Liana, neboj, nie si sama, mam podobneho magora. Ale jej tie 2 ci 3 socializacne cvika v PK celkom pomohli. Minimalne psy za plotom na 90% ignoruje, prip iba piska alebo vrkne a nejde sa obesit
Offtopic: Viki, dik, to vyzera dobre. Asi to skusim.

ja jednoducho tohto psa nechapem vobec. dokonca mam niekedy pocit ze cim viac chodime na cvicak a medzi psov, tym je to horsie - ale takym sposobom, ze na cvicaku sa v reakciach lepsi a mimo neho naopak zhorsuje. no a teraz uz mam z nej uplne nervy, cize ja nervozna vonku, pes nervozny zo mna a uz sme sa zacyklili.

to aj keby som sa dohodla s niekym na stretku tak to stihneme možno 2x do týždňa ale medzitým na bežnom venceni 20 iných psov a zlá reakcia. Nateraz som ich aspoň prestala venčiť obidve naraz aby som sa mohla sústrediť lepšie len na ňu, zvýšili sme frekvenciu cvicenia poslušnosti a uvidíme ako to pôjde. Stále sa tak nejak modlím že trochu aj s vekom by sa ešte mohla ukľudniť no ale....potom si poviem hlavne nech to nie je ešte horšie 

Skus toho Sustu, prip dake Cesky riesili problemovych psov..? Tusim aj odtialto niekto bol u nich..? Elfinka nie?

Inak keby si chcela potrenovat, tak Lyo v pohode maleho psa zvlada, hlavne uvrieskanych. To ma doma, je nauceny na takeho reagovat okamzite
Ale tak lepsi sa, u neho mam v podstate problem uz len so vzdialenostou, ktora zavisi silno od velkosti psa a jeho nalady 

radšej som so psom robila iné veci než furt dookola riešiť reaktivitu.
Moj je len blb nauceny robit bububu, co je za nim, ho moc nezaujima
Tak my to mame jednoduchsie, staci trochu pohrkat, nech sa spamata
Ale ja tak riesim dookola Frya... ubijajuce... Inak wami poznam osobne, z cias kedy chodila normalne do prace a dufala ze raz sa bude venovat psom