Pomoc pri určení rasy

Témy netýkajúce sa konkrétneho plemena

Re: Pomoc pri určení rasy

Poslaťod dasken » Pon 26.06.2023 22:02

Tak vraj bordera x jazvecik :smile: ale spriemerovalo to pekne
Inak je tam na darovanie, podla mna to moze byt uplne zlaty psicok, aj povahovo
dasken
Junior
Obrázok užívateľa

Poslaťod Eva117 » Ned 30.07.2023 13:40

Prosím Vás o tip čo je toto za rasa. Kríženec čoho ? Psík je asi po kolena vysoký.
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Eva117
Okoloidúci

Poslaťod Eva117 » Ned 30.07.2023 13:42

Ešte pár fotiek
Eva117
Okoloidúci

Pomoc pri určení plemena

Poslaťod Rastt » Pon 15.01.2024 17:55

Zdravím, mam zaujem o jeden inzerát, konkretne o Jazvečika krátkosrstého.. Pan mi napisal, že jazvečík nie je čistokrvný ale neviem sam ako to mysli. Hovoril ze matka ma papiere ale otec nie. Ale to znamena, že otec je stale jazvečík nie? Alebo aspoň by mohol byť.
Priložím tu aj fotku a posúďte sami či to je naozaj čisto z dvoch jazvečíkov alebo je otec ine plemeno.. Alebo ak sa to teda aspoň dá určiť takto. Za každú radu budem rád.. ĎAKUJEM
Rastt
Okoloidúci

Re: Pomoc pri určení plemena

Poslaťod Slausa » Pon 15.01.2024 18:24

Čo v ňom je ani svätý netuší. Je to pes bez PP, teda technicky vzato kríženec, pretože nijak nekde doložiť pôvod. Ten inzerát je celý zle, množka ako vymalovaná. Prečítaj si štandard jazvečíka a aké má povolené farby. Zrovna tá, čo je na foto je povolená, ale inak žiadne isabely, piebaldy ani nič neexistuje. Cenu ktorú za prakticky krížence pýta ani nekomentujem

(A nechaj ma hádať, pôvod inzerátu je Dunajská Streda alebo okolie. Tam je nejaká mekka množenia jazvecov)

Offtopic: ked budem mat cas, zlucim témy cez PC
Slausa
Moderátor
Obrázok užívateľa

Poslaťod Mackie » Pon 15.01.2024 18:46

Plus zo zakona musia byt pri predaji aj zacipovane. A este pri takej cene :pac: Toto je naozaj vela za krizenca.
ta tu je tota tuja
Mackie
Multišampión

Poslaťod Rastt » Pon 15.01.2024 18:51

Ďakujem za radu.. aj to že v dunajskej strede je množiareň mi dosť pomohlo..
Rastt
Okoloidúci

Poslaťod clupko » Pon 15.01.2024 19:28

Rastt píše:Pan mi napisal, že jazvečík nie je čistokrvný ale neviem sam ako to mysli.

presne tak, ako to hovori. nie je cistokrvny = nema PP (preukaz povodu). cize sa neda dokazat, kto bol matka, otec, dalsi predkovia, ake boli plemeno, ake mali choroby, atd.

Rastt píše:Hovoril ze matka ma papiere ale otec nie. Ale to znamena, že otec je stale jazvečík nie? Alebo aspoň by mohol byť.

ci je otec jazvecik, nie je uplne iste, ale pravdepodobne ano. ovsem bude s bohviecim pokrizeny v predoslych generaciach, aby sa dosiahli taketo modne farby (ktore su mimo standard jazvecikov).
It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.
clupko
Big Dog
Obrázok užívateľa

Predchádzajúci

Späť na Všeobecne o plemenách