Giardia a iné "jednobunkovce"

Sem píšte vaše otázky o rôznych chorobách.
Pravidlá fóra
Kategórie Choroby a Úrazy slúžia na zdieľanie skúseností užívateľov DogFóra, prípadne na získanie doplňujúcich informácií o chorobe či úraze a spôsoboch ich prevencie, liečby, rekonvalescencie.
V žiadnom prípade nenahrádzajú odborné veterinárne ošetrenie.

Ak má vaše zvieratko zdravotné problémy, s ktorými si neviete poradit a vážne sa obávate o jeho zdravie či život, bezodkladne kontaktujte a navštívte veterinárneho lekára.

Re: Giardia a iné "jednobunkovce"

Poslaťod pigie » Sob 06.07.2024 20:30

Nedaval sa entizol? Aspon tak sa mi mari...
Obrázok
pigie
Multišampión
Obrázok užívateľa

GIARDIA

Poslaťod Laliquee » Uto 09.07.2024 7:56

Ahojte,
Chcela by som sa spýtať na liečbu/priebeh ochorenia "giardií". Je tu o tom téma, ale už dosť stará.
Mojej 3m.fenke bola zistená z "rýchlo-testu" u vet. Jediné ťažkosti, ktoré mala bola častá stolica, aj 10-12x za deň. Berie už 6deň ATB metronidazol, kadí síce menej, ale napr. dnes plná hlienu, vodová. Čakala som, že to bude lepšie, aj keď som čítala, že sa toho nedá ľahko zbaviť:(
Laliquee
Okoloidúci

Poslaťod sagitta » Str 25.12.2024 7:41

Chcela by som sa s Vami podeliť o čerstvú skúsenosť s giardiami. Atypickými. Ročný psík mi v noci medzi 1. a 3.hodinou zvracal, mal hnačku, dostal diétu (ryžu a kuracie). Zvracanie sa opakovalo aj na diéte, bobky mal ukážkové. Dostal granule gastro intestinal, no znovu na 3.deň zvracanie. Vzala som ho na vet, nebolo sa čoho chytiť, pes nechudol, bol veselý, len to nočné zvracanie. Keď som ale pekne formované bobky zbierala, smrdeli divne, nie ako pri zapaloch, nie normálne, ale inak hnusne. A výsledok? Giardie.
sagitta
Snoopy
Obrázok užívateľa

Poslaťod Domca » Pia 27.12.2024 12:39

Jj u giardií sa tá konzistencia može striedať. Bojovali sme s tým skoro rok a tiež keď sme si mysleli že už ok, lebo normálne :kak: aj tak ich stále v sebe mal. Tam ide imunita dole vodou hodne. Úplne peklo sa toho zbaviť
life is Rough
Domca
Big Dog
Obrázok užívateľa

Predchádzajúci

Späť na Choroby