tych susenych veciach trapit, ako to smrdi a ako to po otvoreni uzavriet :ha:
ta tu je tota tuja
Mackie
Multišampión

Poslaťod hriva » Uto 23.07.2024 23:10

Kúpila som psom raz také tie sušené rypy, ne sardinky ale niečo väčšie. Išli sa za tým zabit ale tak strašne to smrdelo že som to hodila do auta do kastlika len tak zahnutý obal. Mala som auto na servisnej prehliadke a veľmi divne na mňa kukali. Chcela som sa pozrieť do servisnej knižky ze čo sa tam robilo otvorila som ten kastlik a pochopila som čo tak kukali :prd:
Tak pozor, najväčšie peklo bývajú ryby a s nimi črevá. Tak to je iný kanál. Ani sušené zelene držky mi tak nesmrdia
Keď som tie ryby chytala nemohli deti so mnou ani v aute sedieť
Those we love don't go away, they walk beside us every day.
Unseen, unheard, but always near; still loved, still missed and very dear.
hriva
Multišampión
Obrázok užívateľa

Späť na Granule a konzervy