Nepochopila si, wer. Motiváciou minimálne pre mňa nie sú ceny - ale nápad, kreativita.
A nebaví ma vo voľnom čase sa furt srať s tým istým dokola bez nejakého potešenia na polceste. Ja viem že s tým úplne nebude možné hýbať tak ako v dogdancingu alebo agility, kde môžeš plochu "vyzdobiť" nejak tematicky. Vyhrať sa s priestorom ktorý máš - už som videla papierové makety na parkúre tak jak u koní Toto je to, co sa mne počíta. Alebo to, že ma pretek už na udalosti pekný vizuál. RSDC ma tradičný vizuál na zimnú sériu agi pretekov, teraz som zas od niekoho zachytila tuším OB takú postupku - niečo na štýl chyt vločku, postav snehuliaka a odchod na saniach.
Alebo keby sa priebežne počítali body podľa umiestnenia a vznikol by nejaký top pes roka.
V dogdancingu psovi niečo nejde - naučím niečo iné. Mám rozsypaný sed lebo ma pes slabý stred tela, kým to posilní môžem robiť mŕtvolu. Nezostanem zaseknutá, keďže klikám môžem sa ďalej rozvíjať v tomto smere. Načasovanie kliku, rozloženie do jednotlivých krokov shapingu. Pri OB mám pocit, že ak to raz naučím zle (hoc aj pod trénerom, psovi metóda nesadne) tak už je to v kýbli celé. Nevymením cvik, bude sa to so mnou tahat a vlastne to pre mňa celé stráca na atraktivite
Preto to cvičím so psom len z povinnosti, lebo vyžaduje mentálnu aktivitu