Staffordshirský bulteriér / Staffordshire Bull Terrier (FCI)

Plemená psov uznané a provizórne uznané FCI a organizáciami oficiálne spolupracujúcimi s FCI

Staffordshirský bulteriér / Staffordshire Bull Terrier (FCI)

Poslaťod Sirík » Ned 02.09.2007 18:55

Staffordshire Bull Terrier FCI 76/3

Výška: 35,5 - 40,5 cm
Váha psa: 12,5 - 17,5 kg
Váha feny: 11 - 15,5 kg
Zem pôvodu: Veľká Británia
Celkový vzhľad: krátkosrstý, dobre vyvážený a veľmi silný na psa tejto veľkosti. Je svalnatý, pohyblivý a čulý
Charakteristika: Tradične neoblomná odvaha, húževnatosť. Vysoko inteligentný a oddaný. Láskavý - zvlášť k deťom
Povaha: Statočný, nebojácny a absolútne spoľahlivý
Hlava a lebka: krátka, rovnomerne hlboká a široká lebka, lícne svaly nápadne vystupujú, zreteľný stop, krátka morda,čierny nos
Oči: Stredne veľké, guľaté, uložené tak, že pozerá priamo vpred. Uprednostňujú sa tmavé oči, ale môžu byť aj svetlejšej farby odpovedajúcej sfarbeniu srsti. Tmavé viečka
Uši: Zložené do ružice alebo polopreklopené. Nie príliš veľké alebo vztýčené. Úplne položené alebo postavené ucho je krajne nežiadúce
Pysky, čeluste, skus: Pysky napäté a bez škvŕn, priľahlé a suché. Čelusť silná, zuby veľké s perfektným, pravidelným a úplným chrupom. Skus nožnicovitý. Horné rezáky tesne prekrývajú rezáky v dolnej čelusti.
Krk: Svalnatý, kratší s čistým obrysom rozširujúcim sa smerom k telu
Hrudné končatiny: Rovné, silné kosti, dosť ďaleko od seba postavené, zápäsie nemá byť slabé, tlapky sú trošku vytočené von. Ramená sú dobre uložené vzadu, šikmá lopatka, pevné lakte.
Telo: Krátka partia bedier, rovná horná línia, predná fronta široká, hlboký hrudný kôš, dobre klenuté rebrá. Celé telo je výrazne osvalené
Zadné končatiny: Dobre osvalené, hlezna sú nízko položené, kolenný kĺb dobre uhlený, končatiny z pohľadu zo zadu paralelné.
Tlapky: Majú silné nášlapné vankúšiky, sú silné, stredne veľké. U tmavo sfarbených psov sú pazúre čierne.
Chvost: Primerane dlhý, nízko nasadený, ku koncu sa zužuje. Nesený je prevažne dole. Nemá byť príliš zatočený, ale môže byť jemne prehnutý. Pripomína tiahlo starej pumpy.
Pohyb: Voľný, plný života a sily. Končatiny sa pohybujú rovnobežne s pozdĺžnou osou tela a to pri pohľade zozadu aj spredu. Dopredná hnacia sila vychádza z panvových končatín.
Srsť: Hladká, krátka, priľahlá
Sfarbenie: Čierne, červené, plavé, biele alebo modré. Ktorákoľvek z uvedených farieb môže byť kombinovaná s bielou. Možné je i žíhané sfarbenie alebo žíhané s bielymi znakmi. Zfarbenie čierno - červené (black and tan) a játrovo hnedé je nežiadúce
Psi musia mať dva normálne vyvinuté, plne hmatateľné zostúpené semeníky


foto na http://www.stafflover.dcnet.sk


Výstavy v BB a NR 2006 vlastné fotky:
Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok
Sirík
Junior
 
Príspevky: 298

Poslaťod Sirík » Str 26.09.2007 16:34

nepáči sa vám? nemáte toto plemeno? :ua:
Sirík
Junior
 
Príspevky: 298

Poslaťod Larra@dogs » Str 26.09.2007 17:15

Nad týmto plemenom sme uvažovali, keď sme si vyberali psíka do rodiny. Študovala som všetkú dostupnú literatúru a obvolávala chovateľov. Dlhú dobu sme sa nevedeli rozhodnúť medzi austrálskym dobytkárskym psom a stafordshirským bulteriérom. Bolo to ťažké rozhodovanie, lebo tento psík ma tiež čosi do seba a je veľmi krásny a bystrý. Nakoniec však padlo rozhodnutie na dobytkárskeho psa a zatiaľ neľutujeme....náš Teddy je super :jupi:
Larra@dogs
Junior
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 232

Poslaťod MisheliQ » Str 26.09.2007 17:30

omg, thak toto plemeno je tiež očarujúce, už len jeho bystrým pohľadom si vie človeka získať, podmaniť...rozmýšľala som nad týmto plemenom takisto, ale chcem aj nejakého väčšieho psa...a thak o tomto plemene budem môcť len snívať...lebo do RD kde sa sťahujeme chcem mať AmStaffa/1 fena s PP/, 2x westík /1 pes, Caesar Artemiel bez PP, 1 fena s PP/ no ale uvidíme :smile:
grace over perfection
MisheliQ
Multišampión
 
Príspevky: 7844

Poslaťod Sirík » Str 26.09.2007 19:01

konecne napisal niekto :lol: :lol: ano su to uzasne psiky :smile: jedna pani s ktorou si pisem tak ona ma najprv si kupila psika s pp bugi sa vola a potom s nim boli raz na vystave a zapacilo sa im to a zacali chodit na vystavy a rozhodli sa ze ich budu chovat a kupili si fenku najdete ich na tej stranke co som predtymn pisala stafflover este nemaju ziadne steniatka lebo fenka je mlada
Sirík
Junior
 
Príspevky: 298

Poslaťod Silwuska » Štv 27.09.2007 10:02

DALSIE FOTOSKY:

Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok
Silwuska
V.I.P.
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 6539
Bydlisko: Trnava

Poslaťod Sirík » Štv 27.09.2007 17:40

su to ocarujuce psiky a ta ich povaha :lol:
Sirík
Junior
 
Príspevky: 298

Poslaťod julieta » Uto 20.11.2007 21:37

Tak vidím že sa tu spomína moja www stránka. Opravujem adresu. Mojich stafbulikov si môžete pozrieť na http://www.stafflover.com
Je to úžasné plemeno. ten kto má raz v živote stafbulíka už iné plemeno nechce :)
Mimochodom, aho Miška :no:
julieta
Hafan
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 674
Bydlisko: Zvolen

Poslaťod Silwuska » Str 21.11.2007 7:51

Hoj julieta...mas chutnuckych psikov...pocuj, ty mas skusenosti...ako to je s tou povestnou agresivitou tohoto "bojoveho" plemena?? Asi mi je jasne co napises :no: ale zaujma ma, ci si niekedy nemala skusenost s nejakou fakt tazkou povahou... :ahoj:
Silwuska
V.I.P.
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 6539
Bydlisko: Trnava

Poslaťod julieta » Str 21.11.2007 7:59

Ahoj Silwuska,

no podľa mňa je to ako u každého psa. A to sa snažím na toto plemeno pozerať objektívne :) Takto, ja mám psa aj fenku. U psa je podstatne viditeľný rozdiel čo sa týka správania. Títo psi maju veľmi dobrú pamäť a keď nejaký pes na nich od šteňaťa šteká príp. nedajbože by ho napadol tak si to zapamätá na celý živoť a podľa toho sa aj správa. Hlavne netreba dopustiť to, aby bol psík napadnutý, pretože to sa už v jeho správaní ťažko napráva. Ale keď náhodou aj vyštartuje po psovi, tak nikdy nevidieť krv. Teda aspoň ja mám s tým takéto skúsenosti. Psíka len ožužle, zastraší a to ho uspokojí. Mne osobne sa nestalo, že by sa môj pes s niekým pobil z vlastnej iniciatívy. Aj keď mi náhodou zdrhol za nejakým psom, ktorého veľmi nemal v láske tak len okolo neho obskakoval a vrkotal. Neodvážil sa zasiahnuť. Iné je správanie keď je pes navoľno a keď je na vodítku. Na vodítku je každý pes šéf, že? :) Čo sa týka agresivity na človeka, to je u tohto plemena absolútne vylúčené. Je absolútne spoľahlivý. No a čo sa týka fenky, tá miluje každého psa, fenu, šteňa, človeka, dieťa. Proste všetkých. :no:
julieta
Hafan
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 674
Bydlisko: Zvolen

Poslaťod Silwuska » Str 21.11.2007 8:56

:lol: Jojo...presne to som si myslela...to len tak, aby sme mali info od praveho chovatela...myslim ze chyba ludi je v tom, ze vidia a vedia ze ten pes ma na to aby vedel ublizit...ale na druhej strane su to stabilne povahy, ktore len tak volaco nerozhadze...na rozdiel od niektorych kokrikov co poznam...to su cisty nervaci...ale zas nemaju taky fyzicky predpoklad nato, ze by vedeli realne ublizit...teda urcite nie tak jak staffik :smile:
Silwuska
V.I.P.
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 6539
Bydlisko: Trnava

Poslaťod julieta » Str 21.11.2007 9:13

všetko závisí od výchovy. a hlavne treba byť dôsledný. Mne sa napriklad stalo že v 4 mesiacoch môjho psa napadol 4 rocny koker zozadu. stafikov mojho znameho pravidelne napadaju maltezaky, westiky a bisoniky. A najviac nemam rada ustekane metlicky :)) a provokaterov. Ale samozrejme psa dotvara človek tak česť výnimkám.
julieta
Hafan
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 674
Bydlisko: Zvolen

Poslaťod Silwuska » Str 21.11.2007 9:16

No to dotvara, ale proste vecsinou su tie psi co si vymenovala fakt nervaci...a bravaju si ich ludia (pravda cest vynimkam) co si myslia ze to je len hracicka a ublizit to nemoze tak naco to viest k poslusnosti..ale opak je pravdou...ako pises su to provokateri a mozu napriklad tvojho psa vyprovokovat k utoku, a ked ho zakusne jak mravceka, tak s toho budes mat problem ty...hm...a o tom je ludska nelogika :no:
Silwuska
V.I.P.
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 6539
Bydlisko: Trnava

stafbulik

Poslaťod Tatiana » Pon 10.12.2007 14:05

v mojej ch.s.som zacala chovat najskor AST,ale ako zaciatocnikom v chove nam predali zvierata na ktorych sa solidny chov nedal zalozit,tak sme si zadovazili sucku Bulteriera,teraz po par rokoch som uvazovala o Staffordshire bulterierovi,mala som stastie na chovatela ktory sa venuje tomuto plemenu,aj ked sme velmi nemali na vyber ,lebo sa narodila iba jedna sucka,ale dockali sme sa,Ajka nam robi velku radost co sa tyka povahy je absolutne spolahliva,poslusna a nesmiem zabudnut ani na vystavne uspechy,som rada ze som sa rozhodla pre tieto plemena,bulterier,stafik aj patterdal su skveli spolocnici,mozem vrelo doporucit,tak zdravim,ti co nas poznaju,zdravim Obrázok
Tatiana
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2051
Bydlisko: partizanska 89,95617 solcany

Poslaťod Iwka » Pon 10.12.2007 16:24

julieta píše:všetko závisí od výchovy. a hlavne treba byť dôsledný. Mne sa napriklad stalo že v 4 mesiacoch môjho psa napadol 4 rocny koker zozadu. stafikov mojho znameho pravidelne napadaju maltezaky, westiky a bisoniky. A najviac nemam rada ustekane metlicky :)) a provokaterov. Ale samozrejme psa dotvara človek tak česť výnimkám.



hej,hej,hej, pozor na vec! nedavaj westy,maltezaky a bisonydo jedneho vreca! Spolocenske plemena a terrier?

Aj tvoji su terrieri, takze poznas ake to je. su trosicku tvrdohlavejsi ako napr retrieveri, ale su to osobnosti! Poznam viacerych westov(jedneho aj mam) a v ziadnom pripade by nikomu neublizili. Poznam NO, ktory kazdeho psa idu roztrhat, poznam ,,bojove plemena" , ktore su uplni mazlici a mierumilovni psici a poznam viacej pudlikov a bisonov, ktore su uplnimy trhacmi a idu roztrhat, je im jedno ci civavu ci dogu. Asi tak.
Obrázok
Iwka
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1532
Bydlisko: Praha

Ďalší

Späť na Plemená psov FCI