Nádory

Sem píšte vaše otázky o rôznych chorobách.
Pravidlá fóra
Kategórie Choroby a Úrazy slúžia na zdieľanie skúseností užívateľov DogFóra, prípadne na získanie doplňujúcich informácií o chorobe či úraze a spôsoboch ich prevencie, liečby, rekonvalescencie.
V žiadnom prípade nenahrádzajú odborné veterinárne ošetrenie.

Ak má vaše zvieratko zdravotné problémy, s ktorými si neviete poradit a vážne sa obávate o jeho zdravie či život, bezodkladne kontaktujte a navštívte veterinárneho lekára.

Re: Starý pes a nádor

Poslaťod marcinesi » Štv 06.09.2012 23:58

Toto sú veľmi ťažké rozhodnutia. Možno keby sa jednalo o nejakú náročnú vnútrobrušnú operáciu, tak by som ho operovať nedala. Ale vybratie oka zase nie je až taká ťažká operácia. Každopádne by som v prvom rade zvážila, komu ho dám operovať. Aby to bolo naozaj špičkové pracovisko, kde majú inhalačnú narkózu. Ja som v januári 2010 dala operovať moju vtedy takmer 14-ročnú sučku. Mala nádory na mliečnej žľaze. Jeden nádor jej začal veľmi rýchlo rásť, za týždeň narástol do veľkosti manšieho jablka a potom sa otvoril a tiekol. Nemohla som to nechať tak. Vyoperovali jej vtedy 5 prsníkov. Zotavila sa bez problémov. O 4 mesiace neskôr /vo veku 14 rokov a 2 mesiace/ bola operovaná znova, pretože po neustále sa opakujúcich zápaloch mala úplne uzavreté zvukovody, ktoré jej sústavne hnisali. Urobili jej abláciu /odstránenie/ zvukovodov, operácia dopadla dobre a sučka po nej žila ešte 11 mesiacov.
marcinesi
Okoloidúci

Poslaťod Juraj1 » Sob 01.12.2012 12:25

:offtopic: Zlatíčka moje... :plac: , náhodou som objavil tuto tému a pridám sem (i pre ostatných) možnú prevenciu:
http://zdraviplus.com/clanky/54-vytazek ... t-rakovinu
http://zdraviplus.com/clanky/55-dalsi-p ... ine-orechy
viac v téme: viewtopic.php?f=11&t=19446&p=963340#p963340
Jediný "problém" býva na vrchnom konci vodítka...
Juraj1
Junior

Re: Mastocytóm, naša skúsenosť

Poslaťod straka17 » Sob 12.01.2013 21:18

A čo je vlastne ten mastocytóm? Viem že je táto téma stará ale zaujíma ma čo to je
straka17
Big Dog

Poslaťod zuzka:) » Sob 12.01.2013 21:53

Mastocytóza (mastocytóm) je potenciálne malígny nádor krvotvorného tkaniva vychádzajúci z mastocytárneho radu. Vyskytuje sa v koži a podkoží najmä u psov (boxer) a u mačiek.

Plemenná predispozícia – boxer, buldog, boston teriér, bulteriér, retriever
Vyskytujú sa jednotlivo alebo mnohopočetne (v 25% ), niekedy metastázujú do regionálnych lymfatických uzlín, sleziny, pečene a kostnej drene. Pri generalizovanom zasiahnutí hovoríme o malígnej mastocytóze.

obrázok: http://my-pet-medicine.com/wp-content/u ... -dogs3.jpg
zuzka:)
Big Dog
Obrázok užívateľa

Poslaťod straka17 » Sob 12.01.2013 22:05

Ďakujem :) :jop:
straka17
Big Dog

Poslaťod Cilka12 » Ned 20.01.2013 12:48

marcinesi píše:Toto sú veľmi ťažké rozhodnutia. Možno keby sa jednalo o nejakú náročnú vnútrobrušnú operáciu, tak by som ho operovať nedala. Ale vybratie oka zase nie je až taká ťažká operácia. Každopádne by som v prvom rade zvážila, komu ho dám operovať. Aby to bolo naozaj špičkové pracovisko, kde majú inhalačnú narkózu. Ja som v januári 2010 dala operovať moju vtedy takmer 14-ročnú sučku. Mala nádory na mliečnej žľaze. Jeden nádor jej začal veľmi rýchlo rásť, za týždeň narástol do veľkosti manšieho jablka a potom sa otvoril a tiekol. Nemohla som to nechať tak. Vyoperovali jej vtedy 5 prsníkov. Zotavila sa bez problémov. O 4 mesiace neskôr /vo veku 14 rokov a 2 mesiace/ bola operovaná znova, pretože po neustále sa opakujúcich zápaloch mala úplne uzavreté zvukovody, ktoré jej sústavne hnisali. Urobili jej abláciu /odstránenie/ zvukovodov, operácia dopadla dobre a sučka po nej žila ešte 11 mesiacov.

Ahoj Marcinesi, môjmu psíkovi hrozí úplné odstránenie zvukovodu na jednom ušku. Čítam v tvojom príspevku, že aj tvoj psík to absolvoval. Mám veľký strach z toho a chcela by som vedieť, ako to prebiehalo u vás, ako sa zotavoval, či to bolo veľmi bolestivé.Som z toho nešťastná. Prosím Ťa napíš mi o tom.
Cilka12
Okoloidúci

Poslaťod telka » Ned 10.03.2013 22:54

Dobry vecer, mojemu psikovi diagnostikovali 2 hy stupen, nesuhlasim, s amputaciou nohy, pretoze to nicomu nemusi pomoct a po 5 operaciach, co jej iba rozniesli bunky po celej lanke, uz nedopustim aby ju trapuli..chcem ju liecit Masivetom..preto by ma zaujimalo, kolko stoji liek, ked s tym mate skusenost..a mozno nejaku rady este.dakujem voored a pekny tyzden prajem:o)
telka
Okoloidúci

Nádory na konecniku

Poslaťod Retuska » Pia 06.09.2013 23:32

Dobrý den,
chcela by som sa opytat.moj civaviak 12,5rocny ,zacali sa mu tvorik na konecniku male nadorceky.zatial s tym nema velke problemy,vyprazdnuje sa normalne,papa,na svoj vek v pohode.akurat zacal castejsie takzvane sankovat.potieraam mu to mastickou na hemoroidy,ale neviem inak akoby som mu to zmiernila,alebo co.nema s tym prosim niekto skusenosti?pripadne ako ste to riesili,priebeh chororby.vdaka!..on nieje kastrovany,ma len jedno vajko
Retuska
Junior
Obrázok užívateľa

Re: Nádory na konecniku

Poslaťod Margita » Sob 07.09.2013 7:36

ja len k tomu,ze preco nie je kastrovany ked ma len jedno vajko?to druhe bude asi niekde na polceste v bruchu a robit sarapatu....
u mojho psa mali podozrenie na rakovinu konecnika,ale to bola diagnoze zbrucha,ktora sa nepotvrdila...
"Dnes vím, že člověk, který má všech pět pohromadě a jen něco zná o psech, se foxteriérovi vyhýbá obloukem" Zdena Frýbová
"Neexistuje pes, který by měl vlastnosti foxteriéra"Zdena Frýbová

Všetko začína a končí v hlave
Margita
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Retuska » Sob 07.09.2013 10:24

praveze to co bolo v bruchu vybrali a to druhe je vonku :)
Retuska
Junior
Obrázok užívateľa

Poslaťod hriva » Sob 07.09.2013 20:49

Svokrovcov westik to mal. Nechali mu to tak, kým to nerobilo problem, potom to odoperovali. To mohol mat 13 rokov? Potom este pozil dva roky, kým sa rakovina neveatila.
Those we love don't go away, they walk beside us every day.
Unseen, unheard, but always near; still loved, still missed and very dear.
hriva
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Retuska » Str 09.10.2013 13:30

zvladol operaciu aj tom veku? ....mam pocit ze uz aj nasmu to zacina robit problem,dnes zacal trochu knucat pri kakani a cely den je nejaky apaticky.este vcera mu nic nebolo behal,santil sa az sme sa divili ze je jak ked bol maly a dnes toto :(
Retuska
Junior
Obrázok užívateľa

Poslaťod pimpa » Ned 20.10.2013 11:33

pimpa
Hafan
Obrázok užívateľa

Re: Nádory

Poslaťod Mackie » Pia 21.06.2024 19:15

Mate niekto nejake aktualne skusenosti s mastocytomom, liecba, prognoza, co dalsie sa moze posrat? Nie je to ohranicene, "len" sa rozpadava tkanivo, mokva, bolo to komplet vycistene a zasite, zahojene to vydrzalo sotva par tyzdnov, odkladali vzorku, aby sa poslala na histologiu, neviem ako dlho sa to da skladovat, takze asi to dam zase odobrat a otestovat, zial podoba sa to na to co mal na zadku a tam to bolo vtedy potvrdene. Je to na operovanej nohe, kde sa vetovi nepozdavala kost na rtg, ale sme to nechali tak, kym bude pes inac ok. No a uz napriek kludovemu rezimu nejaky cas kriva, len co kusok pobehne, takze asi aj to rtg bude treba.
ta tu je tota tuja
Mackie
Multišampión

Re: Nádory

Poslaťod lucik » Sob 29.06.2024 15:01

Mackie, ja mam.. takto pred rokom bol Shellynke diagnostikovany a odoperovany mastocytom na usku - grade 3, odoperovany aj s okrajmi, tak sme dufali, ze to mame za sebou..
V oktobri 2023 dalsi na stehne zvnutra a zvacsena uzlina na krku.. uzlina bola neoperovatelna v tej velkosti, nasadena chemo, nepomohla. Prednison zmensil, ale nasli sme dalsie 3 mastocytomy, takze napriek megadrahej liecbe (pre mna) sme nasadili Masivet. Na prelome rokov sa jej zhorsil krvny obraz, nizke cervene krvinky, tak Masivet sme vysadili, takmer okamzite vypucali vsetky mastocytomy vratane toho v uzline. Este nejaky cas ju drzal Prednison, ale cervene krvinky neregenerovali, isla rychlo dole, nepomohla ani transfuzia, rozlucili sme sa koncom marca. Uz nevladala nic, pohybovala sa pomaly, a uz ked ju netesila ani pozornost ludi, ani jedlo, tak som to ukoncila :plac:
A million words would not bring you back. I know because I´ve tried.
Neither would a million tears. I know because I´ve cried.
I miss you, my black angel Gipsy!
lucik
Multišampión
Obrázok užívateľa

Predchádzajúci

Späť na Choroby