Opatrovanie psa počas dovolenky

Sem píšte ohladne starostlivosťi o psa (srsť,chrup,...).

Opatrovanie psa počas dovolenky

Poslaťod Aquaman123 » Ned 03.09.2023 14:58

Sestra sa spolieha na mňa, že sa počas jej krátkej štvordňovej rodinnej dovolenky postarám o jej nemeckého ovčiaka. Nie som si však istý, či ke to dobrý nápad. Jedná sa o dominantného psa, vôbec sa nedá porovnať s fenami, ktoré mala pred ním. Asi pred piatimi rokmi som sa oňho staral, keď potrebovala, no už asi päť rokov s nami sestra nebýva a podľa mňa si to ten pes už možno ani nepamätá. Ja som voči tomu psovi skeptický preto, lebo raz som sa mu snažil s otcom dať dole obojok a nevedel som poriadne ako sa dáva dole, kde sa odopína, on sa otočil a varovne ma pohrýzol. Chápem, že bol v strese, obkľúčení dvoma mužmi a zrejme nevedel čo s tým obojkom robím, ale beztak si myslím, že by si to nemal dovoliť. Môže vycítiť zo mňa teraz strach a o to viac si voči mne dovoľovať? Na jednej strane nechcem byť taký, že najprv poviem áno a potom z toho vycúvam, prečo by mi mal ublížiť, však snáď si na mňa pamätá, keď ešte sestra bývala u nás a aj na to, že som mu dával cca pred 5 rokmi žrať, keď bola na dovolenke. Len rozdiel medzi jej predošlými fenami je ten, že neboli tak dominantné, bol som s nimi v užšom kontakte a tohto som od začiatku viac rešpektoval a viacmenej bol vždy buď vo voliére alebo pod dohľadom sestry. Podľa čoho spoznám, že mi neublíži alebo mám radšej do dvora ani nevstupovať? Je to možné spoznať podľa správania po príchode? Ospravedlnujem sa za vyčerpávajúcu tému.
Aquaman123
Okoloidúci

Re: Opatrovanie psa počas dovolenky

Poslaťod wer » Ned 03.09.2023 15:35

Ehm. Toto nie je dobry napad...
Preco si sestra mysli, ze to.moze prejst hladko..? Ten pes je v kotci?
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Aquaman123 » Ned 03.09.2023 15:46

Má svoju voliéru, kde ho zatvára na noc, ale cez deň je pustený na dvore, ktorý je situovaný za rodinným domom, resp. vstup naň vedie cez bránu vedľa rodinného domu.
Aquaman123
Okoloidúci

Poslaťod clupko » Pon 04.09.2023 11:13

tiez mi to nepride uplne ok, ale zas mozno ak by pes vydrzal tie 4 dni proste v kotci/na dvore bez prechadzok, zeby si mu len chodit dal zrat a otvoril alebo zavrel kotec, tak by to mohlo byt v pohode. mozes mu uz teraz, pod dohladom sestry, davat jest a otvarat/zatvarat ho?
ale celkovo - nemoze ho postrazit niekto, kto je s tym psom castejsie v kontakte?
It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.
clupko
Big Dog
Obrázok užívateľa

Späť na Starostlivosť