Nejak sa to poplietlo. Mala som sraľa lebo giardie - našlo sa krmivo ktoré sedelo. To boli vtedy grainfree Eminenty, ale až sa pamätáš prestal mi to žrať. Na tých bol perfektný. Potom mal Calibry, to bol čistý fail. Skončili sme na brit care, ktorý síce sedí ale aj keď robí prd makový nestačia mu. Teda, stačili by ak by som doňho dostala tak dve odmerky, možno viac. Zje mi tak odmerku a pol, aj to musí mať na 2x. Takže som do toho začala pridávať Brit Endurance. Tá rada ale končí, ostala by mi len základná rada. Ešte mám jednu novú šaržu tej základnej rady, síce po nej zbieram nie jeden šulec, ale dva aj dačo, ale je to formované, psovi nič neni až na to, že viac čká. Nie je to úplne dramatické, len ma to štve z princípu. Pôvodný plán bol, že mu budem primiešavať tých Endurance stále viac, ale z toho som videla že mu mäkne stolica, takže sme nakoniec skončili na pomere 1:7 alebo niečo také ešte skôr ako sa niečo posralo. Doslova. Na tom si držal celkom dobrú váhu, podľa body score by som ho pokojne obodovala na takú slabú 5 (BCS 9).
Vajce dostával počas 3/4 roka dávkovane, zo začiatku doslova len líznuť zo škrupiny, snáď od leta je to také že mu to môžem dať a neposerie sa, ale prdel ešte bomby. To už je ok. Na tom funguje, neserie, maká. Dostal pomedzi to srdiečka, kúsky vareného mäsa - v pohode, s týmto on problém nemá jak je to varené (a zje to... Srdco som doňho pchala hodinu, kým zistil, že je to dobré a šiel mi odtrhnúť ruku).
Došla zima, horšie, spadol mi na 4, jak začalo byť že fest hnusne a vlhko tak už mieril skôr k 3. Začala som doňho pchať aspoň ľanový či jakýto olej, dostala som sa práve na odmerku a pol, hodila som naňho pláštenku, vyškrabal sa na solídnu 4. To bol snáď "najtučnejší" akého som ho videla.
Jak sa mi zosral po mäse, samozrejme, nič nerobil. To nemá zmysel. Maximálne ideme v kroku niekde sa tárať, ak sa mu vôbec chce. Lenže tým, že on tie diéty moc ee, do toho čo zostalo tak letí druhou stranou, daj mu tri dni a zo 4 kľudne padne na 3,5. Mne to už príde jak naháňanie duchov, zajtra by eventuálne ten pes mohol padnúť na váhe, už dneska mu musím pridať
Díkybohu sa to skracuje, prvýkrát keď mal mäso tak sral prúdom dva dni, teraz naposledy pol dňa a ani nie projektil, ale len také husté blato, večer dostal napriek tomu granule po pol dni hladovky (miesto celého čo som robievala) a ráno bol jak vypraný v pervole.
Neviem jak to inak vysvetliť, on si stále drží 18kg +/- pol kila keď ho dáš na váhu, len mu viac a menej lezú kosti behom pár dní