od Aquaman123 » Ned 03.09.2023 14:58
Sestra sa spolieha na mňa, že sa počas jej krátkej štvordňovej rodinnej dovolenky postarám o jej nemeckého ovčiaka. Nie som si však istý, či ke to dobrý nápad. Jedná sa o dominantného psa, vôbec sa nedá porovnať s fenami, ktoré mala pred ním. Asi pred piatimi rokmi som sa oňho staral, keď potrebovala, no už asi päť rokov s nami sestra nebýva a podľa mňa si to ten pes už možno ani nepamätá. Ja som voči tomu psovi skeptický preto, lebo raz som sa mu snažil s otcom dať dole obojok a nevedel som poriadne ako sa dáva dole, kde sa odopína, on sa otočil a varovne ma pohrýzol. Chápem, že bol v strese, obkľúčení dvoma mužmi a zrejme nevedel čo s tým obojkom robím, ale beztak si myslím, že by si to nemal dovoliť. Môže vycítiť zo mňa teraz strach a o to viac si voči mne dovoľovať? Na jednej strane nechcem byť taký, že najprv poviem áno a potom z toho vycúvam, prečo by mi mal ublížiť, však snáď si na mňa pamätá, keď ešte sestra bývala u nás a aj na to, že som mu dával cca pred 5 rokmi žrať, keď bola na dovolenke. Len rozdiel medzi jej predošlými fenami je ten, že neboli tak dominantné, bol som s nimi v užšom kontakte a tohto som od začiatku viac rešpektoval a viacmenej bol vždy buď vo voliére alebo pod dohľadom sestry. Podľa čoho spoznám, že mi neublíži alebo mám radšej do dvora ani nevstupovať? Je to možné spoznať podľa správania po príchode? Ospravedlnujem sa za vyčerpávajúcu tému.