Výber správneho plemena pre mňa

Témy netýkajúce sa konkrétneho plemena

Re: Výber správneho plemena pre mňa

Poslaťod Ulf » Pon 18.12.2023 22:02

Ona nemá lovecký potenciál. Rieši streľbu, rieši prostredie, rieši ľudí, počasie, všetko. Ten pes je reálne nepoužiteľný. Tam je celý vrh vadný.
Ale s mužom si ona rozumie na 1000%, oni sú do seba zamilovaní, to je problem len medzi nami dvoma. A hej, keby som na to sama, tak je už asi inde.
Fakt neviem, jak toto rozlúsknuť a jak zmeniť tu atmosféru medzi nami :nwm:
They say good-bye to their family, to supply the needs for your. Show some respect and thank to truck drivers.
Ulf
Hafan
Obrázok užívateľa

Poslaťod Sunny » Sob 23.12.2023 10:03

Ulf uz to tu myslim niekde zaznelo - prijat. Nesnazit sa zmenit, neriesit co by keby, necakat od nej nieco ine. Proste je takato a nic s tym neurobis. No tak budete spolu chodit na prechadzky na voditku a nicnerobit.
Sunny
Moderátor
Obrázok užívateľa

Poslaťod Elis » Sob 23.12.2023 11:38

Ulf - muz se o ni postara kompletne? tj. i treba i to osetrovani dava?
Elis
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod lichennmoss » Štv 22.01.2026 17:45

idem sa poradiť, keďže plemeno ktoré som pôvodne chcela je len ťažko dostupné, a to je teda aj prvou "podmienkou" na plemeno.

Hľadám plemeno:
- malé-stredné (ideálne tak 5-20 kg),
- s na dotyk jemnou srsťou, ktoré čo najmenej pĺzne,
- menej-stredne aktívne (60 m prechádzka), adaptabilné,
- s ktorým sú možné prechádzky na voľno,
- nie uštekané na každú blbosť, alebo aspoň nemá prenikavý štekot,

vyrovnané, prítulné k svojmu človeku/známym ľuďom, v podstate spoločníka, ktorý keby bol tak trochu veselý/klaun, bolo by super. Ak by malo nejaký potenciál na výcvik, tak fajn, ale nemám nejaké extra športové nároky.

V domácnosti mám seniorov aj decká, takže pejsek by mal byť takpovediac blbuvzdorný. Tiež už ani ja nechcem výzvu, len maznáka na doma a kamoša, ktorý ma vytiahne von.
lichennmoss
Okoloidúci

Poslaťod Margita » Uto 10.02.2026 14:53

Stredný pudel,či hľadás niečo nie také rozšírené ? Alebo nejaké tie vysokonohe teriere ?kerry alebo jemnosrsty pšeničny ,alebo čo tak tie vodné spaniele ?
"Dnes vím, že člověk, který má všech pět pohromadě a jen něco zná o psech, se foxteriérovi vyhýbá obloukem" Zdena Frýbová
"Neexistuje pes, který by měl vlastnosti foxteriéra"Zdena Frýbová

Všetko začína a končí v hlave
Margita
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod wer » Uto 10.02.2026 15:07

pokial to ma byt aj na vycvik, tak to musi byt skor aktivnejsie... a aj vesely klaun bude skor aktivnejsi pes.... a to potom ta 60 metrova prechadzka (to ako real..?) neprichadza moc do uvahy. to mi sedi tak na mopsa :heh:

a pudel je hyperaktivka...
osobne ani neviem, ci taky maly pes existuje... :ha: mali sme obdobne poziadavky a mame utulkaca :joint:
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Margita » Uto 10.02.2026 15:14

A nie je to že 60min ? :heh: inak ak hej tak to by som radila,medzi neaktívne ,hodinu sa prechádzať zvládne aj 13rocny trojnohy mops
"Dnes vím, že člověk, který má všech pět pohromadě a jen něco zná o psech, se foxteriérovi vyhýbá obloukem" Zdena Frýbová

Margita
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Margita » Uto 10.02.2026 15:23

Inak taký pes nepes je aj český teriér,neplzne to,neuteka to ,drží sa to človeka ,aktívne je to skôr menej ,nie je nijak reaktivny ,akurát ten vzhľad nemusí byť pre každého atraktívny , nízkonohy pes s prestavaným zadkom ale inak ,je to také že nič to nechce nič extra nevyžaduje akurát ta srsť je naprd ale šak ostrihas ,jaaaj moc to nevie plávať ,resp aj by chcelo ale nejde mu to :heh: a zháňa sa to ľahko ,v Čechách je ich dosť

Margita
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod wer » Uto 10.02.2026 15:43

tak hodina lepsie ako metre... :haha: ale aj ta hodina je ozaj nic, hlavne ak to bude mlady pes, to by musel byt pes s nejakym tazkym hendikepom :joint:
ako netvrdim, ze pes musi byt hodiny vonku, su psy, co aj nikam nechodievaju, vsakze..., ale za mna pes potrebuje podnety, zazitky, nieco... a ked ma byt to venovanie max hodinu denne, tak radsej ziadneho psa.

a cesky terier, ak to ma srst ako west, tak to nesplna poziadavku na hebku srst, vsak to je uplna drotenka :heh:
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod clupko » Uto 10.02.2026 15:46

mne pri takychto nespecifickych poziadavkach vzdy pride, ze najlepsia volba je pozriet utulky a docasky.
It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.
clupko
Šampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Margita » Uto 10.02.2026 16:00

wer píše:tak hodina lepsie ako metre... :haha: ale aj ta hodina je ozaj nic, hlavne ak to bude mlady pes, to by musel byt pes s nejakym tazkym hendikepom :joint:
ako netvrdim, ze pes musi byt hodiny vonku, su psy, co aj nikam nechodievaju, vsakze..., ale za mna pes potrebuje podnety, zazitky, nieco... a ked ma byt to venovanie max hodinu denne, tak radsej ziadneho psa.

a cesky terier, ak to ma srst ako west, tak to nesplna poziadavku na hebku srst, vsak to je uplna drotenka :heh:

Nie nie,žiadna drotenka ,to sa netrimuje ale striha ,a má to to fakt takú jemnú srsť

Margita
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod wer » Uto 10.02.2026 16:05

clupko píše:mne pri takychto nespecifickych poziadavkach vzdy pride, ze najlepsia volba je pozriet utulky a docasky.

za toto by som ti dala srdiecko :lol: :jop:

margita, som bola v tom, ze to take obdobne... a este ten maly briard? :lol: skye terier ci co?
aj ked za mna vsetko malopocetne je cele zle a nikdy by som do toho nesla...
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Aris » Uto 10.02.2026 16:10

A tie hodinové prechádzky by boli každý jeden deň? Lebo Darka úplne v pohode funguje v režime, že 3-4x do týždňa má len hodinovú veľkú prechádzku. Potom doma dostane nejaký hlavolam alebo pocvicime. Cez vikendy chodíme na dlhšie, ak je počasie dobré tak kľudne aj na cely deň. Ona napríklad neznáša dážď, takže keď dlhšie prší tiež ju netrapime. Nevyzerá, že by jej niečo chýbalo.
Všichni se můžou přetrhnout, aby zachránili Hitlerův mozek, ale když ho člověk voperuje žraloku lidožravému, tak to najednou zašel příliš daleko!
Pazuzu, you ungrateful gargoyle!
Aris
Šampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Slausa » Uto 10.02.2026 16:51

+1 za niečo z útulku. Bohovske psíky tam vedia byť
Slausa
Moderátor
Obrázok užívateľa

Poslaťod wer » Uto 10.02.2026 16:51

tak ja som strasne proti koleckam okolo baraku - a to ked ma byt celozivotne travenie casu, tak radsej nemat psa...
:nwm: ale to nie je vas pripad, aris... a ani nemusi byt lichennmossu, netvrdim, ze je, len je doooost takych psov v okoli...
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa

PredchádzajúciĎalší

Späť na Všeobecne o plemenách