Vyrážky, chrasty, fľaky na koži

Sem píšte vaše otázky o rôznych chorobách.
Pravidlá fóra
Kategórie Choroby a Úrazy slúžia na zdieľanie skúseností užívateľov DogFóra, prípadne na získanie doplňujúcich informácií o chorobe či úraze a spôsoboch ich prevencie, liečby, rekonvalescencie.
V žiadnom prípade nenahrádzajú odborné veterinárne ošetrenie.

Ak má vaše zvieratko zdravotné problémy, s ktorými si neviete poradit a vážne sa obávate o jeho zdravie či život, bezodkladne kontaktujte a navštívte veterinárneho lekára.

Vyrážky po celom tele

Poslaťod swindy » Sob 26.03.2011 22:47

Chcel by som poprosiť o pomoc.Môj psík sučka sa raz za čas vyháďze teraz sa vyhádzala pri háraní ale začalo to vtedy keď sa začalo otepľovať.Prvý krát keď sa vyhádzala mi veterinárka povedala že je to alergia na stravu tak sme vynechali granule a niektoré jedlá.(P.S poradte kt. by to mohli spôosobovať či som všetky nevhodne vyradil) tak sa to zlepšilo.Strava sa od vtedy nezmenila ale vyhádzala sa znova a teraz velmi škaredo (prikladám aj foto) po celom tele všetko ju svrbi a je nejaka taka utlmená. Prosím o rady čo je to vlastne ak sa stym niekto už stretol a čim vyražky mam potierat aby sa to zahojilo alebo respektivne aby to tak nesvrbelo.(Na uškách má také ranky hrčky ako keby tam krtko vrtal :yes: )prosim poradte nevem ako jej pomoct cez tyzden este skusim skocit k druhej zverolekarke ale prosim i vas o pomoc Dakujem Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok :dancing:
swindy
Okoloidúci
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 7
Bydlisko: Kalinovo

Re: Vyrážky po celom tele

Poslaťod luciiik » Pon 28.03.2011 8:14

Mne sa hafan takto skaredo tiez vyhadzal a tiez dodnes neviem z coho. Do 24 hodin mu to vsak zmizlo. Urcite skus skocit za inym veterinarom, mozno by bolo dobre dat spravit alergicke testy, aby si presne vedel co psik za ziadnych okolnosti nesmie spapat. Hlavne sa nesmie skriabat!!! Ja son pri mojom presedela cely den aj noc a prikladala som mu studene uteraky kde sa dalo. Na zmiernenie svrbenia. Moze to byt aj reakcia na ustipnutie hmyzom. Pripadne nemas susedov co radi psikovi hodia nieco po zub? Drzim packy. :smile:
Obrázok
luciiik
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1617
Bydlisko: Nitra

Re: Vyrážky po celom tele

Poslaťod Pinklady » Pon 28.03.2011 13:17

No ja by som radila presit asi nejake detske triko, alebo nieco na velkost psika, tak aby sa nemohla skriabat, na svrbenie je dobre od veterinara vypytat bud sampon, alebo aspon krem, co tie miesta aj vysusuje, aby nemokvali a aj zabranuje svrbeniu. Dobre skusenosti mam s clorexydermom a este skingel je dobra vecicka proti svrbeniu. Ale treba ist za inym vetom, lebo moze to byt zo stravy, ze nieco hoc aj male zhltla alebo to moze byt alergia na nejaky vonkajsi podnet, zacinaju kvitnut rastliny, no je toho vela. Ak budete uplne v koncoch a nepomoze ani iny vet., tak zajst za psim dermatologom, myslim, ze v Bratislave je to Lucia panakova, v Brne uraduje pan doktor Rybnicek. Ale chce to urcite poriadne riesenie, tie gely a sampony len zmiernuju tu paseku, co sa vyhodila na tele, ale neriesia pricinu.
Podpis svojou veľkosťou porušoval pravidlá!
Pinklady
Junior
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 274

Re: Vyrážky po celom tele

Poslaťod swindy » Pon 28.03.2011 21:18

Mno tak dneska sme boli za veterinárkou tak nám dala šamponik a dal som nieco objednat aj na zlepsenie imunity :lol: zverolekarka povedala ze to skusime osetrit tym samponom lokalne a ak to nepomoze tak skusime diabeticku stravu,dufam ze sa to zlepsi a budem muset patrat po strave ktora to sposobuje aby sa to zakazdym neopakovalo a velmi dakujem za rady s tym trikom mozno to skusim lebo chudacik cely sa mi skriabka nonstop a ak sa smiem opytat tie gely proti svrbeniu aky maju nazov a v akej cenovej relácii sa pohybuju. a nakoniec vedeli by ste mi odporucit nejake granule ktore by boli pre nu vhodne nejaky cenovy stred aby som mohol vylucit ci je to zo stravy alebo nieco ine dakujem vam za rady este raz moc :jop: :lol:
swindy
Okoloidúci
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 7
Bydlisko: Kalinovo

Re: Vyrážky po celom tele

Poslaťod Baarbora » Uto 29.03.2011 10:01

no, ako prve by snad veterinar mas spravit zoskrab z koze, aby zistil, ci sa jedna o alergiu, alebo nieco ine a potom nasadit "liecbu".
ako pise Pinklady, sampon (mozno) vyriesi dosledok, ale pricinu nie...

Offtopic: hypoalergenne granule budu dost draha sranda, ale skoc do sekcie granule a skus sa spytat konkretne tu viewtopic.php?f=4&t=6934&p=650567#p650567
Baarbora
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1496
Bydlisko: skoro Levice

Re: Vyrážky, chrasty, fľaky na koži

Poslaťod veroninini » Str 19.10.2011 8:37

Ahojte,

prosim Vas neviete mi niekto poradit cim mam potierat toto?vid obrazok...ono jej to vzniklo asi tym, ze vcera aj dnes v noci sa pocikala vo svojom pelechu a lezala celu noc v mokrom;o(((ma uz 1 rok ale je prechladnuta asi...podla mna jej to tak podrazdil moč.neviem sama len to vyzera dost desivo;o((

Obrázok
veroninini
Šteniatko
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 58

Re: Vyrážky, chrasty, fľaky na koži

Poslaťod lucik » Str 19.10.2011 9:13

a nepôjdeš s ňou k veterinárovi, keď je prechladnutá???
A million words would not bring you back. I know because I´ve tried.
Neither would a million tears. I know because I´ve cried.
I miss you, my black angel Gipsy!
lucik
Multišampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 5960
Bydlisko: Piešťany

Re: Vyrážky, chrasty, fľaky na koži

Poslaťod veroninini » Str 19.10.2011 9:16

idem dnes a ked sa podari tak mam doniest aj moc.....ale neviem ci je prechladnuta pretoze ked cika tak sa netvari, ze by ju to bolelo a tak isto aj cez den vydrzi doma v pohodicke nic nespravi...tak nevieme, ze co to je;o((lebo keby bola prechladnuta tak podla mna by sa aj cez den pocikala doma;o(ale to je uz asi do inej temy tu.....a pojdeme k vetosovi a hned budu vysledky....
veroninini
Šteniatko
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 58

Re: Vyrážky, chrasty, fľaky na koži

Poslaťod veroninini » Pia 21.10.2011 12:57

tak boli sme v stredu u veterinara a v moci nemala absolutne nic takze prechladnuta nieje...a uz sa aj prestala pocikavat v noci...nerozumieme co to mohlo byt a aj tie vyrazky sa jej hoja....to mala podrazdene z mocu;o((
veroninini
Šteniatko
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 58

Re: Vyrážky, chrasty, fľaky na koži

Poslaťod katkariinka » Pia 21.10.2011 13:01

nebude sa harat? Nasa ma vtedy mala par nehod, aj ked nie priamo pod seba do pelecha.
Nazory vyjadrene v prispevkoch vychadzaju z mojich skusenosti s vlastnymi psami a zo studia literatury. Nemam zlozene ziadne skusky. Som uplny laik. Kazda rada je bez zaruky a pouzitie na vlastne riziko. Ak mate pochybnosti, vyhladajte odbornu pomoc.
katkariinka
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 3567
Bydlisko: Žilina

Re: Vyrážky, chrasty, fľaky na koži

Poslaťod veroninini » Pon 24.10.2011 9:42

je sterilizovana takze urcite nie....ale od vtedy nemala nic;o))a vyhadzanie jej ustalo kedze uz ju nedrazdi moč;o)))
veroninini
Šteniatko
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 58

Re: Vyrážky, chrasty, fľaky na koži

Poslaťod Barbara » Štv 22.03.2012 12:09

Ahojte,

Benymu sa začali šúpať gulky - seminíky. Ošúpali sa mu, no suchú kožu si zlízal moc skoro a má to podráždené. Čím mu to môžem natierať? Posypala som mu to Septonexom.

Aj na krku si po strihaní rozkrábal miesto, už tam má chrastu.

Inak ho napomínam, keď vidím,že si to škrábe, no keď je sám doma, tak sa veselo vylizuje a vyškrabáva :pac:
Barbara
Hafan
 
Príspevky: 631
Bydlisko: Bratislava

Re: Vyrážky, chrasty, fľaky na koži

Poslaťod kinderko » Sob 16.06.2012 19:10

Ahojte. Možno by ste mohli poradiť aj nám :)

Strihali sme moju fenku asi pred tromi týždňami, potom som si všimla že to má akési podráždené, ale čo som čítala tak po strihaní je koža vždy približne 2 týždne podráždená, tak som to brala v pohode. Ale pred pár dňami som si všimla že tá moja malá si to pravdepodobne kuše, inak si to neviem vysvetliť, a teraz si tam vyrába chrasty, jakmile sa jej to začne hojiť tak ju to pravdepodobne zase svrbí a zase si tie miesta dokuše. Bĺšky nemá, miluje vyvalovanie v tráve, tak nevylučujem že by to mohlo byť aj od toho.. Čítala som, že by možno mohol pomôcť repíkový čaj? Neskúšala som zatiaľ nič. A tým repíkovým čajom to akože natierať? ako často?

Pridávam aj fotky http://www.upnito.sk/imggal.php?viewGallery=26265e3ddf7b9e371e58808275b66ccb

Ďakujem za každú radu :)
"Ak po smrti psi nejdú do neba, potom chcem ísť tam, kam oni."
"Pes má krásu bez márnomyseľnosti, silu bez krutosti a ľudské cnosti bez ľudských necností."
kinderko
Okoloidúci
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 18

Re: Vyrážky, chrasty, fľaky na koži

Poslaťod Sissaaa » Štv 28.06.2012 10:39

Dnes sme nášmu 3-mesačnému belgickému ovčiakovi našli takýto púčik,myslíte,že to môže byť z trávy alebo nejaká alergia?
http://www.images.dogforum.sk/files/txjhmvs8hophwt5dyqqb.gif
Sissaaa
Okoloidúci
 
Príspevky: 4

Re: Vyrážky, chrasty, fľaky na koži

Poslaťod adrika6 » Pia 29.06.2012 22:17

Sisa

ak je len jeden, tak ziadna panika. mozno ho len daco stiplo. ak to do tyzdna nezmizne tak treba ist uz k odbornikom :lol:

Kinderko

a na co strihas, ked vies ze to drazdi kozu? asi je koza mozno sucha :nwm: z foto nie je jasne. kazdy pripad je individualny. nemoze ti nik dat presny postup ako na to... jedine veterinar :no:
adrika6
Hafan
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 927

PredchádzajúciĎalší

Späť na Choroby