Granule proti hnačke

Sem píšte všetko ohľadne granúl.

Granule proti hnačke

Poslaťod Zanzibarka » Str 17.03.2010 8:00

Ahojte,

chcela som sa vás všetkých spýtať, či mi neviete poradiť značku granúl pre fenku NO 4 ročnú, ktoré by boli vhodné pri hnačkách. Zakaždým, keď sa snažím prejsť z ryže s kuracím mäsom na granulky, preženie ju..
Prosím poraďte, či existujú nejaké "štartovacie" zvykávacie granule pre fenku ktorá zatiaľ na značku Arion lamb granule a ...(nespomínam si :ach: ).. reagovala hnačkou

Ďakujem !
Zanzibarka
Okoloidúci
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 11
Bydlisko: Bratislava

Re: GRANULE PROTI HNAČKE?

Poslaťod Marco Varhol » Str 17.03.2010 9:53

No problem bude asi v tom ze slovo Lamb este neznamena ze su jahnacie. S nad s prichutou jahnaciny.
Zlozenie:
Cereals (rice 27.5%, maize, wheat), meat and meat by-products (lamb 30%), vegetable by-products (wheat, maize, beet pulp),

Co myslis kolko je tam jahnaciny. Kedze krmis mokrou stravou opakujem este raz daj jej krmivo s vysokym podielom masa bez cerealii. Orijen alebo Applaws ci inu znacku. Podiel masa je uvedeny na obale s presne urcenym nazvom, Ziadne meat by-products ci vegetable by-products. Mas psa nie hydinu.
Marco Varhol
V.I.P.
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2455
Bydlisko: Bratislava, Nottingham

Re: GRANULE PROTI HNAČKE?

Poslaťod benno » Štv 18.03.2010 10:49

Ja mám jedinečné skúsenosti s FIRSTmate Australian Lamb and Potato. V Pov. Bystrici mali rotwíka ktorý tri mesiace sračkoval a grcal. Bol už na infúzke. Skúsil od FM spomenuté krmivo, a po štyroch dňoch mal na dvore prvú pevnejšiu stolicu. Treba to vyskúšať. Ak je to potravinový problém, tak si myslím, že to pomôže. Zloženie: Zemiak , Austrálska janňacina, rajčinové úsušky, čučky, brusnice, maliny . To hovorí samé za seba. Neni to prvý pes "vyliečený" týmto krmivom s takýmto zažívacím problémom. . :jupi: :aaa:
benno
Okoloidúci
 
Príspevky: 16

Re: GRANULE PROTI HNAČKE?

Poslaťod krista » Štv 18.03.2010 11:27

benno,a vidíš,nás toto krmivo skoro zlikvidovalo... :james: po tomto krmive sme museli mať 3 dňovú ryžovú kúru a potom pomaly prejsť na krmivo s obsahom ryže .U každého je to individuálne :yes:
Myslíte si, že psy nebudú v nebi? Poviem vám, budú tam skôr ako ktokoľvek z nás.
Robert Louis Stevenson
krista
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1867

Re: GRANULE PROTI HNAČKE?

Poslaťod Marco Varhol » Štv 18.03.2010 21:03

Budem sa mozno opakovat a mozno nieco vytiahnem z kuchyne receptur. Zemiaky nam u niektorych psov robia vazne problemy a prejavom su hnacky. Ano je to individualne, ale bohuzial krmiva s obsahom zemiakov mozu sposobit zdravotne problemy. Skoda lebo bola to cesta ako dalej pri intolerancii.
Marco Varhol
V.I.P.
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2455
Bydlisko: Bratislava, Nottingham

Re: GRANULE PROTI HNAČKE?

Poslaťod bennytn » Štv 25.03.2010 13:32

Ten co vie po angl. si to preloží. Len som chcel upozorniť, že sú tisíce a možno miliony psov na zemiakových krmivách a je všetko OK.

Dnes sú psíci tak dovŕzaný že až. Zemiak je zatiaľ jediný a jedinečný ako pre zdravé psay tak aj pre choré.


Fish and potato dog food options provide important nutrients to any canine. Carbohydrates provide energy and other vitamins and minerals, offering lasting benefits.

Truth about Potatoes and Dogs

Any fish and potato dog food includes either white potatoes or sweet potatoes as key ingredients. Many people believe potatoes are poisonous to dogs. However, the only toxin found in potatoes is Solanine. Dogs should not eat eyes on the potato peel or green spots on the potato's flesh.
Solanine occurs naturally. As the potatoes grow, some push to the top of the soil and sit in the sun causing green spots on the skin and flesh. Solanine poisoning symptoms include diarrhea, vomiting, headaches, irregular heartbeats and dizziness. Dog food companies remove any green spots before processing potatoes for dog food, so there is no risk.
Beneficial Nutrients in Fish and Potato Dog Food
White potatoes are high in carbs, fiber, vitamin-c, vitamin-b complex and iron. Potatoes provide active dogs, like racing dogs, with carbohydrates.
Dogs love the sugary taste of sweet potatoes. Sweet potatoes offer impressive amounts of antioxidants like beta-carotene, vitamin-c, iron, phosphorus and vitamin-b complex. Sweet potatoes digest easily and offer plenty of fiber. One of their best health benefits is the calcium level that helps strengthen dogs' bones and teeth.
Fish used in dry dog foods usually contain high levels of fatty acids. These fatty acids help improve a dog's skin condition, as well as providing a glossy coat. Internally, fatty acids improve organ health, slow the aging process and may prevent certain cancers.


Toto píšu tímy odborníkov, čo sa zaoberajú výživou zvierat roky. Ja osobne som ešte o psíkovi ktorý neznesie zemiak v krmmive nepočul. Čiže intolerancia na zemiak je asi NULOVÁ. O kombinácií ryba zemiak idú lel a len dobré chýry. Ale musí to byť ozaj len dvojzložkové krmivo !!! :jupi: :aplause:
bennytn
Okoloidúci
 
Príspevky: 13

Re: Granule proti hnačke

Poslaťod xnikix » Štv 10.03.2011 14:53

my sme mali tiez s hnackami asi 3 mesiace problemy a pomohlo nam prejst na PP puppy large breed robust.. a to sme skusali eukanuby aj trainer aj acanu...
xnikix
Okoloidúci
 
Príspevky: 6

Re: Granule proti hnačke

Poslaťod luciiik » Štv 10.03.2011 15:13

xnikix ako ste to nakoniec vyriesili? :smile: Ja osobne skusam hlavne granulky s ryzou, ale tak sto psikov sto zaludkov a nie kazdemu to moze sadnut.

Beriem spat, nevsimla som si odpoved riesenia. :pac: Nejaka som zbrkla dnes. :smile:
Obrázok
luciiik
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1617
Bydlisko: Nitra

Re: Granule proti hnačke

Poslaťod Marco Varhol » Štv 10.03.2011 15:31

Vlaknina a este raz vlaknina. Nasaje na seba vodu podpori travenie a nasadit prebiotika aby sa obnovila crevna flora s probiotikami.
Marco Varhol
V.I.P.
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2455
Bydlisko: Bratislava, Nottingham

Re: Granule proti hnačke

Poslaťod dadko6 » Štv 14.04.2011 10:01

aj my sme mali problémi z hnačkou prvých pár dní riedke kôpky robnila kede išla ale potom sme prešli na druhé krmivko a bolo to fajn :ahoj:
dadko6
Šteniatko
 
Príspevky: 94
Bydlisko: partizánske

Re: Granule proti hnačke

Poslaťod wendy1 » Štv 14.04.2011 10:06

My sme po hnacke ak ustupila kupili granule len 2,5 kg balenie myslim to bolo a bola to Eukanuba sensitive digestion, po par dnoch sme primiesavali klasicke granule. Nam sa to v pohode upravilo.
Ak chceš strážneho psa, nevyber si labradora.
Labrador len zahlási: "Človeče, to nevyzerá na zábavu - počkaj, ukážem ti trezor, a ak dovolíš, podržím ti dvere, kým nenaložíš všetko do auta."

Linda MACFARLANEOVÁ, nar. 1953
wendy1
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1031
Bydlisko: Košice


Späť na Granule a konzervy