Útulok Kežmarok

Sem píšte všetko ohľadne útulkov.

Re: Útulok Kežmarok

Poslaťod MisheliQ » Ned 28.08.2011 17:47

ObrázokObrázokObrázokObrázokObrázok

ObrázokObrázokObrázokObrázok

Toto vsetko nam v priebehu par minut znicila voda. Tento den 24.08.2011 zmenil vsetko v co sme verili. O 19.00 hod sa vylial maly potocik,ktory prudi popri utulku. Len par minut a vsetko bolo pod vodou.

Zacala som psikom zaradom otvarat klietky,zaradom som ich volala a kricala „podme podme ideme“. Psikovia uz museli plavat, ja som sa este brodila, kym som dosla na druhu stranu neverila som, ako sa v tej vode stracam. Uz som ani nevidela kladky, musela som ich nahmatat, niektore sli strasne tazko otvorit.

Snazila som sa co najrychlejsie, stupajuca voda mi uz branila v pohybe, az kym som uz necitila poriadne dno a musela zacat plavat. Plavala som od jednej klietky k druhej, pustala ich a stale volala podme. Ako som sa dostala k vybehu otvorila som im dvere a z vybehu sa na nas vyrutila voda a psikov odtiahla dalej. Dostala som sa dnu a zacala ich volat, no oni len plavali na mieste,voda ich stale tahala spat. Tahala som ich za labky, za krk, za kozu.

Pokracovala som v otvarani klietok,ktore sli tazsie a tazsie., okolo mna plavali budy,schody dosky. Na tie sa zacali psikovia vesat. Vosla som dnu az do garaze, kde som davala psov na policky, prepravky, okno atd. Pokracovala som az som zbadala to co navzdy ostane v mojej mysli. Co si asi nikdy neodpustim. Zbadala som plavajuce telo Kubka. Rychlo som za nim behala, otvorila, vybrala ho z vody. „Kubko prosim nie, Kubko nerob mi to, Kubko“. Zrazu jemnucky nadych. Utekala som s nim rychlo k Simone, kde sme sa mu snazili dostat vodu z pluc, no nepodarilo sa a nas Kubko navzdy odisiel . Nasledne prisla Paulinka Lacusova, Katka Gardosova so sestrou Kamilkou mamkou a ockom, Jana Huszarova, pan Primator Sajtlava, Igor Sajtlava, poziarnici, mestsky policajti a dalsi a psikov zacali zaradom vytahovat z vody.Davali sme ich vsade, do vybehu, pred utulok.

Fotky su robene na druhy den rano o 06.00 hod. Voda je uz relativne mala, ovela mensia nez vo svojom maxime. Psikovia boli uzasni, vsetci ostali v utulku, neutiekli, jednoducho je to ich domov.
Vasa POMOC: Na kolko je to neuveritelne ako ste sa vsetci dokazali spojit a pomahat nam, vyjadrujeme VAM VELKU VDAKU. Ste uzasni ludia a aspon vieme, ze aj na Slovensku nas je vela.
Ako pomoct?
Nasa najvacsia potreba po Vasej pomoci je financna. Potrebujeme zorganizovat neskutocne vela oprav, kedze nam voda posunula plot aj klietky. Vsetko je znicene,spina smrad....
Financie budu vyuzite na nove klietky, plot, dosky, stravu, a ine potrebne veci.
Dalej velmi potrebujeme krmivo, psie a macacie konzervy, granulky pre macicky, maskrty atd.
Voda nam najmenej zasiahla sklad s dekami a perinami, cize z tejto strany toho potrebujeme najmenej.
!!!! Samozrejme chybat nesmie Vasa pomoc priamo v utulku s upratovanim !!!!

!!!! DAKUJEME ZE STOJITE PRI NAS !!!!

UTULOK KEZMAROK

(v albume je tento text oveľa dlhší)

http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 8601339698
grace over perfection
MisheliQ
Multišampión
 
Príspevky: 7844

Re: Útulok Kežmarok

Poslaťod MisheliQ » Ned 28.08.2011 17:56

25.8., okolo 18:30h
ObrázokObrázokObrázokObrázok

Takto rýchlo postúpila práca za necelý deň! A to len vďaka dobrovoľníkom a ľuďom, ktorí pomohli finačne, materiálne alebo DO. Sme úplne dojatí!

Ď A K U J E M E !
grace over perfection
MisheliQ
Multišampión
 
Príspevky: 7844

Re: Útulok Kežmarok

Poslaťod MisheliQ » Pon 29.08.2011 16:42

ObrázokObrázokObrázok
Zbierka, Zoodom Bratislava, viac foto http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 524&type=1

Je to ohromné ako ľudia v núdzi pomohli a pomáhajú. Toto by som v živote nečakala :klobuk: verím, že sa to každému 100násobne vráti! Prajem to každému jednému, kto nejako pomohol, kto konal... :poklona:
grace over perfection
MisheliQ
Multišampión
 
Príspevky: 7844

Re: Útulok Kežmarok

Poslaťod MisheliQ » Sob 10.09.2011 15:02

grace over perfection
MisheliQ
Multišampión
 
Príspevky: 7844

Re: Útulok Kežmarok

Poslaťod Asgrand Anteaus » Pon 23.01.2012 19:48

MisheliQ , nuž ale na odporučanom odkaze na útulok v Kežmarku som na FB našiel priamo skupinu na tieto aukcie, to tiež nie je košér...napísal som tam príaspevok v istom znení a po pár minútach mi bol zriaďovateľom skupiny príspevok zmazaný... :ha:

Nuž takto: ak poznáš osobne túto osobu, tak odkazujem, že nech si svoje ego masíruje na svojích príbuzných, nie nad človekom snažiacím sa pomôcť istým plemenám psov a nech viac nečaká ústretovosť od takto pomocichtivého človeka...útulkov je x... :smile:
Hay!
Asgrand Anteaus z Abattelu (Cevelob) *19.8.2010 "14.10.2013
Asgrand Anteaus
Junior
 
Príspevky: 402
Bydlisko: ...Enjoy

Re: Útulok Kežmarok

Poslaťod Lucy » Ned 13.01.2013 22:07

Nemozem to sem nepridat, ked ho vidim,tak mi je uplne do revu :plac: ..zajtra utekam do banky

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.472099802848241.112956.120518601339698&type=1
Lucy
Hafan
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 829
Bydlisko: BA/BB

Re: Útulok Kežmarok

Poslaťod Megi » Pon 14.01.2013 13:03

Ja som tam peniažky poslala, to je najmenej, ale kam to tu umiestniť, aby to videlo čo najviac ľudí? Hľadajú dočasku len v okolí Popradu, aby sa dalo s havkom chodiť na kontroly k veterinárovi.
Bez psa by naša rodina nikdy nebola úplná.
Megi
Junior
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 437
Bydlisko: Topoľčany

Re: Útulok Kežmarok

Poslaťod Lucy » Uto 15.01.2013 13:48

citala som, pritom na FB sa ozvalo vela ludi co by preplatili cestu a jedna pani mala volnzch docaskarov, ale az niekde v Brne...hadam ked bude v troska lepsom stave by sa dal aj nejaky prevoz spravit, ved veterinar bude aj v inom meste...
Lucy
Hafan
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 829
Bydlisko: BA/BB

Predchádzajúci

Späť na Útulky