Útulok Martin

Sem píšte všetko ohľadne útulkov.

Re: Útulok Martin

Poslaťod anabell » Str 15.12.2010 23:34

nerozumiem jednej veci, vzdy som si myslela ze ludia co sa staraju o zvieratka to robia s laskou a nadsenim a hlavne robia vsetko preto aby zvieratkam pomohli... a to nemyslim pomoct na druhy svet ako to robi menovany spravca. To ze martin je divne nestastne a falosne mesto viem uz davno ale ze este aj utulok spravuje clovek co zabija zvierata ako na beziacom pase, popripade ich vyvaza do ciny (aj to je mozne), to uz je silne kafe... chcela som si vygooglit adresu martinskeho utulku ale namiesto toho som nasla toto forum... nie je to prave najstastnejsia vizitka utulku. urobim maximum pre tie psiky!
anabell
Okoloidúci
 
Príspevky: 1

Re: Útulok Martin

Poslaťod lusssy » Pon 17.01.2011 20:56

bla bla bla, ideme mu snad zalozit fanclub? fakty su fakty a proti nim je vyzdvihovanie p. hataru nic... pravdou je, ze je to karantenna stanica, ze spravca odmieta akukolvek pomoc od ludi, zamedzuje im tam pristup s krycim nazvom karantena, zvierata neinzeruje a je toho omnoho viac... citala som mnoho diskusii, pocuvala roznych ludi a nic nenaznacuje tvojmu zidealizovanemu nazoru... keby sa otvoril verejnosti, vsetko by mohlo byt inak, lepsie... skoda slov!
lusssy
Nováčik
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 35

Re: Útulok Martin

Poslaťod tonamie » Uto 18.01.2011 17:01

Každá strana má svoje rozumné argumenty, mňa by skôr zaujímali výsledky martinského útulku. Počet psov odchytených, vrátených majiteľovi, umiestnených do nových rodín, utratených, kastrovaných ...
Kde nie je vôľa, tam je jedno koľko lámp svieti na cestu!
Obrázok
tonamie
Moderátor
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 890
Bydlisko: Martin

Re: Útulok Martin

Poslaťod JennySunnyEdy » Ned 23.01.2011 23:31

Ahojte,
iba chcem pridať svoju skúsenosť s MT útulkom, nech to tu nie je len o kritike (i ked netvrdím,ze nie je opodstatnená, mozno ano, len ja s tým skusenosti nemam).
Ked mi zomrela moja fenka, tak sme tam isli darovat jej veci (pelech, obojky a pod)... ked sme prisli autom, akurat sa nejaké dievca vracalo s pár psíkmi do útulku - zrejme to dievca, co ste tu uz spomínali, ze ona ich chodí vencit. Tá nam zavolala pána Hataru, ktorému sme odovzdali veci, pýtal sa nas akého psíka sme mali, co sa mu stalo a podobne. Podla mna bol milý, povedal nam,ze ak chceme, rovno si mozeme zobrat nového psíka z útulku,ze je to najlepsí liek a taktiez nam poradil, ze ak by sme sa teda pre buducnost rozhodli opat mat psíka, ktorá veterina v MT podla jeho názoru je na co vhodná. Vyjadril názor, ze nie je dobre mat len jedného veterinara, ze lebo zvatsa je dobrý v niecom viac a v niecom menej.
Dalej, to s tým, ze je tam karanténa skoro stále... No aj vtedy tam bolo napísané ze je, takze na tom asi nieco pravdy bude.
A k tomu,ze dostat odtial psíka na adpociu je tazké... U nas v baraku ma suseda psíka z MT útulku (je to pomerne dost agresívna mala fenka), a z vedlajsieho paneláku jeden starsí manzelský pár si tiez odial zobral psíka (taký zlatý hravý psík) a v dalsiom jeden pán ma tiez psíka (velmi bojazlivý hafan)... A nespomínali,ze by s tým bol nejaký problém.
A este k odchytu tulavých psíkov. Susede usiel jej pudlík (v tom case ho ani prihláseneho nemala,cize bol bez známky), bol odchytený, umiestený v utulku... a bez ujmy ho dostali naspäť.
Tolko skúseností z mojho okolia...
Môj pes je ako kosmodisk, vždy vyčarí úsmev na tvári!
JennySunnyEdy
Snoopy
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 133
Bydlisko: Martin

Re: Útulok Martin

Poslaťod duduš » Pia 11.02.2011 9:17

Zdravim,sem tady nova nekdy v noci sem nemohla spat a byla sem u počitče dlouho do noci.Až sem narazila na vaše stranky a řekla si že se přidam jestli vam to nevadi :hi: . Jen sem zhrozena co všecko sem tady četla o Martinskym utulku.To snad ani nemuže byt pravda!!!!!!!!!! Jak je to za posledne dni od novyho roku ted? Kdo mi odpovi? Dejte mi vedet jak jste pokročili v tom foceni a zjištovani? Zmnenilo se neco prosim? Četla sem všecky spravy co jste si mezi sebou psali a nechce se mi veřit co to je sakra za človeka a Mněsto???????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Tady v Čechach by tohle nikdo nedopustil aspon odkud pochazim ja! Sou lidi všude špatni a dobři ale připada mi to že tady je o pejskum lip,nebo je vic o ne postarano,nik by jim nevzal život jen tak! Dejte mi odpoved jak to jde dal????????? Diky duduš :plac: :pac Uz se našel nekdo kdo by tym ubohym pejskum pomohl? Mam kamaradku v Martine tak mna to hodne zajima a taky bych klidne prijela a vlozila se do toho.
duduš
Okoloidúci
 
Príspevky: 3

Re: Útulok Martin

Poslaťod yanei » Štv 17.02.2011 23:39

Ludi co by chceli psom z utulku MT pomoct je viac nez dost, ale zatial sa to zial nikomu nepodarilo. Ano vzdy sa najde par osob, ktore budu tvrdit opak a zastavat sa aj druhej, podla vecsiny zlej strany, ako je tomu aj v tejto diskusii. Predsa len ide o biznis... Poznam konkretnych ludi co sa tam snazili dostat, skusali vsetko mozne a neuspesne. Takze ak tu nejaky anonym (najlepsie cerstvo prihlaseny na forum) napise nieco na ochranu MT utulku, bud s tym ma nieco spolocne alebo naozaj nevie o co ide... :nie:
Obrázok
yanei
Snoopy
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 165
Bydlisko: Žilina

Re: Útulok Martin

Poslaťod tonamie » Ned 20.02.2011 19:52

Skutočne je také ťažké dostať sa k informáciám z útulku - veď je organizačne začlenení ako vysunuté pracovisko Mestského úradu ? Zákon o slobodnom prístupe k informáciám, chat či návšteva primátora, diskusia s poslancami?
Kde nie je vôľa, tam je jedno koľko lámp svieti na cestu!
Obrázok
tonamie
Moderátor
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 890
Bydlisko: Martin

Re: Útulok Martin

Poslaťod duduš » Sob 26.02.2011 13:46

Dobry den, zdravim vas pratele zviřat.Tak sem psala na Svobodu zviřat a popsala sem vaše skusenosti s Martinskym utulkem.Zatim mi napsali 2x,ze to poslali na komisi a daji mi ješte vedet!Je mozne, ze se to bude řešit nebo taky ne uvidime.A kdyz tak se do toho pustim určite, a pak vam dam vedet ja tohle nesnašim nevim jak vy ,ale ja se na tohle koukat ani poslouchat nemuzu!!!!!!!!! Počkam na vyrozumeni od Svoboda zviřat!!!!To neni mozny ,aby se takhle zachazelo s pejskama.Sama mam tři a toho poslednyho sem zachranila.A jak nam obzivla rodina je to poklad ani nevite, jak to zviře vi kde mohlo skončit.Tak se mnejte a dekuju za aspon nejaku reakci je to smutne ze s tim nikdo nic nedela! Neni mozne, aby ani jeden človiček tam v Martine nemnel srdce na vyššim postu to s nikym ani nehne???!!!!!!!!!! :plac: :nwm: nechapu to.
duduš
Okoloidúci
 
Príspevky: 3

Re: Útulok Martin

Poslaťod yanei » Pon 28.02.2011 12:26

Duduš, nie je pravda, že s tým nikto nič nerobí. Ak sa do toho pustíš aj ty, uvidíš realitu. Ale budem rada ak sa aktívne zapojí stále viac ľudí.
Obrázok
yanei
Snoopy
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 165
Bydlisko: Žilina

Re: Útulok Martin

Poslaťod tonamie » Pon 28.02.2011 23:19

Yanei, aké je stanovisko mesta k problému útulku, aké sú ich odpovede na otázky?
Kde nie je vôľa, tam je jedno koľko lámp svieti na cestu!
Obrázok
tonamie
Moderátor
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 890
Bydlisko: Martin

Re: Útulok Martin

Poslaťod alfsvk » Štv 03.03.2011 20:15

Netusim, co s tym utulkom chcete riesit, ked ten utulok je v poriadku.
Aktivita utulku je z 90% asi takato.
Niekto nahlasi stratu psa, spravca utulku ho odchyti a pes je v 90% do dvoch dni u majitela. Spravca ma niekolko vyjazdov denne. Psy ludom davat nechce, pretoze tam chodia ludia, ktori o psoch nic nevedia a chcu psa len kvoli tomu, ako vyzera - povaha ich nezaujima. V minulosti sa uz viac krat stalo, ze si niekto z utulku psa zobral a za par tyzdnov ten pes zase skoncil v utulku - usiel - majitel ho nezvladol.

co sa tyka vypomoci, to iste - v minulosti mal utulok dobrovolnikov, ale doslo k pohryznutiu, k utekom psov pri vychadzkach a pod..

utracanie - riesenie je nemnozit psov, nekupovat psov od mnozitelov. na slovensku sa rocne narodia statisice psov, kopec z nich je utopenych a ubitych.. nikto ich nechce.
v prvom rade sa zamyslite nad sebou.

nie je problem do utulku ist a porozpravat sa so spravcom.. nie tu na internete..
alfsvk
Okoloidúci
 
Príspevky: 12
Bydlisko: martin

Re: Útulok Martin

Poslaťod alfsvk » Štv 03.03.2011 20:17

MzM píše:Vážení diskutujúci,

nedá mi neodpovedať na niektoré príspevky v tomto fóre. Takže pekne po poriadku:

1) NEPRIATEĽ: rozumiem, že niektorí z vás by vo svojom zápale ochrany prírody a života chceli mať konkrétneho nepriateľa, na ktorého by zvalili vinu za utrpenie zvierat a nechcených psov. Namiesto abstraktného pojmu "nezodpovedná ľudská spoločnosť", na ktorý sa nedá kydať hnoj je určite dobrým terčom vaša predstava o niekom, koho vôbec nepoznáte. Ja Vlada Hataru veľmi dobre poznám a dám ruku do ohňa, že to nie je žiadny "Mengele", akého by ste z neho chceli mať, ale človek, ktorý je non-stop v práci, odchytáva zabehnutých a túlavých psov a zbiera zrazenú a uhynutú zver v meste. Desiatkam ľudí pomohol pri nájdení psa, alebo zveril psa či mačku. Svojej práci rozumie a ak máte záujem, môže vám vo veľa veciach poradiť.

2) ZODPOVEDNÝ CHOV PSOV: Ak máte seriózny záujem o chov psa, Vlado Hatara vám ho rád zverí, ale predtým si vás dobre preverí, či ste na chov zrelí a pripravení, časom aj finančne. Na dverách útulku je schránka, kde si môžete prevziať a vyplniť žiadosť o prevzatie psa. Vždy má podmienku, že pes nesmie byť chovaný von. Je nespočetné množstvo dedinčanov a iných individuí, ktorých Vlado Hatara poslal kade ľahšie, lebo hľadali psa na stráženie, na reťaz. Ďalšou kapitolou sú naivní nadšenci, ktorých prejde chov psov po mesiaci, keď zistia, že to nie je len o zábave, ale predovšetkým o každodennej povinnosti, čase a zodpovednosti. Predpokladám, že prevažná väčšina z vás tu na fóre má psa a chodí buď do školy alebo do práce - a otázka znie: máte všetci zabezpečenú starostlivosť o psa v čase, keď ste napr. 8 hodín preč z domu, t.j. aspoň jednu vychádzku? Mysleli ste na psychický život svojho psa, ktorý je 5 dní v týždni drvivú väčšinu dňa sám, aby ste mu potom venovali večer pár minút? Sám som od Vlada Hataru žiadal psa z útulku, ale radšej mi odporučil psa nechovať, že to nebudem zvládať ako zamestnaný človek. Takže ani ja som jeho sitom neprešiel... ale psa som si zaobstaral z chovnej stanice. Chápem argument Vlada Hataru, že každý umiestnený pes z útulku berie na "trhu" miesto psom od rôznych rozmnožovateľov a chovateľov (inzeráty, chovné stanice a podobne) - a skúste si predstaviť, čo spraví chovateľ keď mu neveľmi vyjde biznis a šteniat sa nevie zbaviť... Nechcených psov je oveľa viac ako je dopyt, tak ako je veľa psov ponúkaných nezodpovednými rozmnožovateľmi.

3) UTRÁCANIE verzus eSHOP: Rozdávanie cez internet neznámym ľuďom je nešťastné riešenie a je zhruba 50% šanca, že sa pes dostane k niekomu, kto na chov nebude stačiť alebo je vyťažený a drží psa doma dlhé hodiny, či uviaže na reťaz. Pes nie je položka v internetovom obchode s popisom, podľa ktorého si ho záujemcovia vyberajú!!! Vyberať psa podľa vzhľadu je hlúposť - asi taká blbosť ako odhadovať podľa vzhľadu jeho povahu. Veľa ľudí stroskotá na tom, že ich pes nevyhovuje ich chybnému mentálnemu antropomorfizovanému obrazu o danom psovi... Je prirodzené, že nechcených psov v útulku je veľa a mesto si nemôže dovoliť chov desiatok až stoviek psov, preto musia byť mnohí utratení. Za tento stav však treba viniť iných, ako Vlada Hataru. Útulky nie sú výstavné skrine, kde sa chodí ako do zoologickej záhrady, útulky sú hanbou nezodpovednej ľudskej spoločnosti, ktorá psa pred tisíckami rokov domestifikovala a v súčasnosti sa ho v prípade "nadbytku" jednoducho zbaví (česť výnimkám - zodpovedným chovateľom).

4) DOBROVOĽNÍCI NA VENČENIE: Vidím, že je tu veľa ľudí, ktorí by radi pomáhali s venčením psov. Dobrovoľníci chodili venčiť psov do martinského útulku pred niekoľkými rokmi až do momentu, kedy jeden pes na vychádzke s dobrovoľníčkou napadol cyklistu. Hádajte, kto bol za to zodpovedný, to dievča, alebo Vlado Hatara? Na výpomoc s venčením s kŕmením psov je v útulku už niekoľko rokov mestom platená zamestnankyňa. Ak máte záujem o venčenie psov, v každom paneláku v Martine je minimálne 10 psov, ktorých majitelia nechávajú viac ako 6 hodín osamote - tam sa môžete realizovať a možno si aj privyrobíte.

5) MEDVEDICA V SKLABINI: Popri všetkých tých policajtoch, poľovníkoch, reportéroch, kameramanoch, osvetľovačoch a iných obsmŕdačoch sa v tom nekoordinovanom chaose Vlado Hatara spolu veterinárkou snažili medvedici pomôcť, ale nanešťastie to nevyšlo, za čo si vyslúžil hromadu nespravodlivej kritiky najmä od "odborníkov" spoza monitorov. Policajti a poľovníci boli pripravení LEN strieľať, iné prostriedky ako zbrane na odchyt medveďov nikto nemal. Obrazne povedané, Vladovi Hatarovi zostal v ruke Čierny Peter, práve kvôli tomu, že práve v tom momente na tom mieste všetci tí chytrí "odborníci" chýbali. Veterinár zo ZOO Bojnice sa deň predtým po uspatí na medvedicu vybodol, nevyšetril ju, nezobral do karantény, pritom mu muselo byť jasné, že sa nespráva normálne a zrejme sa vráti. Keby ho privolali v ten večer znova, medvedicu by znova uspal z narkotizačnej zbrane, ale ráno ju čakal odstrel tak či onak, poľovníci čakali len na úradné povolenie (alebo ak by sa mali naplniť želania naivných ochranárov, tak by skončila do konca života v klietke, kde by tie svoje medvieďatká po narodení aj tak asi zožrala, ako medvedica v brnianskej ZOO). Narkotizačná puška na mieste skrátka nebola a odchyt bol nevyhnutný, pretože zodpovední (starosta, policajti) medvedicu nemohli nechať len tak, nech si v noci behá po dedine. Nemohli jej dať najesť a pustiť ju znova do hôr, pretože by sa znova a znova vracala, alebo ak by aj náhodou v hore zaspala - na jar by sa miestne medvede čudovali, čo je to tam za nového člena, jej mláďatá by jej zrejme zožral nejaký miestny dominantný medveď (sexuálne motivovaná infanticída), alebo by sa medvedica vyhnaná vrátila s medvieďatkami zas k ľuďom, napríklad na nejaké detské ihrisko... A potom by ste mohli "diskutovať". Divý medveď jednoducho medzi ľudské obydlia nepatrí.

Ak chcete diskutovať, skúste to prosím robiť uvážlivo a bez predsudkov.

Martin z Martina


suhlasim. povinne citanie..
teda az na toho medveda.. treba si uvedomit, ze my vsetci ludia zijeme v teritoriach medvedov - my sa coraz viac a viac rozrastame k ich prirodzenemu prostrediu, takze sa nemozno cudovat, ze medved sa zatula do mesta. pokial im bude clovek vyzierat 100% potravy, nic sa nezmeni.. o odpadkoch ani nehovorim..
alfsvk
Okoloidúci
 
Príspevky: 12
Bydlisko: martin

Re: Útulok Martin

Poslaťod yanei » Sob 05.03.2011 17:44

tonamie píše:Yanei, aké je stanovisko mesta k problému útulku, aké sú ich odpovede na otázky?

Stanovisko mesta je v skratke take, ze utulok je uplne v poriadku a p. Hatara je odbornik, ktory vie co robi.

alfsvk: to je presne najvecsi problem, ze niekto kupi psa od mnozitela, v horsom pripade nakryje co ma doma a potom sa ide na net stazovat preco sa psy utracaju, vazne tomu nechapu?!
Obrázok
yanei
Snoopy
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 165
Bydlisko: Žilina

Re: Útulok Martin

Poslaťod duduš » Pia 11.03.2011 18:28

Zdravim vas pratele.Je krasne vedet ze jakmile se neco deje a lidi maj špatny skusenosti s utulkem okamzita reakce nenecha na sebe dlouho čekat! Proč asi? Zamyslete se jestli je vse v naprostym poradku neni co řešit!Tak proč odpoved jak a obhajoba jak krav....... :pac: Tomu nechapu? Lidi kteři byli za branamy to popsali dukladne a ja nevěřim ze by jen tak nekoho pomlouvali? Proč by to delali? Když by bylo vše v pořadku pochvalovali by si vše nechapu to opakuji :nwm: Tak když je tak vše vpořadku proč ty zviřata nemaj svy stranky at lidi vedi jaka zviřata tam maj. Nechapu mentalitu tech lidi? Kazdej zivej tvor ma taky sva prava ne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sakra chci nejaky viditelny dukazy ze je vše vpořadku!!!!!!!!!!!! Chci najet na stranky http://www.martinsky utulek a chci videt vyběr vsech zijicich tvorečku proč nejste schopni udelat maličkost???????????????? Uz mam toho dost!!!!!!!!!!
duduš
Okoloidúci
 
Príspevky: 3

Re: Útulok Martin

Poslaťod suzana » Ned 22.05.2011 20:39

alfsvk píše:Netusim, co s tym utulkom chcete riesit, ked ten utulok je v poriadku.
Aktivita utulku je z 90% asi takato.
Niekto nahlasi stratu psa, spravca utulku ho odchyti a pes je v 90% do dvoch dni u majitela. Spravca ma niekolko vyjazdov denne. Psy ludom davat nechce, pretoze tam chodia ludia, ktori o psoch nic nevedia a chcu psa len kvoli tomu, ako vyzera - povaha ich nezaujima. V minulosti sa uz viac krat stalo, ze si niekto z utulku psa zobral a za par tyzdnov ten pes zase skoncil v utulku - usiel - majitel ho nezvladol.

co sa tyka vypomoci, to iste - v minulosti mal utulok dobrovolnikov, ale doslo k pohryznutiu, k utekom psov pri vychadzkach a pod..

utracanie - riesenie je nemnozit psov, nekupovat psov od mnozitelov. na slovensku sa rocne narodia statisice psov, kopec z nich je utopenych a ubitych.. nikto ich nechce.
v prvom rade sa zamyslite nad sebou.

nie je problem do utulku ist a porozpravat sa so spravcom.. nie tu na internete..

JE PROBLEM A VELKY
KLAME ZAVADZA
MALA SOM TU CEST A NEMUSIM SA SKRYVAT ZA ALFSVK CICO TO JE ZA:GDSXFCVM,BN-BLABLA
A PSI ZIJU SPOLU TO ZNAMENA SVORKA A AK SA VYZNAS V PSOCH TAK SA NEMAME O COM BAVIT-TOTO NIE JE UTULOK
suzana
Okoloidúci
 
Príspevky: 1

PredchádzajúciĎalší

Späť na Útulky