Neviem, ci je teraz rec o tom, ze je lepsi kotec v utulku, ci hodina denne vonku..? Lebo ja vravim o stastnom psovi, ktory ma naplnene svoje potreby a nielen preziva...
Navyse teda k poctu - dopyt vytvara ponuku, takze cim viac si ludia budu psov brat (aj do nevhodnych podmienok), tym bude vacsia ponuka....
pes si zvykne na vsetko, to rozhodne... ale 1 hodina (ci 3x 20 min?) ci je piatok, sviatok, vikend pre zdraveho - a hlavne mladeho! - psa oka nie je... bude to na nom vidno..? Nemusi! Ale aj pes ma dake potreby a plati to aj pre pracaka, aj pre buldoga, aj ked ta miera je rozna. Ale kolko problemoveho spravania prameni z nedostatlu aktivit! Strasne sa to podcenuje (medzi beznymi psickarmi) a okrem toho ludia spohodlnievaju... Aj moj ma dni, kedy je za den vonku plus minus tu hodku.. a potom ma dni, kedy je 10 hodin na treku, alebo ma 3 dni po sebe 2fazove treningy...

ale pes potrebuje zabavu, podnety, rozmyslat, mat nejake pravidla... nepoznam tu hla zadavatel/ku, a ani to tak nemusi byt myslene doslova - napr scenar aris mne pride osobne uplne v poriadku, ale stale je kvantum ludi, co sa psom vobec nevenuju a este im dalsi rovnaky potvrdia, ze jasnee, takto je to super...
Moj ex mal stafbulku, presne taky zivot zila, aj ked on si ju aspon braval do roboty (rozvazal granule), ale inac max venc pred domom a doma v pelechu. A vyzerala v podstate, ze jej nic nechyba, taky kludny dobry, povedala by som lenivy, psicek... az kym som neprisla ja a pes zrazu chodil na vylety, kade-tade som ju vlacila a iny pes z nej bol.... alebo "strazila" na zahrade, to sa tiez citila dolezito.. a to rozhodne nebola chyba, ze spoznala daco ine, ze by to mala "vyzadovat" a predtym bola spokojnaaj s "nicim"... bol to proste stastny pes s naplnenym zivotom.