Granule + kĺbová výživa

Sem píšte všetko ohľadne granúl.

Granule + kĺbová výživa

Poslaťod lucka827 » Sob 30.01.2010 12:32

Ahojte vsetci, dufam ze som v spravnej teme...

krmim mojho 8 mesacneho labradora pp puppy jahnacinou a praska mu v klboch ked si sadne, ked sa natiahne .Vsade sa pise ze granule maju dostatok vitaminov a netreba nic pridavat. mam mu nasadit klbovu vyzivu? Co odporucate? Neviem ci to je nedostatok Ca, alebo je to viac-menej normalne pri rast takehoto plemena. Veterinar nam sice povedal ze mu mozme dat nejake vitaminy ale bez nejakych vysetreni napr. krvnych to robit velmi nechcem aby som nenarusila CA + fosfor. RTG na dysplaziu sa este robit neda, a nechcem to podcenit.

Dakujem
lucka827
Okoloidúci
 
Príspevky: 13

Re: granule + klbova vyziva

Poslaťod Tobin » Sob 30.01.2010 13:07

lucka827 píše:Vsade sa pise ze granule maju dostatok vitaminov

To fakt? :ahoj:
Psom praskaju klby tak, ako aj ludom. Pokial nema bolesti a vet nepovazuje za potrebne nieco liecit, netrap sa. Ale bez priznakov avitaminozy (a tie moze diagnostikovat iba vet) ziadne priemyselne vitaminove komplexy nepridavaj, naozaj mozes narusit rovnovahu nielen Ca/P, ale aj ostatnych zivin.
No nepokazis nic, ak das psikovi obcas schrumat jablko, ananas, ci nejaku zeleninku s vitaminom C - ten klby potrebuju a neda sa nim nic pokazit. No a takisto mozes - pre klud svojho svedomia a na uzitok klbom - pridavat chondra.
Obrázok
Tobin
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1992
Bydlisko: Bratislava - Petržalka

Re: granule + klbova vyziva

Poslaťod ariel » Sob 30.01.2010 14:17

tak ja mam rovnaku dilemu, krmim PP puppy large athletic a tam podla zlozenia nie je nic na klby, mame 6 mes., tiez som rozmyslala, ci nieco pridat a po nastudovani som sa rozhodla nedavat nic, ale my nemame ziadne problemy s klbami zatial, ja byt tebou, skocila by som s tym este k inemu vetovi, nech sa vyjadri, je to inak zvlastne, ze take drahe granulky a neobsahuju klbovu vyzivu, napr. RC aj Acana a aj ine to maju a pridavat uz netreba nic
ariel
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1014
Bydlisko: Žilina

Re: granule + klbova vyziva

Poslaťod lucka827 » Sob 30.01.2010 16:02

No ono PP obsahuje aj vapnik aj fosfor, tiez som to nechcela specialne riesit, ale obcas sa to zle pocuva :plac: urcite to nebudem robit len tak, skor sa spolieham na krvne testy a hladinu vitaminov.
chondra su chrupavky? tie dostava pravidelne, denne jabko, mrkvicka, dakedy tvaroh, jogurtik. Co sa tyka stravy naozaj dbam na prisun vitaminov, drzim sa viacmenej krm. navodu.uz sa mi zacinaju snivat hrozostrasne sny o DBK a DLK, osteochondroze, dermatitide, slepote atd...
lucka827
Okoloidúci
 
Príspevky: 13

Re: granule + klbova vyziva

Poslaťod Tobin » Sob 30.01.2010 19:15

:aaa: :haha:
Chondra - skratka od chondroprotektiva. A je to ochrana, podpora chrupaviek/klbov... a nie to, co chrupka. Jablko chrumkave je, aj mrkvicka, ale klbom moc nepomaha (aj ked jabko k ochrane prispieva obsahom Cvitaminu)
Ze by jogurtik chrumkal? :oo:
No a o tvarohu si treba nieco nastudovat, tu, na DF
Obrázok
Tobin
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1992
Bydlisko: Bratislava - Petržalka

Re: granule + klbova vyziva

Poslaťod Tatiana » Sob 30.01.2010 19:45

Pridavaj bud Canvit chondro pre velke plemena,davkovanie pre zviera v raste pol tablety denne min.dva mesiace az desat tyzdnov,alebo Gelacan baby,to je prasok podla navodu :no:
Obrázokwww.tanyastaffs.wbl.sk
www.lacnesteniatka.sk
Tatiana
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2051
Bydlisko: partizanska 89,95617 solcany

Re: granule + klbova vyziva

Poslaťod hviezdicka » Str 03.03.2010 10:48

som objednal ALAVIS klbovu vyzivu, berieme zatial 3tbl denne, a prechadzame na udrziavaciu davku 1 tbl denne. uvidime....
hviezdicka
Snoopy
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 128


Späť na Granule a konzervy