Očkovanie

Sem píšte vaše otázky o rôznych chorobách.
Pravidlá fóra
Kategórie Choroby a Úrazy slúžia na zdieľanie skúseností užívateľov DogFóra, prípadne na získanie doplňujúcich informácií o chorobe či úraze a spôsoboch ich prevencie, liečby, rekonvalescencie.
V žiadnom prípade nenahrádzajú odborné veterinárne ošetrenie.

Ak má vaše zvieratko zdravotné problémy, s ktorými si neviete poradit a vážne sa obávate o jeho zdravie či život, bezodkladne kontaktujte a navštívte veterinárneho lekára.

Re: Očkovanie

Poslaťod Slausa » Uto 11.02.2025 11:41

No diki :heh: nic, idem pohladat ten zvysny softshell a sit
Slausa
Moderátor
Obrázok užívateľa

Poslaťod Elis » Uto 11.02.2025 11:48

jen tak pro zajimavost - kolik na ten cz pet pas stranek? kdyz pises, ze málo?
Elis
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod jakut » Uto 11.02.2025 11:54

:aaa: :aaa: :aaa: tak teraz sa smejem SK 36, CZ 32, SE 32, PL 24 ...
16 labiek, 8 ušiek a 4 ňufáčiky....
jakut
Hafan
Obrázok užívateľa

Poslaťod Slausa » Uto 11.02.2025 11:55

CZ 32, SK 36. SK ma na besnotu 3 dvojstranky, CZ iba 2. SK ma na konci na "ine" 1,5 dvojstranky, CZ iba pol dvojstranky.
Slausa
Moderátor
Obrázok užívateľa

Poslaťod Elis » Uto 11.02.2025 11:56

Tak ja jsem spis mirila na to, jestli nechybi prostredek :lol: kdyz je to tak divne sesite
Elis
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Slausa » Str 12.02.2025 15:12

Ešte 1 vec som si všimla. Sk pas je z takého toho "bezpecnostneho" papiera. Ma to v sebe zalisovane také tie červené vlákna ako napr stravenky alebo niektoré dokumenty (myslím ze pod uv nejak svietia?) CZ pas nemá také (viditeľné) vôbec nič
Slausa
Moderátor
Obrázok užívateľa

Poslaťod Mackie » Štv 20.03.2025 23:23

Konecne som bola ockovat to infekcne kombo, jeden meskal vyse pol roka, druhy tyzden. Obaja mali rozne vakciny a ze netreba preockovavat, staci zase o rok, bude to fungovat.
ta tu je tota tuja
Mackie
Multišampión

Poslaťod RoxaNie » Štv 03.04.2025 19:09

Vikiki22 píše:Otázne je tiež, či to má naozaj z očkovania. Či očkovanie len nespustilo inak "driemajúcu" epilepsiu napríklad. Alebo ak nebol odčervovaný, moze to byť aj z parazitov. Ak je psík bez PP po nekontrolovaných rodičoch, je vysoko pravdepodobné, že to niečo z toho môže byť.
Na druhej strane - ak dostal rovnakú ockovaciu látku ako teoreticky u chovateľa pri prvom očkovaní, tam nebola reakcia? :nwm:

čauko, nakoniec sa ukázalo, že mal nejakú chorobu a vet to podcenil -_- takže epilepsiu nemá, už je polročný hyperaktívny blázon, ktorý si nechce dať vybrať kliešte :D
RoxaNie
Okoloidúci

Poslaťod ivana8 » Pon 01.12.2025 18:15

Dobrý deň, prosím má tu niekto skúsenosti s "neočkovaním"? Pes sa mi imunitne "rozsypal" po "infekčných" - začalo to cca 3-4 dni "po" - má 5 alergie všetky roztoče, masívny pruritus, melaseziu, opuchnuté viečka..
Logicky nasledovala moja panika, veterina, apoquel, testy, návrh vet na "desenzibilizáciu"..
Po odoznení paniky a 4 mesiacoch užívania sme apoquel vysadili definitívne (predtým raz skúšobne, no katastrofa sa obratom vrátila) - našla som ofiko štúdiu, že mimo iné oslabuje imunitu a spôsobuje bujnenie buniek.. nabehli sme najprv súbežne na humac, chlorelu, betaglukán a kril a po mesiaci pokračujeme bez apoquelu. Klinicky je už tri týždne dobrý, takže nebudem zbytočne testovať a modlím sa.
Pri hľadaní nefarmakologických riešení som narazila na knihu od vet. Jutta Ziegler. Trochu kontroverzná, ale zaujímavá. Takže s ohľadom na to, že naša rodinná svorka je zdravotne trocha špecifická, premýšľam o odložení očkovacích preukazov "nadobro". Tak ako by som nedala preočkovávať dcéru, nemám chuť dať ani psov, len predtým som sa nad tým vôbec takto nezamyslela..tak hľadám veterinára s otvorenou mysľou (pomôžte prosím ak poznáte) a nejaké skúsenosti..ďakujem.
P.S.: Stravu majú od miminka fajn, barfujeme bez obilnín, strávia aj klince, slimáky, bzdochy...to je ok, tam sa nemám kam posunúť. Takže iba popracovať na "ukľudnení" imunity a zbytočne neprovokovať. Preto mi to nepríde úplne odveci, no viac očí, viac pohľadov.
.."morálka nehrá žiadnu rolu, pokiaľ sa kríži s našimi vlastnými záujmami"..
ivana8
Okoloidúci
Obrázok užívateľa

Poslaťod Vikiki22 » Pon 29.12.2025 11:27

Nuž, u nás na klinike máme s neočkovanými psami skúsenosti typu parvovírus (aj u 4 ročného dospelého psa)... :ach:
Vikiki22
V.I.P.
Obrázok užívateľa

Poslaťod Elis » Pon 29.12.2025 12:24

neockuju deti a tak -uplne nahodou - neockuju ano psy ?
tak jen pro info - vzteklina se na Slovensku stale vyskytuje a neni lecitelna...
Elis
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod clupko » Pon 29.12.2025 13:02

zrovna vcera som citala nejake zoznamy zo statnej vet spravy o vyskyte besnoty, a bolo tam len par pripadov za poslednych 10 rokov, vacsinou na vychode - to je to, co si myslela, ze sa tu vyskytuje besnota?
It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.
clupko
Šampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Elis » Pon 29.12.2025 13:19

to je jedno, ze obcas, ale vyskytuje se.
Bych si nedovolila na Slovensku mit neockovaneho psa na vzteklinu. Tak jako ani v PL, Madarsku, Rumunsku.
Elis
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod clupko » Pon 29.12.2025 14:16

neviem no, ked sa najde 1 liska za 5 rokov, kdesi v Poloninach, tak celkovo asi nie je moc pravdepodobny stret s takou zverou, obzvlast v mestach a na zapade.
ako - ja ockujem. to len rozmyslam, nakolko by to mohlo byt naozaj rizikove.
It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.
clupko
Šampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod wer » Pon 29.12.2025 14:31

Tak len keby sa nahodou nieco zomelie a taky pes dakoho co i len poskriabe, tak problem. Neviem, kolko moze byt taka pokuta, ale teda pokial pes nie je zavrety len doma, tak min besnotu by ockovanu mal mat.

Ja som v mladosti stretla besnu lisku pod hradom devin - normalne ku mne so psom dobehla, poskakala po nom a sla dalej - kamoskin pes ju potom zabil a sla na rozbor, aj bol v karantene.
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa

PredchádzajúciĎalší

Späť na Choroby