Tipy na výlety a turistiku

Sem píšte to čo neviete nikam zaradiť.
Pravidlá fóra
Pravidlá pre sekciu Ostatné :

1. Nezamieňajte si túto sekciu s voľnou diskusiou. Sekcia ostatné slúži ako poradňa pre vaše problémy. Nepridávajte sem príspevky typu ,,Aké psie mená sa vám páčia ??" to patrí do voľnej diskusie.

2. Zakladajte tu témy ktoré už neviete kam máte pridať tak ich dáte sem a ak sa hodia inam moderátori ich prenesú.

Re: Tipy na výlety a turistiku

Poslaťod pigie » Štv 15.08.2024 22:37

Isto kralova hola. Muranska stoji, hlavne ak vychytas kone. Inak za zastavku stoja hlavne sysle :haha:
Obrázok
pigie
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod wer » Sob 24.08.2024 6:41

Konecne som sa dostala do hor. Skoro po roku :plac:

Leobner, Ennstalske Alpy

Neviem ale, ci to mozem dat ako.tip, asi skor nie, ale kto si chce uzit total klud - tak vyborne. :lol: Nestretli sme vobec ziadneho turistu celych 9 hod, ale na druhu stranu sa nedivim.. :haha: Sa mi zas overilo, ze Rakusaci zvacsa chodia na vrcholy najkratsou, najlahsou trasou a tam aj spat (pokial to nie je daka uplna splet turistickych chodnikov s viacerymi vychodzimi bodmi). My sme si dali okruh - cast trasy bola po neznacenom chodniku. No, tak 1,2 km sme sli namiesto 1 hod 2 hodiny.. :haha: chodnik nebol... huste paprade do pasa, cucoriedky, obcas kriaky, do toho prudke stupanie... neskor len husta trava, ale aj ta v stupani dala zabrat bez vyslapanej trasy. :pac: no a vybrali sme si uplne horuci den zrovna, v 2000 mnm bolo 20 stupnov, takze to nas tiez odrovnalo... akurat vyhoda tejto trasy bola v tom, ze vsade boli pre psa dake potoky, jazierka na kazdom kroku, takze sa skoro stale mohol namacat. Ale aj tak sme mali pre neho dokopy cez 6 litrov vody, coz asi aj vypil cestou, aj sme doplnali priebezne.

20240823_155616.jpg

20240823_160444.jpg
20240823_162727.jpg
20240823_165916.jpg
20240823_173429.jpg
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod pigie » Sob 24.08.2024 8:37

Spalena nie si? Krasa :jop:
Obrázok
pigie
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod wer » Sob 24.08.2024 8:48

Vobec, anilen opalena :haha: a to som si len raz natrela 15 spf, na tvar 30
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod pigie » Ned 25.08.2024 12:27

Inak, mne sa teda v Rakusku fakt este nestalo, ze nikoho nestretnut. Ani ked sme nesli najkratsou trasou :heh: Ale toto, toto ma neprestane bavit nikdy...
https://tvnoviny.sk/domace/clanok/92240 ... 1724523987
1815 ludi denne! Chodte tam :haha: 90% poliakov...
A ja sa zas na hory mozem do oktobra len pozerat :plac:
Obrázok
pigie
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod wer » Ned 25.08.2024 13:51

My chodime neskoro :ha: to asi dost pomaha... stava sa nam, ze my ideme hore a ludia uz schadzaju.. :lol: a potom uz nik, lebo druhou stranou nechodia... a k autu prichadzame okolo 19-20 a to v niektorych dolinach aj byva, ze max do 18 to mas opustit a to malokedy stihneme.. :angel:
Aj tuto sme videli zapis vo vrcholovej knihe v ten den, takze bol tam pred nami niekto, ale isto nesiel nasou trasou hore, mozno zostupovou tam aj spat, ale to museli ist davno pred nami, sme ani len nezazreli nikoho siroko-daleko.
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod pigie » Ned 25.08.2024 14:01

Tak mne sa do najvacsieho upeku na obed a poobede nechce... To som uz radsej v tieni a aj poobednajsie burky sa mi nelubia (v zime zas kratky den). To nie je pre mna startovat tak neskoro. Ja najradsej vyrazam, ked svita :hi:
Obrázok
pigie
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod wer » Ned 25.08.2024 14:05

Vsak aj ja, akurat moj brat sa suchce a neprinutim ho nijako. A plus skoro 3 hod cesta tiez urobi svoje. Ale ako zistujem, tentokrat je to vyhoda.. :ha:
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod pigie » Ned 25.08.2024 14:12

Ako pre koho. Ja si spominam, ze jeden krat sme tiez vyrazili neskor. Bolo hadam 11 a stretali sme ludi rovnako ako rano :nwm: Mne nepomoze nic :haha: Ja som ako jeden rakusak, ktory pisal, ze sa vybral na nejaky vrch, lebo ze tam chodia v priemere len 3 ludia denne. On ich na vrchole mal 8. Som si hned povedala, zeby sme si rozumeli :haha:
Obrázok
pigie
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod wer » Ned 25.08.2024 14:14

To je niekde taka statistika...? :lol:
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod pigie » Ned 25.08.2024 14:20

Nie, to len on v nejakom svojom blogu pisal o tom vrchu. Teda mozno statistiky su, neviem :heh:
Obrázok
pigie
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod wer » Ned 25.08.2024 15:19

Jaaj, ja ze o niecom vies a nepovies. :heh:
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod pigie » Ned 25.08.2024 16:01

Nie, nie, to len on spomenul a dokonca to bolo tvrdsie. Ze 3 ludia za tyzden! Nie za den :haha: A on, ze 8 v tu hodinu, co tam bol on :heh: Strasne som sa pobavila. Ja mam presne take iste stastie :haha:
Obrázok
pigie
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod pigie » Štv 29.08.2024 15:44

Ysperklamm. Jednoduche, nenarocne a pekne. Ktokolvek so psom, ktory nema problem so schodami, to da a v lete ideal, lebo mi bola zima :haha: Kratky 2 hodinovy a dlhy 4 hodinovy okruh. Rano o 8 ani nohy. O desiatej 10 aut dolu.
Obrázok
pigie
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod pigie » Štv 29.08.2024 17:01

Odtial sme mali namierene na hrad Burgruine Aggstein, ale bohuzial, je tam uzavierka cesty, by sme cestovali viac akoby sme chceli, tak sme ho vynechali a presli sme do Durnsteinu. Ten kraj, ktorym sme prechadzali od rokliny nas vrhol do inej krajiny :heh: Sme sa ocitli pod brutalne strmymi svahmi plnymi vinica. Kilometre a kilometre vinic, na miestach, kde by to nikto necakal :heh: Kto ste nikdy neboli vo Wachau, tak odporucam. Len tak sa prejst autom... Som oci pucila a konecne bola rada za stresne okno :haha: Malo vyuzitie :heh:
Durnstein je ina perla na Dunaji :heh: Cesta je pod obcou vedena tunelom, hore je to malinkate, s uzulinkymi ulickami, bez jedineho auta, akoby clovek bol v niecom urcenom pre panenky :haha: S klastorom a zrucaninou nad Dunajom, na ktorom neustale sa plavili obrovske vyletne lode :heh: Bohvie odkial kam chodia, ale boli pomerne plne :heh:
Chcela som ist este do Erstbrunnu, ale uz ma zrusili :haha: Na letny den, kedy sa kvoli teplu neda nist moc a k tomu chore dieta, to este stale bol pomerne dobry vylet. Boli uz aj horsie :heh:
Obrázok
pigie
Multišampión
Obrázok užívateľa

PredchádzajúciĎalší

Späť na Ostatné