Očkovanie

Sem píšte vaše otázky o rôznych chorobách.
Pravidlá fóra
Kategórie Choroby a Úrazy slúžia na zdieľanie skúseností užívateľov DogFóra, prípadne na získanie doplňujúcich informácií o chorobe či úraze a spôsoboch ich prevencie, liečby, rekonvalescencie.
V žiadnom prípade nenahrádzajú odborné veterinárne ošetrenie.

Ak má vaše zvieratko zdravotné problémy, s ktorými si neviete poradit a vážne sa obávate o jeho zdravie či život, bezodkladne kontaktujte a navštívte veterinárneho lekára.

Re: Očkovanie

Poslaťod Ulf » Pon 10.06.2024 5:29

My máme očkovanie rozťahane na pár mesiacov, keďže je pes na vakcíny alergický. Každú picháme s kortikoidom a zvlášť. :ach: zábava.
They say good-bye to their family, to supply the needs for your. Show some respect and thank to truck drivers.
Ulf
Hafan
Obrázok užívateľa

Poslaťod pigie » Pon 10.06.2024 6:08

Ja by som v tom pripade ockovala len leptospiu a spolahla sa na kolektivnu imunitu :haha:
Obrázok
pigie
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod Ulf » Pon 10.06.2024 15:59

Keby to bol sidliskovy zmeták tak sa spolahnem, ale ona je v kontakte so zverou. To si nelajsnem. Snáď sa to nebude stupňovať a tie kortikoidy to udržia. Lebo po besnote očkovaní sa alergická reakcia stupňovala ešte hodinu po podaní kortikoidu. Ale to chytila reakciu až po treťom očkovaní. Na lepto mala okamžite už jak šteňa.
They say good-bye to their family, to supply the needs for your. Show some respect and thank to truck drivers.
Ulf
Hafan
Obrázok užívateľa

Poslaťod RoxaNie » Ned 08.12.2024 18:47

Ahojte, máme šteniatko, pomeraniana, 2 mesiace. Očkovali sme ho včera, prešlo tak 30 hodín a odvtedy mal také epizodické kŕče na takých 30 sekúnd a malé trasenie, potom sa vždy na chvíľu rozkňučal, zavýjal a zaspal. To, že je malátny, nechce stáť, prejde sa tak chvíľu a nechutí mu žrať, mi je jasné, len sa obávam tých nepekných kŕčov. Vetovi som to spomínala, vravel, že je triaška normálna, ale neviem, či aj ten záchvat bral ako normu. Štyri epizódy za deň a pol je podľa mňa sila. Máte s tým niekto skúsenosť? Zistím, ako dopadneme, ak to bude mať naďalej aj zajtra, tak letíme k vetovi, to je jasné. Vďaka.
RoxaNie
Okoloidúci

Poslaťod Vikiki22 » Str 11.12.2024 12:21

Otázne je tiež, či to má naozaj z očkovania. Či očkovanie len nespustilo inak "driemajúcu" epilepsiu napríklad. Alebo ak nebol odčervovaný, moze to byť aj z parazitov. Ak je psík bez PP po nekontrolovaných rodičoch, je vysoko pravdepodobné, že to niečo z toho môže byť.
Na druhej strane - ak dostal rovnakú ockovaciu látku ako teoreticky u chovateľa pri prvom očkovaní, tam nebola reakcia? :nwm:
Vikiki22
V.I.P.
Obrázok užívateľa

Poslaťod Mackie » Pon 10.02.2025 17:37

Foto z ockovaku, viete mi povedat, preco ma to "infekcne" ockovanie platnost len 9 mesiacov? Ten datum je zhodou okolnosti den narodenia. Nema tam byt rocna platnost, alebo mi nieco uslo?
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
ta tu je tota tuja
Mackie
Multišampión

Poslaťod jakut » Pon 10.02.2025 18:15

všetci majú všade ročnú, príde mi to ako omyl
16 labiek, 8 ušiek a 4 ňufáčiky....
jakut
Hafan
Obrázok užívateľa

Poslaťod Slausa » Pon 10.02.2025 21:56

Jedine (ne) logicke vysvetlenie je ta leptospira, ktora u niektorych psov a od niektorych vyrobcov drzi menej ako rok. Ale tym ze to je ako separe vakcina, nejak nechapem preco to dali cele. U stenata mam poznamku ze lepto akoze platna na pol roka, ale je to tam napisane tak, ze to okrem mna a dr co to pisala nikto nepochopi

Offtopic: inak volovina ale stve ma to. Preco cesky pet pas vyzera ako keby to deti v skolke patlali dokopy zosivackou? Sur ma SK pas pekne uhladnu knizku, lepenu/situ. CZ pas je par stran, ktore od zaciatku vyzeraju ako salat s tymi zosivacimi skobami uplne mimo stred :ach: A este aj z toho 2 strany trcia pol centi mimo :ach:
Slausa
Moderátor
Obrázok užívateľa

Poslaťod Mackie » Pon 10.02.2025 22:46

Ved to ze mi to nijak nevychadza ta dlzka, a este aj datum taky presne trafeny. A vobec si nepamatam nejaku poznamku k tomu, len pri besnote aprilovej spomenula, ze dalsia v novembri, a ja ze naco, tak ze aha ked nechcete spolu, tak az dalsi april. Nedosli mi vtedy tie suvislosti. Ale ak by aj bolo exspirovane, tak co uz s tym teraz, nic, Zeky ma pol roka po termine, tak som pocitala, ze vezmem oboch teraz, a hen toto najdem v ockovaku. Buduci tyzden sa dozviem a dam vediet :ha:
ta tu je tota tuja
Mackie
Multišampión

Poslaťod Elis » Uto 11.02.2025 4:05

Slausa píše:CZ pas je par stran, ktore od zaciatku vyzeraju ako salat s tymi zosivacimi skobami uplne mimo stred

co to mas za pas? :oo:
Elis
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod wer » Uto 11.02.2025 9:56

Ja mam tiez cesky a vyzera normalne..
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod jakut » Uto 11.02.2025 11:34

Offtopic: inak volovina ale stve ma to. Preco cesky pet pas vyzera ako keby to deti v skolke patlali dokopy zosivackou? Sur ma SK pas pekne uhladnu knizku, lepenu/situ. CZ pas je par stran, ktore od zaciatku vyzeraju ako salat s tymi zosivacimi skobami uplne mimo stred :ach: A este aj z toho 2 strany trcia pol centi mimo :ach:[/quote]

Offtopic: máme Cz pas a príde mi "normálny" nie je taký ako SK, nič netrčí, ale Švédsky a Poľský sú rovnako zopnuté, len hrubší papier.
jakut
Hafan
Obrázok užívateľa

Poslaťod Slausa » Uto 11.02.2025 11:35

Tu mate porovnanie. Cz ma aj predné dosky o polovicu tenšie, tie rohy sú odrbane už po pol roku. A to to nosím v obale

Asi si na to ušijem také tie dosky
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Slausa
Moderátor
Obrázok užívateľa

Poslaťod wer » Uto 11.02.2025 11:38

To mas daky vadny kus :heh: ja to mam zopnute normalne. A v dobrom stave, co sa o tom predoslom slovenskom neda povedat. :heh:
wer
Multišampión
Obrázok užívateľa

Poslaťod jakut » Uto 11.02.2025 11:40

súhlasím s Wer, máš vadný kus :heh:
jakut
Hafan
Obrázok užívateľa

PredchádzajúciĎalší

Späť na Choroby