od Max_ik » Sob 18.02.2023 0:41
Ahojte, pred 2 dňami naša čivava skočila na posteľ a niečo si pri tom spravila, je to nízka posteľ a skáče tam aj 20x denne, takže sa nejednalo o nič zvláštne. Keď som ju však potom chytil tak začal strašne vrieskať od bolesti ako nikdy pred tým. Odvtedy mal pri tele skrčenú ľavú prednú labku, následne bol celý večer apatický a nechcel na ňu stúpať. Dali sme mu kľudový režim, vyzeralo, že sa to zlepšilo, už začal mierne na nohu chodiť no opäť pri jednom pohybe zvrieskol a to isté. Tak som s ním išiel ku veterinárovi a tam zrazu mu nič nebolo, normálne chodil, neskučal, veterinárka mu poskúšala všetky labky, nervovú sústavu a pod.. a všetko ok. Dala mi sirup proti bolesti a že uvidíme. Zdalo sa byť lepšie a ďalší deň bol opäť už celkom ok až kým som neprišiel z práce domov, začal sa tešiť a pri jednom pohybe opäť zvrieskol a zle. Postupne mu to prešlo a večer už klasicky chodil až do ďalšieho dňa keď sa opäť raz tak prudko pohol a opäť zvrieskol a bol hodinu apatický a ani sa radšej nehýbal ale postupne mu to do večera prešlo. Takže záver je asi taký - nič nemá zlomené, nemá viditeľné poranenie ale pri určitom pohybe 1-2x denne zvrieskne ale inak ako tak normálne chodí a funguje. Preto mám otázku či nemátie niekto podobnú skúsenosť a či pár dní ešte počkať či sa situácia nezlepší alebo potom veterinár navrhol rontgen v narkóze. Netuším či je taký precitlivelý alebo naozaj má niečo vážne poranené, je to celkom záhadné.