Dam sem, aj ked teda to tip nie je, lebo neviem, asi by som to nikomu neodporucala ist ako sme sli my

Ale wer, zajtra si daj pozor. Cesta nam trvala ovela dlhsie. Hmla a mrzne to. Na dialniciach 80-100. Viac aj keby sa dalo, sa vlastne nedalo

Sme sa vyklopili von o pol deviatej, uz som tusila, ze je zle a wer nemala sneh, ja ho budem mat, lebo kopy snehu odhrnuteho pri ceste. Zalezi kam ides. V dolinach je toho snehu hodne, nesmies byt na exponovanom hrebeni, kde sprava zlava ziaden dalsi kopec. Kam dosvieti slnko v zime, je to bez snehu. Kde nedosvieti, tam je biele peklo

Alebo raj. Podla toho, ako sa na to pozeras

Topi sa to, jakmile vyleze slnko, hore kde svieti slnko sa to topi a v snehu sa vtedy nechodi dobre

Ja som chlapa musela prehovorit, aby sme zliezli z odhrnutej cesty, do neodhrnutej cesty, tam sme stratili hadam 45minut, kym som to upizukala

Prve 2/3 boli fajn, lebo bud odhrnuta cesta alebo lesna cesta, kde vies kade ist. Poslednu tretinu, cesta do sedla, bez znacenej cesty bolo ciste peklo

Tam to chlap vzdal, sa prebaral a hlavne, ja bez palic by som tiez nevysla a keby som mala macky, tak by to bolo este lepsie

Ale nemala

Pod snehom lad cisty, a nikdy nevies kedy. Som sla jak polarnik, palicami pred sebou pichala, ze kde kolko snehu a kde aky lad a kamen. Cesta netusis kade vedie. To je presne ten moment, kedy to zacina byt tazke. Je lahke nasledovat cestu, ale brutalne tazke ju preslapavat v snehu a hladat, ze kade

Ono cesta na mape paradna, ale nevedela som tade ist a hlavne, keby som sla uplne inde, tak to je uplne jedno, lebo tam ludska noha posledne 2 tyzdne nevkrocila isto

Tam boli len zvieracie stopy krizom krazom. Takze som sla podla citu a pocitu, s tym, ze netusim kolko to bude, len som vedela, ze aspon nad stromy chcem vyliezt

To sa nakoniec podarilo, ale teda mala som na male, chlap zostal dolu, ten to proste nedal, ten usek ladu pod snehom proste nedal a obchadzat sa mu to nechcelo. Dosla som akurat do sedla, som uz vedela, ze je zle, bo mi bolo na odpadnutie, som rychlo nieco vytiahla z batoha a zajedla 2 hlty. Ktore sa okamzite pytali von.

A pritom taky sprosty kopcek to vypada byt, nic narocne, ale v tej zime to narocne bolo. Do pol lytok snehu, ja som bola normalne rada, ked som nasla trciacu travu a v sedle, kde to bolo roztopene, tak som sa normalne tesila jak mala
Cestou naspat sme stretli tych 4 ludi a jedno auto. Na poslednom polkilometri k autu. Inak to bolo ze mrtve. Rano o pol deviatej ani auto, ani cloveka. Jedine auto sme tam boli zaparkovane po cely den podla mna

A ti, co sme stretli, tak boli ti, co tam bud byvaju alebo maju prenajate tam nieco. Boli len vychadzkovo odeti. My sme sneh z kolien pred autom davali dole

Zima mi uz bola po celom dni taka, lebo sak naco, ved hore teplo, slniecko svieti, nebudem si brat ani tie nemotorne rukavice. Staci tensie. Ha. Nemam fotky, lebo sa mi fotit nedalo v tej kose, len par

Ale stalo to za to, ja som bola happy, ze som to aspon do toho sedla dala a videla co je za kopcom

No a pes v siedmom nebi pri tych -15. Som ho uz dlho nevidela klusat so zavretou hubou

Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.