Očkovanie

Sem píšte vaše otázky o rôznych chorobách.
Pravidlá fóra
Kategórie Choroby a Úrazy slúžia na zdieľanie skúseností užívateľov DogFóra, prípadne na získanie doplňujúcich informácií o chorobe či úraze a spôsoboch ich prevencie, liečby, rekonvalescencie.
V žiadnom prípade nenahrádzajú odborné veterinárne ošetrenie.

Ak má vaše zvieratko zdravotné problémy, s ktorými si neviete poradit a vážne sa obávate o jeho zdravie či život, bezodkladne kontaktujte a navštívte veterinárneho lekára.

Re: Očkovanie

Poslaťod Shimmeron » Uto 24.07.2012 12:49

hej a preto mame slobodnu volu a svoj vlastny usudok, budem verit sebe, nikomu inemu, aspon v tomto, ked raz nahodou budem mat aj deti tak si poriadne nastudujem zlozenia vsetkych jedov co do nich budu doktori pchat... tu stranku odporucam prestudovat, aj linky co tam su na oficialne zdroje :jop:

Offtopic: nejak ma tato problematika zaujala, vedel som uz davno ake zle ucinky maju lieky na astmu, alebo ako doktori robia co mozu aby si namastili vacok (vlastna skusenost) ake zle ucinky ma iba obycajna ruzova tabletka Ibalgin, ale co je vela to je moc no

Mackie - ockovanie ako ockovanie, hovori ti nieco hlinik? vies kolko ho je v ockovacej latke a vies co robi s organizmom? ale ako je jasne ze proti chorobam co su u nas tak proti tym asi psa dam ockovat, ved Kira uz je, ale dalsia vec, ockovanie aj tak nechrani na 100%, virus mutuje, vakcina je stale ta ista...
Shimmeron
Junior
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 399
Bydlisko: Bratislava - Rača

Re: Očkovanie

Poslaťod Mackie » Uto 24.07.2012 12:58

ako pise Haleth, 100 nazorov za, 100 proti, a kazdy ma pravdu (lebo kazdy ma "svoju" vzorku)
kto si co vyberie, jeho vec, ja som si vybrala

a ako som este dodala v predoslom prispevku, na vystavy a ine akcie ta bez tych infekcnych ockovani nepustia

Offtopic: hlinik se odstehoval do humpolce
ta tu je tota tuja
Mackie
Multišampión
 
Príspevky: 10425
Bydlisko: PO/KE (mon)

Re: Očkovanie

Poslaťod Haleth » Uto 24.07.2012 13:02

Mackie hovorí o tom, že na mnohých podujatiach, kde sa zhromažďuje veľký počet psov, sú tieto očkovania povinné. Výstavy, preteky atď. Čiže si nepomôžeš.
A samozrejme, každý si musí spraviť vlastný úsudok. Takže treba čítať viacej a nie len jeden článok, ktorý je v podstate zásadne proti. A som veľmi zvedavá, koľko ľudí to spraví, keď nie sú ochotní poštudovať niečo aj o vhodnej strave psa. Podľa mňa je oveľa väčšie zlo kŕmiť psa odpadovými granulami, ako dať ho raz za rok/pár rokov zaočkovať.
"Some days you're the pigeon, some days you're the statue." David Brent
Haleth
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 3553
Bydlisko: BA

Re: Očkovanie

Poslaťod Dana D » Uto 24.07.2012 13:13

Shimmeron, ja s tebou úplne súhlasím, ale žiaľ minimálna osveta, naša neznalosť a cielené držanie ľudí v strachu je také silné, že väčšinou radšej očkovať dávame či už svoje deti alebo psov.

Ja som tou mojou poznámkou o zvážení možných rizík myslela ich minimalizovanie v tom, že odporúčam psa zaočkovať vakcínou proti besnote raz za 3 roky a infekčné ochorenia raz ročne s dodržaním odporúčaných časových rozdielov medzi jednotlivými očkovaniami. Čiže nedať do psa naraz veľa týchto "neškodných" jedov v podobe kombinovanej vakcíny.
Dana D
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1033
Bydlisko: Stupava

Re: Očkovanie

Poslaťod Shimmeron » Uto 24.07.2012 13:38

Baby - ja netvrdim ze ockovanie je zle, netvrdim ze neockovanie je tiez zle, ja si utvaram nazor a zatial sa priklanam k tomu ze ockovat iba ak naozaj je treba, ako pise Dana D. Citam a studujem si aj clanky pre aj clanky proti, na nete su aj zaujimave studie a rozhovory s lekarmi, ved si kuknite ked budete mat dlhu chvilku tu stranku, vypnite Seherezadu ci Jednoducho mariu a kuknite si stranku, ak teda chce niekdo nieco sa o tom dozvediet.

Netrufam si ani len odsudit niekoho za jeho nazor, nechcem ani naznacit ze ineho nazor je "zly" to by som si na fore nikdy ndovolil (potom by som sa uz na fore nemohol ani ukazat, napriklad ako na motoride.sk :lol: ). Len chcem fakty, v skole nas na teorii jazykov ucia ze informacia nieje faktom pokial sa nezaklada na pravde podlozenej vyskumom alebo nejakym tvrdenim, pravdivym. preto tu nepisem nic o tom ze moj nazor je "svaty" :joint: len ma zaujala problematika a rad sa podelim o svoje zistenia so sirim okolim, ale uz koncim bolia ma prsty od pisania :heh: idem dalej citat.

jo a este, ked nechcem ist na ziadne vystavy, nechcem ist na ziadne akcie, tak je moja vec ci si psa dam zaockovat alebo nie... naschval si kuknem dnes co obsahuju vakciny co Kira dostala, ked dojdem domov.

PEACE! :joint:

jo a http://www.slobodavockovani.sk/news/firma-merck-msd-vyse-10-rokov-vedome-falsovala-vysledky-testov-ucinnosti-vakciny-proti-priusniciam-mumpsu-tvrdia-dvaja-virologovia-z-tejto-firmy/ a toto je fakt, ziaden vymysel, ziadna fikcia, je to kruty holy fakt...
Shimmeron
Junior
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 399
Bydlisko: Bratislava - Rača

Re: Očkovanie

Poslaťod Dana D » Uto 24.07.2012 14:04

Shimmeron, ja ti ešte preposielam z môjho zoznamu obľúbených stránok
http://www.ockovanie.org/
http://www.rizikaockovania.sk/
http://www.klasicka-homeopatie.cz/ockovani.html
Dana D
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1033
Bydlisko: Stupava

Re: Očkovanie

Poslaťod miusiatko » Uto 24.07.2012 14:15

http://truthaboutvaccines.org/articles.html

Neockujem macky a opat sa mi raz potvrdilo, ze nemam dovod zacat. Mala som doma pred par tyzdnami maca s kalicivirom, prejavil sa az po "karantene". Mala som v tej dobe doma 7 dospelych maciek z toho 3 ockovane (jedna mainka ktora nikdy vonku nebola a bola vakcinovana ako maca, dvaja dospelaci z ulice obaja zaockovani niekolkokrat v dospelosti). Z neockovanych maciek nik ani nekychol, z tych ockovanych jeden z ulice mal jednodnovy zapal oka a druha z ulice par dnovy zapal v ustach. Stavim sa, ze keby bol zaockovany ostatok predtym poulicnych maciek, pacientov by som mala doma viac.
Blizi sa preockovanie tulena a nejdem ani nahodou. Nejake akcie a vystavy mi nestoja za zdravie ci zivot mojho psa. Uplne staci, ze ma hypothyreozu a alergie.
miusiatko
Hafan
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 884
Bydlisko: Bratislava

Re: Očkovanie

Poslaťod Shimmeron » Uto 24.07.2012 14:49

Dana D píše:Shimmeron, ja ti ešte preposielam z môjho zoznamu obľúbených stránok
http://www.ockovanie.org/
http://www.rizikaockovania.sk/
http://www.klasicka-homeopatie.cz/ockovani.html


prekusem sa aj cez ne, dik!

inac sa aj pise v pribalovom letaku kazdej ockovacej latky ze ockovat sa mozu iba zdrave jedince, cize ak ma pes, ci macka zdravotne problemy, tak asi nieje dobre este pridavat...

vidim to tak ze konfrontujem zverolekarku, aj ked je pekna, a skusim sa jej popytat na ockovania a skusenost s nimi :lol:
Shimmeron
Junior
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 399
Bydlisko: Bratislava - Rača

Re: Očkovanie

Poslaťod miusiatko » Uto 24.07.2012 15:15

a co je "zdravy pes"? Veterinari bezne ockuju psov s tazkymi alergiami. Je taky pes zdravy? Alebo pes s nespravnou funkciou stitnej zlazy? Pes s nejakym inym chronickym alebo autoimunitnym ochorenim? Pod pojmom "zdravy pes" bohuzial vacsina chape psa, ktory momentalne nema ziadnu akutnu chorobu a nie je na ATB.
miusiatko
Hafan
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 884
Bydlisko: Bratislava

Re: Očkovanie

Poslaťod MisheliQ » Uto 24.07.2012 15:59

Offtopic: Shimeron,neviem, či bude veterinárka o niečo múdrejšia ako ty.
Moja homeopatka-vyštudovaná veterinárka je proti očkovaniu. A zvieracie očkovacie látky sú zložením ešte horšie ako ľudské

holistickí veterinári majú o niečo odlišnú očkovaciu schému od tejto, čo je známa u nás.

grace over perfection
MisheliQ
Multišampión
 
Príspevky: 7844

Re: Očkovanie

Poslaťod Shimmeron » Str 25.07.2012 9:01

no ako som sa docital tak zdravy pes, aj zdrave dieta ci kon alebo volavka, je take stvorenie ked nema ziadnu vadu, chorobu, nic, cize ak ma nieco so stitnou zlazou, neockovat, ak ma alergiu, neockovat (len spomeniem moj osobny zazitok, teda ja si ho nepamatam ale mama si ho pamatala, ked som bol soplak, mal som astmu, aj napriek tomu som dostal ockovanie, a tralala tyzden na Kramaroch a astmaticky zachvat). dalsia vec ze napriklad decku sa plne vyvinie imunitny system az ked dovrsi 3 roky, ockovacia latka poskoduzje imunitu, oslabuje ju, aj napriek tomu sa ockuju 4 dnove babatka :jop: dobre nie?

a je mi jasne ze moja zverolekarka o tom vela nebude vedet, lebo vacsinou vedia iba co je v letaku :heh: ale skusim sak co nie?
Shimmeron
Junior
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 399
Bydlisko: Bratislava - Rača

Re: Očkovanie

Poslaťod zuzka:) » Str 25.07.2012 10:29

ako očkovacia látka oslabuje imunitu?
zuzka:)
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1951

Re: Očkovanie

Poslaťod Shimmeron » Str 25.07.2012 14:00

google, google vie vsetko ale:

http://www.slobodavockovani.sk/clanky/zlozky-vakcin/ zlozky vakcin, dobre vedet, vsimni si hydroxid hlinika, fosforecnan hlinika napriklad.

Ale je faktom ze vakcina ti stimuluje imunitny system aby sa prestal "venovat" obrane organizmu od vonkajsich skodlivych vnemov a zacal sa naplno venovat tvorbe protilatok na ZIVE virusi co do teba alebo do psa vstreknu vakcinou. A kedze v 1 vakcine nemas iba jeden kmen virusu, nemas v nej iba 1 druh ale viac (niekedy az 6 v jednej inekcii) tak si predstav co to robi s imunitnym systemom...

vid: http://www.slobodavockovani.sk/news/dr-tatjana-obuchanyc-iluzia-ockovania-o-tom-ako-ockovanie-oslabuje-prirodzenu-imunitu-a-co-mozno-urobit-pre-znovuziskanie-zdravia-9-ockovaci-paradox/ je to oludskych vakcinach ale v podstate latky vo vakcine su skoro rovnake, ci v ludskej a ci v psej, aj princip je rovnaky...

je mi jasne ze so mnou drviva vacsina obyvatelstva nebude suhlasit (ved zdravotnictvo nieje business a nevynasa zisk farma firmam ze? a ved dobrym zakonodarcom a liekodarcom ide iba o nase zdravie a o nase blaho) takze... ale skuste poklikat aj na odkazy v clanku :ahoj:

a preco zverolekar hovori ze mas zostat so psom doma a nema mat ziadnu aktivitu a ma zostat v tieni? ak je vakcina prospesna a bezpecna tak toto by nemuselo byt ci nie? ked zjes jablko tak nemusis byt v klude a bez slnka?!
Shimmeron
Junior
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 399
Bydlisko: Bratislava - Rača

Re: Očkovanie

Poslaťod moth » Str 25.07.2012 15:19

Shimmeron, je fajn, ze sa tak do hlbky zaoberas ockovanim :jop:
Ja mam na to tiez svoj nazor a v podstate dost podobny s tym tvojim, co tu prezentujes, dam jeden priklad za vsetky - "banalne" ockovanie sposobilo mojmu psikovi smrt, vakcina vyvolala imunitne sprostredkovanu polyartritidu... = fatalny stav, napriek vsemoznemu snazeniu a vynalozeniu nemalych financnych prostriedkov, psik po 4 mesiacoch od ockovania zomrel, mal 9 a pol mesiaca :fizel: Zial, veterinari sice vedia o takychto moznych nasledkoch, avsak nikdy o nich nehovoria, a ked sa nieco stane, nikdy nepotvrdia, ze spustacom bola vakcina!
Pre mna je zaujimava napr. tato tabulka http://www.weim.net/emberweims/Vaccine.html a vseobecne o tzv. "vakcinozach" - stavoch sposobenych vakcinami som uz velmi vela precitala, zial az po funuse :ua: predtym som zila v nazore, ze ockovat moze a dokaze aj najtupsi veterinar... Takze ak hladas info cez google, daj si vyhladat "vaccinosis in dogs" napriklad a velmi odporucam aj knihu What Vets Don't Tell You about Vaccines, Catherine M. O'Driscoll :ahoj:
• Akita Inu / Veľký japonský pes / Americká Akita od 1997 •
• Akita Inu / Great Japanese Dog / American Akita since 1997 •
moth
BANNED
 
Príspevky: 2059
Bydlisko: Bratislava

Re: Očkovanie

Poslaťod zuzka:) » Str 25.07.2012 16:21

Shimmeron píše:Ale je faktom ze vakcina ti stimuluje imunitny system aby sa prestal "venovat" obrane organizmu od vonkajsich skodlivych vnemov a zacal sa naplno venovat tvorbe protilatok na ZIVE virusi co do teba alebo do psa vstreknu vakcinou. A kedze v 1 vakcine nemas iba jeden kmen virusu, nemas v nej iba 1 druh ale viac (niekedy az 6 v jednej inekcii) tak si predstav co to robi s imunitnym systemom...

ako vakcína zabráni reakcii IS na ostatne antigeny z prostredia, ked sa "venuje" tým z vakcíny? či iba tým, že je do tela vpravených naraz viac antigénov a má teda vela roboty? nie je tam po očkovaní preto ten "klud", že sa pes nemá namáhať pár dní?
nečítala som celý ten článok, na ktorý si dal link, lebo hned na začiatku začali spomínať dojčata a ich ešte nevyvinutý IS.

nemám na očkovanie asi žiadny názor, iba sa pýtam
zuzka:)
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1951

PredchádzajúciĎalší

Späť na Choroby