Pes z útulku

Sem píšte všetko ohľadne útulkov.

Re: Psik z utulku

Poslaťod Amy01 » Uto 30.03.2010 16:16

meddy: pekné meno :winner: aj psíček :ahoj:
Pes je jediný tvor na svete, ktorý Ťa miluje viac než sám seba a zarmúti Ťa len vtedy, keď odíde do psieho neba...
If happy ever after did exist...
Amy01
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1107
Bydlisko: Celé zle

Re: Psik z utulku

Poslaťod camon » Uto 30.03.2010 18:33

Offtopic: dakujeme :hi: to som malu tak premenovala, lahsie sa to hovori :ach:
camon
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1613
Bydlisko: blizky vychod

Re: Psik z utulku

Poslaťod Offca » Str 31.03.2010 9:16

Offtopic: A nech dalších 5 minút kašlem na robotu.. Lukinko tu chýba, tak niečo napíšem..

Luka (Lukášok, Luk, Lukašenko) je u mna niečo menej ako pol roka. Mám ho z OZ Pes v núdzi, odkial som ho brala ako 9-mesačného, no pôvodne ho niekto spolu s jeho súrodencami nechal pri karanténnej stanici vo ZV. Prežili tri šteniatka, dve sa adoptovali a Luka ostal tak dlhú dobu, že sa rozhodli ho utratiť. Vtedy si ho vzalo spomínané OZ.
Mám kamošku, ktorá má úchylku v prezeraní si útulkáčov. Takto mi poslala link na jedného psa (ktorého si neskôr aj adoptovala), no ja som si rovno prerolovala celú "ponuku" a ostala som s vyvalenými očami a bez dychu, keď som zbadala na fotke toho môjho šakala :lol: Tam už bolo rozhodnuté, že ho chcem. Boli sme ho raz nezáväzne pozrieť, a vtedy začal aj môj priateľ "pišťať", že milšieho psa nevidel, a že keď si ho nezoberiem ja, tak on áno :ach:
Pôvodne sa volal Lucky, no ja som ho trošku preonačila. Je to milý psík, trošku odosobnený od celého svorkového diania.. Ale keď chce, vie sa veľmi intenzívne zapájať. Je kamarát ako so psami, tak aj s fenami a mojej prudkej a bezohladnej Tesse sa plne prispôsobil, aj keď na to on, jemnučký ťuťulík, nevyzerá :rocky:
Svojho poslania -jednoducho byť- ´a robiť nám spoločnosť sa zhostil veľmo zodpovedne.. a ak nebodaj ostane niekde sám, no amen. Výnimkou sú srny v lese, a vlastne všetok šuchot v lese a v krovinách, kedy má z-časti-vyžlák a z-časti-ovčiak celý svet hlboko v paži. :rip:
A keď sa náhodou niekde stretneme, nezabudnite ho strašne moc ľutovať a mojkať za to, čo si on vo svojom živote chuďátko prežil, pretože on má takéto sebaľútostivé chvilky ooohromne raaaad :ach:

Obrázok Obrázok Obrázok
Offca
V.I.P.
 
Príspevky: 3581
Bydlisko: Modranské lesy

Re: Psik z utulku

Poslaťod stellka » Str 31.03.2010 21:19

Ja vlastne psíka z útulku ešte nemám ale dúfam, že to už čoskoro nebude pravda :jupi:, pretože by k nám mala čoskoro pribudnúť jedna fenečka menom Stellka z útulku, kde chodím už vyše roka pomáhať. Samozrejme som si zamilovala útulkáčov hneď niekoľko a najradšej by som si ich zobrala všetkých :lol: no dosť ťažké bude nalomiť našich na jedného. A ďalším problémom je môj malý "agresor" :lol: :pac: , ktorý by doma neprežil prítomnosť niečoho s guľkami :angel:
Naposledy upravil stellka dňa Ned 18.07.2010 16:21, celkovo upravené 1
stellka
Snoopy
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 128
Bydlisko: Nitra

Re: Psik z utulku

Poslaťod Darcia » Str 31.03.2010 21:30

Offca: :jop: Lucky bol moj obrovsky favorit a mat tu moznost uz je u mna. Som velmi rada ze si nasiel takyskvely domov a dufam, ze vas niekde stretnem aby som sa nim este niekedy mohla pokochat :ahoj:
Wherever you go, there you are.
Darcia
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1105

Re: Psik z utulku

Poslaťod Offca » Štv 01.04.2010 8:13

Fiha, Lukaško mal takú "podporu obecenstva"? :oo: Tak škoda, že ste nemali priestor, lebo to by som si chvilu posmútila, že mi vysnívaný psík zmizol z ponuky...a o niekolko mesiacov neskôr by som si adoptovala Woodyho, pričom by mi odpadlo naťahovanie sa v lese s fatálnym lovcom zdrhačom Lukášom :ha: :ha:
Ale nie, srandu si robím. Lukinovi sa teším a myslím, že sa niekde niekedy celkom určite stretneme. My beháme po všelijakých psíčkarských akciách, takže šanca veľmi reálna. :yes:
Offca
V.I.P.
 
Príspevky: 3581
Bydlisko: Modranské lesy

Re: Psik z utulku

Poslaťod Silwuska » Štv 01.04.2010 8:28

Offtopic: Luki je taky zdrhos? aj po stope ti ide?
Silwuska
V.I.P.
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 6539
Bydlisko: Trnava

Re: Psik z utulku

Poslaťod Offca » Štv 01.04.2010 8:45

Offtopic: On nasaje a je fuč. A ešte je tak drzý, že sa vráti s vyrehotaným ksichtom, že "aha, drahá, ja som tu, nemusíš sa báť...len som si odskočil". Zver má lokalizovanú skôr jak husky. Ale to mi zasa tak nevadí, tak je proste na vôdzke , čo už.. Ale kolapsy som chytala, keď mi na tieto chodníčky strhol aj Tessu! A vieš si predstaviť, ako to vyzerá, ked ovčiak nájde v niečom pasiu?!?! Je z neho vypatlanec, ktorý sa mi do očí proste nepozrie, neinvestuje do mna ani sekundu pozornosti, ktorý sa bude strachom z môjho nátlaku klepať, ale napriek tomu to bude zbesilo trhať hlavou do strán a hladať najbližšiu cestu k ďalšej naháňačke. :rip:
našťastie sa to už posunulo ďalej a pomaly sa vraciame späť. Snáď sa to raz podarí zasa úplne vrátiť do stavu, kedy srnka prebehne rovno pred nami a Tessník sa na mna pozrie: "Luca, videla si? Čo budeme teraz robiť?" a ja: "No nič, ideme ďalej."
Offca
V.I.P.
 
Príspevky: 3581
Bydlisko: Modranské lesy

Re: Pes z útulku

Poslaťod El* » Štv 26.08.2010 15:49

Aj ja mam psa z piestanskeho utulku , vola sa Ema a ma 5 rokov. Strasne sa boji burok , vzdy si trieska o zem hlavu a ma z toho taku malu plesinku, ale uz si z toho odvyka :smile: je to moja laaaska :) uz vzdy len pes z utulku ... :yes:
El*
Okoloidúci
 
Príspevky: 1

Re: Pes z útulku

Poslaťod tera » Str 08.12.2010 21:26

ja mám TOobyho tiež z Piašťan, brali sme ho v novembri 2007 ako uplne mimino, takže teraz má niečo cez tri roky :smile: je to take malé, zlaté :devil: keď sa tomu ukáže zajac na roli, tak :prd: a potom sa spokojne vráti vyrehotaný, že aháá ja som celý blatový, len som prehnal zajaca, skoro ma sejmulo auto, ale už som tu...dostanem hamku? :angel: :au:
ale mám ho moooc rada, a dúfam, že tu s nami ešte dlho pobudne a bude nám robiť radosť svojou mudrou hlavičkou :jop: (aj keď chlap sa v ňom nezaprie :jazyk: )
tera
Big Dog
 
Príspevky: 1916
Bydlisko: Horná Streda

Re: Pes z útulku

Poslaťod nela-bichon » Sob 11.12.2010 22:23

Bude to rok čo niekto pravdepodobne vyhodil po Vianociach ročného bišona. Pôvodne mal byť u nás v DO a nakoniec u nás aj zostal :lol:

Obrázok
"Ak je láska nesmrteľná, potom pevne verím, že sa po smrti stretnem so psom svojho života, keby pre nič iné, tak preto more lásky, ktoré nás spájalo..."

"Ten, kto nikdy nemal psa, nevie čo to znamená milovať a byť milovaný."
nela-bichon
Šteniatko
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 72

Re: Pes z útulku

Poslaťod jane.doe » Pia 10.06.2011 23:13

Dnes som domov priniesla Monu z útulku BA, tak sa musím pochváliť, strašne som vytešená že ju mám konečne doma :jupi: Je kríženec NO, má +- 7 rokov a bola nájdená v DNV na ceste so zlomenými zadnými labkami. V SZ bola dva mesiace, my dve sa poznáme asi mesiac. Je to kludná povaha, vrtí chvostom pri všetkých psoch, mačky ignoruje, na ľudí je zvedavá. Zatial je ešte dosť plachá a tvári sa že nevie štekať :lol: Myslím že ju predtým chovali vonku, teraz sa zoznámila s bytom a chodí za mnou ako tieň :smile: Keď som ju stretla nepoznala ani sadni ľahni zostaň apod, ale je chápavá a pamlsky ju motivujú. Vôbec sa jej nechce hrať sa, snáď ju časom presvedčím :ach: Má niekto skúsenosť s dospelým psíkom, je lepšie začať chodiť na cvičák hneď alebo ju mám nechať zvyknúť na nové prostredie najprv? Už mám vybraté kde, budeme chodiť radšej individuálne. Foto je z venčenia minulý týždeň, podarilo sa mi cvaknúť také kde sa netvári že zbitý pes :smile:
Obrázok
Obrázok
jane.doe
Okoloidúci
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 9
Bydlisko: Bratislava

Re: Pes z útulku

Poslaťod hruska » Sob 11.06.2011 8:32

Super, dalsi psik sa konecne bude mat dobre :aplause: Krasna je!
Ja som si tiez brala psa dospeleho, co nevedel nic, ale na cvicak som s nou nesla. Dovodov bolo viacero, ale najma to, ze tie prve mesiace bola strasna posera, takze sme odburavali strach, zvykali si na seba, spoznavali sa. A nakoniec som na cvicak nesla vobec, kedze cvicaky v okoli mi nevyhovuju a myslim, ze individualny by nam moc nepomohol.
Teraz je najdolezitejsie budovat si so psikom vztah, pozorovat povahu, a vychovavat. Vycvik podla mna moze chvilu pockat, samozrejme doma ju uc formou hry. Drzim palce, nech je z vas super dvojka!
hruska
Multišampión
 
Príspevky: 7379

Re: Pes z útulku

Poslaťod ali-lula » Ned 10.07.2011 19:09

Ja som si minuly rok 1.9 2010 zobrala z Polianok dospelého psíka. Chodila som tam ako dobrovolnicka vencit. Hned prvý den som vencila Aliho ako druheho a kedze som vsetky pamlsky dala psikovi pred nim, tak som mala zle svedomie a na dalsi den som si ho vyziadala znovu na vencenie, aby som mu to mohla vynahradit. No a tak sa to zacalo. Vlasne som nikdy nemala nijaku slabost na NO-typy psov a Ali vyzera ako zmensenina NO. A hlavne som vobec nemala v plane si psika zobrat, len som chcela vencit. Postupne sa mi to ale zacalo vymykat z ruk, nemyslela som uz na nic ine, len kedy uz budem moct odist z prace a byt v utulku, a ak bol den, kedy sa mi tam nepodarilo ist, mala som vycitky, ze tam na mna cakali (a hlavne Ali).
Potom som si ho zobrala na vikend a uz som ho tam nemohla vratit. Ma cca. 7 rokov a tiez som zacala s cvicakom velmi rýchlo. Asi som mohla nejaku dobu pockat, ale bola som bezradna z jeho agresivneho chovania voči iným psom a aj fenam a kedze mame este jedneho trhača JRT tak som to chcela vyriesit co najskor. Ali je uz teraz zvladnutelny pes. Na malych uz neutoci vobec a velkych sa boji, hneď zamrzne a naježí sa, keď si ho nejaký ovoniava, ale ked ho odvolam pride, resp. beží ku mne so stiahnutým chvostom ak ide ten druhý za nim. Ale už to aspon neriesi svojpomocne útokom. Viem, že jeho agresivita pramení zo strachu a s tým ešte budem musieť niečo urobiť. Rozmýšlam o konzultáciach s niekym viac skúseným. Desenský možno.
Je to užasný poklad, len keby sa nam podarilo ho aj zdravotne dostat do kondície. Má staré zranenie, ktoré môže viesť k amputácii prednej labky. Za ten rok chodime k veterinárovi s takou pravidelnosťou, že by som si mohla do čakárne už doniesť papuče.
Tak prajem všetkým útulkáčom fajn páničkov a žiadnu reťaz!!! :nie:
ali-lula
Nováčik
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 33

Re: Pes z útulku

Poslaťod diusqqa » Pon 11.07.2011 0:42

jane.doe .. ak chces vediet ako na psika z utulku, napis mi spravu, mam s tym bohate skusenosti :no:
diusqqa
Snoopy
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 100
Bydlisko: Košice

PredchádzajúciĎalší

Späť na Útulky