Močové problémy, pomočovanie, zápal močových ciest, kamene

Sem píšte vaše otázky o rôznych chorobách.
Pravidlá fóra
Kategórie Choroby a Úrazy slúžia na zdieľanie skúseností užívateľov DogFóra, prípadne na získanie doplňujúcich informácií o chorobe či úraze a spôsoboch ich prevencie, liečby, rekonvalescencie.
V žiadnom prípade nenahrádzajú odborné veterinárne ošetrenie.

Ak má vaše zvieratko zdravotné problémy, s ktorými si neviete poradit a vážne sa obávate o jeho zdravie či život, bezodkladne kontaktujte a navštívte veterinárneho lekára.

Re: Zápal močových ciest

Poslaťod Pupatko » Uto 15.12.2009 15:16

este doplnam - ako pricinu som urcila neplanovane skocenie do jazera Kuchajda zaciatkom oktobra :pac:
Pupatko
Junior
Obrázok užívateľa

Poslaťod Sim » Uto 15.12.2009 15:21

Jááj dakujem,takže nie je to nič naročne ani nebezpečné nejak extra :smile:Dakujem za info :jop:
A liečenie trvalo max 2 týždne nie? :no:
Sim
Hafan
Obrázok užívateľa

Poslaťod Basha » Uto 15.12.2009 16:34

Nic narocne ani nebezpecne, to by som ohladom chorob netvrdila NIKDY :vykricnik:
Zalezi od toho, cim je vyvolany zapal (rozne druhy virusov, parazitov, bakterii, napr. s roznou schopnostou "skodit"), takisto od konkretneho jedinca - jeho veku, citlivosti, vedlajsich ochoreni, ktore mozu zhorsovat stav a tym, aj celkovy priebeh niektorych "zdanlivo jednoduchych ochoreni", co moze tak vyustit do dost vaznych stavov. :ahoj:
"život se nepočítá na množství nádechů a výdechů, ale na chvíle, které berou dech!"
Basha
Šampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Rauke » Uto 15.12.2009 17:02

zápal moč. ciest je široký pojem. veľmi závisí od toho, ktorá časť /časti /je postihnutá. taktiež je dôležité či je zápal akútny, al. chronický. najnebezpečnejšie z toho sú akútne zápaly obličiek, ktoré často môžu končiť ich zlyhaním a úhynom
Čím viac poznávam ľudí okolo seba, tým viac si vážim svojho psa.
Rauke
Big Dog

Poslaťod Priscilla » Uto 15.12.2009 19:25

Moja Meghana mala zápal močových ciest pred dvoma rokmi ako 10-týždňové šteniatko (takto v decembri). Zaručene to vtedy bolo z prechladnutia. Ako taký prcek mala ešte holé bruško a zrazu chodila pravidelne von do zimy (u chovateľky žila v byte a von nechodila).
Bolo to hrozné - cikala každých 5-10 minút, totálne krvavé. Hneď sme nabehli k vetovi, dostala antibiotiká - 3 dni po sebe injekcie (ďalej brala dáke tabletky). Zabrali tuším dákych 24 hodín po prvej dávke a potom sa to veľmi rýchlo zlepšovalo - po 4 dňoch už bolo všetko absolútne ok.
Priscilla
V.I.P.
Obrázok užívateľa

Poslaťod Efa » Str 16.12.2009 10:52

Priscilla píše:Moja Meghana mala zápal močových ciest pred dvoma rokmi ako 10-týždňové šteniatko (takto v decembri). Zaručene to vtedy bolo z prechladnutia. Ako taký prcek mala ešte holé bruško a zrazu chodila pravidelne von do zimy (u chovateľky žila v byte a von nechodila).
Bolo to hrozné - cikala každých 5-10 minút, totálne krvavé. Hneď sme nabehli k vetovi, dostala antibiotiká - 3 dni po sebe injekcie (ďalej brala dáke tabletky). Zabrali tuším dákych 24 hodín po prvej dávke a potom sa to veľmi rýchlo zlepšovalo - po 4 dňoch už bolo všetko absolútne ok.

.... tak mi pri tejto príležitosti napadá otázka: "Ako vlastne v taktejto istej situácií venčiť takto malé štenko?" ... ja si idem v sobotu pre malú babulu a tá taktiež bola doteraz iba v nútri, aké dlhé venčenie je ešte v rámci normálu? :nwm:
http://kkdogsport.webnode.sk/

Obrázok
... moje okolie mi každý deň dokazuje, že život bez mozgu je predsa len možný ....
Efa
Šampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Erája » Str 16.12.2009 11:47

No tak ven musí, dokud se bude hábat, je to v poho, pak ještě existují oblečky. Btw štěně bych si z takovýchto podmínek nebrala, pokud nebylo ještě venku z domu. Ale to je OT.
Erája
Junior
Obrázok užívateľa

Poslaťod Priscilla » Str 16.12.2009 13:36

Efa píše:
Priscilla píše:Moja Meghana mala zápal močových ciest pred dvoma rokmi ako 10-týždňové šteniatko (takto v decembri). Zaručene to vtedy bolo z prechladnutia. Ako taký prcek mala ešte holé bruško a zrazu chodila pravidelne von do zimy (u chovateľky žila v byte a von nechodila).

.... tak mi pri tejto príležitosti napadá otázka: "Ako vlastne v taktejto istej situácií venčiť takto malé štenko?" ... ja si idem v sobotu pre malú babulu a tá taktiež bola doteraz iba v nútri, aké dlhé venčenie je ešte v rámci normálu? :nwm:

Ako ťažko povedať, ja som nemala dojem, že by som s ňou chodila dáko na dlho, tak pol hodinu, možno čosi viac, nič prehnané a stále sa hýbala. A ani nebolo nejaké mrazy vtedy tuším. To bolo ale asi tým holým bruškom kúsok nad zemou. :ach:
No ja by som teraz už v takomto prípade šteniatko obliekala, najmä aby malo zakryté brušku (keď je to fenka, malo by sa to dať).
Priscilla
V.I.P.
Obrázok užívateľa

Poslaťod Sim » Str 16.12.2009 14:20

Dakujem za informácie :jop:

Bashaja som myslela že sú aj vážnejšie ochorenia ale teraz viem že aj s toho môže výjsť veľmi vážný zdravotný stav.Dakujem :jop:
Sim
Hafan
Obrázok užívateľa

Poslaťod mária » Uto 12.01.2010 17:36

Aj moje šteniatko malo pred mesiacom zápal močových ciest.Stále cikalo v malých množstvách taký ružový moč.Dostali sme injekcie a potom antibiotika a je to ok.Potom sme kúpili teplú bundičku a chodíme von v nej,snáď to pomože.
mária
Šteniatko
Obrázok užívateľa

Poslaťod krista » Štv 11.02.2010 15:02

Riešime podobný prípad s našim chrťasom(8r.),len s tym rozdielom že tie ATB akosi nezaberaju...na chvilku sa to zlepší,ale prejdu cca 2 týždne a je to tu zas.Nepociká sa celkom,len okolo pipíka má malé tmavožlté kvapky a dokonca občas aj menšia mláčka.Náš veterinár nemá ultrazvuk,nemá sono,nemá rentgen.Chystáme sa na vet.kliniku do HU,len by som sa vás chcela opýtať,či ste sa s tymto streli,myslím s tym "pomočovaním po kvapkách", a ako sa to rieši.Vyšetroval mu aj prostatu,ale len tak "na oko",neviem či to stačí.... :nwm:
Myslíte si, že psy nebudú v nebi? Poviem vám, budú tam skôr ako ktokoľvek z nás.
Robert Louis Stevenson
krista
Big Dog
Obrázok užívateľa

Re: Močové problémy, pomočovanie, zápal močových ciest, kamene

Poslaťod larami » Štv 11.02.2010 15:22

no moja LR si tiež len tak trochu cikala stále to bolo o zápale moč. mechúra a možno vieš ako to skončilo .Nechcem ťa strašiť ,ale prosím radšej čo najskôr sono apod. my sme skončili pri zlyhaní obličiek a malá Larinka už je v psom nebi tak neváhaj.
pre Laru Prosba psa´´ bud v mojich ťažkých chviľach vždy so mnou.S Tebou je pre mna všetko ľahšie. ´´Obrázokza Dúhovým mostom 01.02.2010
larami
Hafan
Obrázok užívateľa

Caste mocenie

Poslaťod Alcor » Pon 15.02.2010 11:44

Dobry den,
chcel by som Vas poprosit o radu. Mam 4 mesacne stena Faraonskeho psa a mame posledne dni problem, ze velmi casto moci. Jedna sa o cca pol hodinove intervaly, moci plne davky a je to spojene aj s riedkou stolicou. Veterinar spravil vysetrenie mocu, kde nic nenasiel, odobral mu aj krv, na vysledky musim pockat. Psik aj malo pije vodu, davam mu len vyvar z ryb, ten este vypije. Inak je culy, nebadam ziadne zmeny spravania, akurat to caste mocenie.Veterinar mi odporucil zmenit zradlo, krmil som ho Brit Care Puppy, dal mi konzervu Royal Canin Digestive Low Fat a teraz cakam, ci sa to napravi. Mate niekto nejaku podobnu skusenost, ak ano, dajte vediet. Dakujem.
Alcor
Okoloidúci
Obrázok užívateľa

Poslaťod zuzulka232 » Pon 15.02.2010 13:13

Neprechladol Ti?
zuzulka232
Šteniatko

Poslaťod Alcor » Pon 15.02.2010 15:52

Boli sme na vysetreni, nema horucku a ani v moci nic nezvycajne nebolo, tak asi nie.
Alcor
Okoloidúci
Obrázok užívateľa

PredchádzajúciĎalší

Späť na Choroby