od ivana8 » Pon 01.12.2025 18:15
Dobrý deň, prosím má tu niekto skúsenosti s "neočkovaním"? Pes sa mi imunitne "rozsypal" po "infekčných" - začalo to cca 3-4 dni "po" - má 5 alergie všetky roztoče, masívny pruritus, melaseziu, opuchnuté viečka..
Logicky nasledovala moja panika, veterina, apoquel, testy, návrh vet na "desenzibilizáciu"..
Po odoznení paniky a 4 mesiacoch užívania sme apoquel vysadili definitívne (predtým raz skúšobne, no katastrofa sa obratom vrátila) - našla som ofiko štúdiu, že mimo iné oslabuje imunitu a spôsobuje bujnenie buniek.. nabehli sme najprv súbežne na humac, chlorelu, betaglukán a kril a po mesiaci pokračujeme bez apoquelu. Klinicky je už tri týždne dobrý, takže nebudem zbytočne testovať a modlím sa.
Pri hľadaní nefarmakologických riešení som narazila na knihu od vet. Jutta Ziegler. Trochu kontroverzná, ale zaujímavá. Takže s ohľadom na to, že naša rodinná svorka je zdravotne trocha špecifická, premýšľam o odložení očkovacích preukazov "nadobro". Tak ako by som nedala preočkovávať dcéru, nemám chuť dať ani psov, len predtým som sa nad tým vôbec takto nezamyslela..tak hľadám veterinára s otvorenou mysľou (pomôžte prosím ak poznáte) a nejaké skúsenosti..ďakujem.
P.S.: Stravu majú od miminka fajn, barfujeme bez obilnín, strávia aj klince, slimáky, bzdochy...to je ok, tam sa nemám kam posunúť. Takže iba popracovať na "ukľudnení" imunity a zbytočne neprovokovať. Preto mi to nepríde úplne odveci, no viac očí, viac pohľadov.
.."morálka nehrá žiadnu rolu, pokiaľ sa kríži s našimi vlastnými záujmami"..