Uskladnenie granúl

Sem píšte všetko ohľadne granúl.

Uskladnenie granúl

Poslaťod Rehssi » Str 12.11.2008 20:14

chyba mi tu diskusia o uskladneni granul. Viete niekto za ako dlho je dobre spotrebovat otvorene vrece? O kolko zivin pridem, ked necham granulky len v pytli, nepresypem ich do vzuchotesneho kontajnera? Ako ich uskladnujete vy? Ja kedze krmim aj surovou stravou, 3kg pytel mame otvoreny asi mesiac, mesiac a pol. Pri kozmetickych a potravinarskych vyrobkoch pisu- "po otvoreni spotrebujte do..." resp. piktogram, ale na granuliach som to este nevidela. kolko myslite, ze mozem nechat granule v miske? Prosim nerieste, ze ich pes nema mat k dizpozicii non stop, moj je vynimka, nechodi uzobavat. Vdaka za reakcie, nikde sa k tymto informaciam neviem dopatrat
Rehssi
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1032
Bydlisko: Bratislava

Re: uskladnenie

Poslaťod zeane » Str 12.11.2008 20:22

Offtopic: :haha: nemáš ty doma pudla? :haha:
Ja mám v miske naložené a Bo uzobkávať občas chodí a ja som spokojná lebo nie je zas taký "žravec"... Nechávam kľudne týždeň/desať dní - dlhšie nevydržím a navyše odoberám z misky pre škrečka. Otvorený sakel s granulami pakujem do igelitky a uzavriem gumičkou. Celé zapichnem do plechového kontajnera od Friskies čo sme dostali "na privítanie šteniatka" (granule som venovala túlavým mačičkám). Dva mesiace by mali byť v poriadku - možno by presnejšie vedel Marco Varhol. :ahoj:
zeane
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2393

Re: uskladnenie

Poslaťod Nia » Str 12.11.2008 20:52

no pre nas co krpec dusi 3kila od jula a este tam mame, tak tiez dost zalezi na trvanlivosti...ale ja si myslim, ze tym granuliam sa nema co stat..teda pokial nie su nejaky polrok po zaruke. ja som si objednala z mojmilacik take dozicky na dranule a druha dozicka je mensia na nejaky mlsnotky...no nam ta velka dozicka staci...ale pre vacsie plemena by jedna dozicka=jedna porcia.
Obrázok
Nia
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 3073
Bydlisko: Levice

Re: uskladnenie

Poslaťod Rehssi » Str 12.11.2008 21:08

trvanlivost je nieco ine ako doba spotreby po otvoreni balenia. Zober si napriklad nejaku konzervu, pastiku, rybicky. V neporusenom obale vydrzia aj niekolko rokov, ale po otvoreni ich treba spotrebovat do dvoch dni. Ak sa aj otvorene granulky nepokazia, minimalne oxiduju (v pytli nie, tam su v ochrannej atmosfere dusika) cim stracaju vitaminy a pod. Deklarovane znaky, ktore su na obale sa vztahuju na cerstvo otvoreny pytel, kedykolvek vramci doby spotreby.
Rehssi
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1032
Bydlisko: Bratislava

Re: uskladnenie

Poslaťod krista » Štv 13.11.2008 8:43

Dobrá otázka :jop: ,toto aj mňa zaujíma,objednávam väčšinou veľké balenia (ekonomicky výhodnejšie :no: ).Máme plechovú dózu kde sa nám zmestí cca 4 kg a ostatné nechám v pytli,zaštipcujem štipcami na prádlo.... :hi: Ak máte lepší nápad ,sem s ním :ahoj:
Myslíte si, že psy nebudú v nebi? Poviem vám, budú tam skôr ako ktokoľvek z nás.
Robert Louis Stevenson
krista
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1867

Re: uskladnenie

Poslaťod zeane » Štv 13.11.2008 9:23

dobrý by mohol byť taký ten odsávací vak - pôvodne určený na prádlo - strčíš do vaku a vysavačom odsaješ čo naviac vzduchu aby neoxidovalo....
http://www.magnet-blanche-porte.sk/domo ... 47363.aspx
napríklad tu.
zeane
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2393

Re: Uskladnenie granúl

Poslaťod duglaska » Uto 17.04.2012 14:53

Ahojte, viem, že je to staršia téma, ale tiež ma to zaujíma. Kúpiť granule po menších množstvách, alebo väčšie (výhodnejšie ) Presypať potom do kontajnera na suché krmivo ? Ostanú granule naozaj dlhšie čerstvé v kontajneri ? A naozaj, dokedy spotrebovať granule po otvorení, ak ich nedám do kontajnera ?
duglaska
Okoloidúci
 
Príspevky: 17
Bydlisko: Poprad

Re: uskladnenie

Poslaťod meggie26 » Uto 17.04.2012 15:20

krista píše:Dobrá otázka :jop: ,toto aj mňa zaujíma,objednávam väčšinou veľké balenia (ekonomicky výhodnejšie :no: ).Máme plechovú dózu kde sa nám zmestí cca 4 kg a ostatné nechám v pytli,zaštipcujem štipcami na prádlo.... :hi: Ak máte lepší nápad ,sem s ním :ahoj:


Presne tak isto to robím ja keď kmím viacerými duhmi lebo mám len jeden kontajner. Mediumku vysypavam do kontajnera a Juniorku štipcujem :yes:
Každý úspech, ktorý dosiahneme, nám vytvorí nepriateľov.
Ak chceme byť obľúbení, musíme byť priemerní. (Eddie Murphy)
meggie26
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2362
Bydlisko: Nitra

Re: Uskladnenie granúl

Poslaťod casira » Uto 17.04.2012 17:52

duglaska píše:Ahojte, viem, že je to staršia téma, ale tiež ma to zaujíma. Kúpiť granule po menších množstvách, alebo väčšie (výhodnejšie ) Presypať potom do kontajnera na suché krmivo ? Ostanú granule naozaj dlhšie čerstvé v kontajneri ? A naozaj, dokedy spotrebovať granule po otvorení, ak ich nedám do kontajnera ?

Kedže máme doma dvoch velkých psov,kupujem velké balenia,presypem do velkého kontajnera/umelý s vrchnákom/,čo zostane,zaštipcujem.Niektoré vrecia sú vybavené takými pásikmi,ktoré sa spoja a vrece uzavrú.Určite je dobré mat granule uzavreté,nič sa k nim nedostane/hmyz.../a majú stále dobrú vonu,nevyprchajú. :smile:
casira
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2313
Bydlisko: Háj,Turčianske Teplice

Re: Uskladnenie granúl

Poslaťod krista » Štv 19.04.2012 19:45

Malá dokumentácia nášho uskladnenia ,15kg barel Proplan, 3kg dóza Hills a v oboch je Forza :heh:
Obrázok
Myslíte si, že psy nebudú v nebi? Poviem vám, budú tam skôr ako ktokoľvek z nás.
Robert Louis Stevenson
krista
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1867


Späť na Granule a konzervy