Mixovanie granúl

Sem píšte všetko ohľadne granúl.

Mixovanie granúl

Poslaťod Fikeles » Štv 01.04.2010 18:47

Caute mam psa ale nechutia mu granule ked mu ich zmiesam s konzervou tak vyzere konzervu tak som sa chcel spytat ci by bolo zle keby som to supol do mixera zmixoval a teda by mu to chutilo.ale pocul som ze granule maju byt v celku inak stracaju nejaky ucinok...podla mojho nazoru zlozenie ostane take teda fajn zje to vsetko takze o to lepsie..akurat to moze mat maximalne nieco s jeho zubami kedze nemusi tolko kusat----ale on kuse dost veci takze neviemm...poradte ak viete.vopred dakujem.
Fikeles
Okoloidúci
 
Príspevky: 1

Re: rozmixovanie-pomozte

Poslaťod Mackie » Štv 01.04.2010 20:23

rozmixovanie urcite nevadi.. granule staci aj zaliat vodou a mas z toho kasu
ale nezaruciti ti to, ze to bude jest, ak mu raz tie granule nesedia
ta tu je tota tuja
Mackie
Multišampión
 
Príspevky: 10425
Bydlisko: PO/KE (mon)

Re: rozmixovanie-pomozte

Poslaťod Archie » Pia 09.04.2010 21:38

Náš zožerie akýkoľvek druh granúl - večer mu zalejem granule v miske vodou a ráno ich má mäkké, tak to má asi najradšej - možno aj Tvoj ich také zje radšej. A večernú dávku má "tvrdé" granule (ale aj tie trochu polejem vodou, lebo keď mu dám úplne suché, dusí sa).
Neviem, aký má Tvoj psík vzťah k zelenine - ale náš miluje, keď mu do granúl nastrúham trochu mrkvy alebo nakrájam paradajku. Alebo rozpučím kúsok zemiaku, dám trošku cestovín, šťavu z mäsa a pod. To ale robíme zriedka, lebo fakt nemá problém s granulami - len za tými "vylepšenými" sa ide zabiť, tak aby mal občas radosť :)
Archie
Okoloidúci
 
Príspevky: 8

Re: rozmixovanie-pomozte

Poslaťod Katerina » Sob 10.04.2010 9:26

Namocene granule pres noc nejsou podle me uplne nejlepsi napad, jak jsou mokre, hrozi, ze zacnou kvasit. Pokud se maci, mely by se prelit horkou vodou, nechat chvili zmeknout a vychladnout a pak rovnou zkrmit. Kdyz neco zbyde, tak hned vyhodit, rozhodne ne schovavat na dalsi krmeni.
Katerina, Apollo a Betty
http://www.fcretriever.cz
Katerina
Okoloidúci
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 21

Re: rozmixovanie-pomozte

Poslaťod zuzka:) » Sob 10.04.2010 9:34

keď bol deny menší, tiež bol zvyknutý na rozmočené granule, ale stačí, že sa máčali 20-30 minút v teplej vode a už boli dosť mäkké.
zuzka:)
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1951

Re: rozmixovanie-pomozte

Poslaťod Archie » Uto 13.04.2010 16:50

to by muselo byť v psích granuliach iné množstvo cukru, aby za pár hodín v troške vody "skvasili"... a samozrejme neskŕmené granule na ďalšie kŕmenie nenechávam (ani si nespomínam, že by ten náš pažravec niečo nechal v miske nedojedené :)
psík bude v máji 4 roky a ešte nikdy nemal zápchu ani hnačku - a koľko je tu príspevkov o problémoch s trávením napr. u psíkov, ktorí sú kŕmení superprémiovými krmivami, predpísanými kŕmnymi dávkami a učebnicovými postupmi...
Nemyslím, že namočením granúl mu ubližujem, takisto ale verím, že sú aj psíci, ktorí to neznesú.
Archie
Okoloidúci
 
Príspevky: 8


Späť na Granule a konzervy