Nyssa píše:tak ja sa opýtam ešte inak. špička sú len práve preto, že vyhrávajú na výstavách a sú to len krásne guče chlpov, ale nič viac?![]()
Nyssa, fundlák na krásu, doberman na gauč, boxer ako ozdoba domu, jazvečík do bytu, slovenského čuvača strážiť musí majiteľ, treba pokračovať? Ešteže je ten kopov a jagteriér na nezaplatenie...
Celé to chovateľstvo sa uberá kamsi... Pigie, ak je situácia taká ako popisuješ, potom tri zásadné otázky : 1., akú funkciu v tom prípade spĺňa chovateľský klub s 50 členmi? Tí členovia a ich zvieratá sú tam akože načo, čo plnia, aký cieľ záujmový, či chovateľský? 2., Prečo nie je možnosť (a takých chovateľov aj u iných plemien by sa našlo) aby za takejto situácie nemusel byť jednotlivý chovateľ organizovaný v klube, ale za poplatok by mu plemenná kniha poskytovala servis? 3., Čo rieši, aká chovateľské ciele klub s dvomi "živými CHS, aký prínos pre dané plemeno sú?

. Akože, počítala som o dosť menej...
. Na nejaké behy a turistiky podľa mňa super pes, aj ako kamoš do nepohody. Ale teda cenovo niekde inde ako by som bola ochotná dať.
Kupis suku, trosku pocvicis, staci aj obz a este sa ti aj o stence pobiju