Rotvajler / Rottweiler (FCI)

Plemená psov uznané a provizórne uznané FCI a organizáciami oficiálne spolupracujúcimi s FCI

Re: Rotvajler

Poslaťod obsidian » Uto 17.11.2009 21:33

Ivanka.P píše:
nikola12 píše:ale predsa musia byt aj stražne psy nielen samy maznáčikovia :vykricnik:

Offtopic: množné číslo je mäkké i

Offtopic: V tomto pripade je to pol na pol. Pes sa moze sklonovat v mnoznom cisle podla vzoru chlap alebo dub. Vyplyva to z kontextu: "strazni psi" alebo "strazne psy". "Sami maznacikovia" su ok :).
Rebelova homepage: http://www.obsidian.sk
obsidian
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1626
Bydlisko: Košice

Re: Rotvajler

Poslaťod lubo » Uto 17.11.2009 21:35

Ivanka mam doma babinec ...syna tiež nemam mam len dceru ale ja som aj chcel dceru :lol: jednoducho mam radšej to nežnejšie pohlavie :jupi:
Obrázok
lubo
Junior
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 431
Bydlisko: Kálnica

Re: Rotvajler

Poslaťod hwartka » Uto 17.11.2009 22:10

Ivanka.P píše:lebo pes /akýkolvek aj bastard z útulku/ je živý tvor a pojem NA STRÁŽENIE z duše neznášam, lebo psov ohrozujeme už len tým, že ich ktokolvek môže odpojiť ako alarm a to na vždy.


NESUHLASIM mna vybrali pri poslednej dovolenke a dovolím si tvrdiť , že len pre to , že som nejaký ten rok nemal na dvore havkača . A psa som si zaobstaral hlavne aby mi splnal nejaký účel , v mojom prípade strážil môj majetok a moju rodinu a podla toho som si vybral aj plemeno . Hovawarta . vyslovene strážne plemeno . to , všetko navyše , že sú moje deti z nej hotové , že ich učím , ako sa správať k psom , že sa uvidíme na výstavách :) atd.. to je len bonbonik navyše , ale pokial mi nemá splnať prvotnú službu tak mi je ten pes na dve veci , ak chcem niečo na polúbenie tak si kúpim mačku a ked mám na mačky alergiu tak si kúpim čivavu . pokial mám niečo ako rotv. , alebo hovawarta tak mám služobne plemeno a mám ho zato aby mi slúžilo . a tomu podriadim výchovu a výcvik a , že mi ho niekto pri službe zabije? a to ako ho, mám mať za vytrínkou ? , alebo, načo vlastne si si ty zadovážil také plemeno , ako je rotvajler ? človek by si mal zaobstarať psa , takého , ktorému môže dať to , čo potrebuje . Ak nechcem robiť ťahavé športy nebudem si kupovať severana , ak nechcem polovať nebudem mať kopova , ak nechcem stražne plemeno nebudem zo svojho hovika robiť proti jeho ( aj to sa dá ) naturelu spoločenskeho psa . PES JE STASTNý KED MOZE BYT PSOM !!!
Naposledy upravil hwartka dňa Str 18.11.2009 8:54, celkovo upravené 1
hwartka
Šteniatko
 
Príspevky: 62

Re: Rotvajler

Poslaťod Bizak » Str 18.11.2009 7:45

Dany_Five píše:Bizak my sme sa stretli asi pred 3 mesiacmi pri Katkinom parku, vtedy si ju mal druhy den. Vidim ze Tiara zmohutnela poriadne, a Iris je aspon dvakrat taky ako ked som ho videl vtedy.


:)) No konecne niekto suhlasi s vahou :) .. ano .. Tiarka pribrala cca 2 -3 kg od prichodu z utulku ... a Iris rastie ako z vody :) ... pozeral som si tvoje video a Tiana je tiez uz poriadny obor ;)
Bizak
Nováčik
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 25
Bydlisko: KE

Re: Rotvajler

Poslaťod Ivanka.P » Str 18.11.2009 8:38

hwartka píše:
Ivanka.P píše:lebo pes /akýkolvek aj bastard z útulku/ je živý tvor a pojem NA STRÁŽENIE z duše neznášam, lebo psov ohrozujeme už len tým, že ich ktokolvek môže odpojiť ako alarm a to na vždy.


NESUHLASIM mna vybrali pri poslednej dovolenke a dovolím si tvrdiť , že len pre to , že som nejaký ten rok nemal na dvore havkača . A psa som si zaobstaral hlavne aby mi splnal nejaký účel , v mojom prípade strážil môj majetok a moju rodinu a podla toho som si vybral aj plemeno . Hovawarta . vyslovene strážne plemeno . to , všetko navyše , že sú moje deti z nej hotové , že ich učím , ako sa správať k psom , že sa uvidíme na výstavách :) atd.. to je len bonbonik navyše , ale pokial mi nemá splnať prvotnú službu tak mi je ten pes na dve veci ............


Ano, aj ja som mala v byte čivavu a ako sme postavili dom tak som chcela RTW aby som sa cítila istejšia keď som dajmetomu sama do neskorého večera alebo proste preto že som chcela takého člena rodiny. Ano je to v niektorých situáciách psychická podpora, ale pre mňa hlavne vtedy keď som doma. Vtedy by ich snáď odplašila ale len nachvílu.
Stále pripomínam, že na stráženie voči lopkárom, ktorí majú tvoj dom vytipovaný ti pes nepomôže :ua:
Ako vieš, či by si po dovolenke nenašiel okrem vykradnutého domu aj psa mrtvého? Ja sa na strážneho psa nikdy nebudem spoliehať ako na zabezpečenie majetku. Pes je v prvom rade parťák

Jedného suseda pred pár rokmi vykradli cigoši tak, že obtreli koženú rukavicu o háravku. S tou ho jeden držal pri plote v predu a v zadu mu vybrali len šopu a z nej náradie. Keď prišli z roboty, psík ešte stále mimo a nosil si tú krvavú rukavicu v papuli :heh: to bolo od nich ešte milé že len takto. A pritom ten pes nieje žiadny zlatúšik, ak idem okolo sama tak ide plot prevalcovať ak s Ritou tak len čučí. Ano suku takto neobabreš a práve preto sa bojím, aby mi ju niekto nezabil.
Ivanka.P
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2735
Bydlisko: Bratislava

Re: Rotvajler

Poslaťod nikola12 » Str 18.11.2009 16:14

Myslím si že spravne rtw by si mali poradit s kazdym problémom.My sme mali jednu fenku ,užasny pes, ktory nemal s nikim problém a ked prišla nečakana situacia-zlodeja zložila tak že nan skočila a iba nanom stala ,vrčala a hlasnym brechotom nas privolala.Takže neviem čo ti vadi ked poviem že su aj strazne psy (tie psy takže y :D

hwartka-uplne suhlasim s tebou nech si kazdy kupuje psa takeho akeho potrebuje a treba sa pozerat aj na jeho minulost.
Ved cez den sa mozu deti hrat so psom a v noci bude behat po zahrade a strazit.Aj to je strazny pes .

Ivanka-Aj tak predsa nezabraniš inym ludom aby psov mali v objekte a tam nech strazia.Niektory ludia naozaj povazuju psov ako nejake veci a ked zdochne tak kupia ineho.To su podla mna ludia ktorym by psy mali vziat.
nikola12
Nováčik
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 40
Bydlisko: Brezno

Re: Rotvajler

Poslaťod VikThor » Str 18.11.2009 21:14

Tak, tak presne s týmto názorom ako hovorí hwartka sa stotožňujem aj ja. Človek choval psa vždy s nejakým účelom. I preto mám dnes takú averziu voči všetkým plemenám, ktoré sa už dnes stali prevažne spoločenské. Z väčšej miery tie drobné plemená. Keby som chcel plyšáka tak si kúpim zajaca. Chcel som psa, tak som si aj psa zaobstaral a tak sa k nemu aj chovám. Jasné, keby zlodej veľmi chce, tak pes nie je žiadny problém. Ale čo už, to je riziko s ktorým som ho kupoval. Keby som sa mal oňho starať iba ako o maznáčika, tak si fakt kúpim zajaca. Jasne síce sa starám oňho ako o maznáčika ale zato čakám od neho niečo na oplátku. Teda aby chránil mňa, moju rodinu a majetok a to za každú cenu.

A ako píše hwartka "Pes je šťastný, keď môže byť psom!". Ale zas odsudzujem tých majiteľov, čo majú psa celý život na jednom dvore, ktorý strážia a viac menej s majiteľom žiadny kontakt. Hoci sú dobre nakŕmení a zdraví ale nie je tam tá symbióza medzi majiteľom a psom, teda že nie sú parťáci. A potom vznikajú také fámy o rotvajleroch, že to sú len zabijaci, krvilačné beštie, pretože napadli aj vlastného majiteľa. No ale nikto nepozerá na to, že to vlastne nebol ozajstný majiteľ , pretože okrem žrádla s nim vôbec neprichádzali do kontaktu.
VikThor
Junior
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 282

Re: Rotvajler

Poslaťod nikola12 » Str 18.11.2009 21:25

VikThor- ale tak to ma byt ,rtw by mal mat zakodovane aby strazil majitela,jeho rodinu a majetok a to za kazdu cenu.
nikola12
Nováčik
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 40
Bydlisko: Brezno

Re: Rotvajler

Poslaťod Ivanka.P » Str 18.11.2009 23:26

Ako chceš, pre mňa má väčšiu cenu pes. Ako decko som videla psa s krompáčom v hlave. Ano jedného zlodeja možno pokúsala, ale druhý tejto boxerke vrazil krompáč do hlavy :plac: My sme alarm kúpili nielen kvôli majetku ale aj psovi, aby nebola pešiak v prvej línii. Ano ona stráži, plot máme vydutý ako sa do neho hádže ak sa niekto pristaví a očumuje. Ale sám pes dnešného zlodeja nezastaví :ahoj:

Ale už to nerozoberajme lebo toto je pravda a toto som tým vlastne chcela :yes: pekne si to napísala :jop:
A ako píše hwartka "Pes je šťastný, keď môže byť psom!". Ale zas odsudzujem tých majiteľov, čo majú psa celý život na jednom dvore, ktorý strážia a viac menej s majiteľom žiadny kontakt. Hoci sú dobre nakŕmení a zdraví ale nie je tam tá symbióza medzi majiteľom a psom, teda že nie sú parťáci.
Ivanka.P
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2735
Bydlisko: Bratislava

Re: Rotvajler

Poslaťod hwartka » Štv 19.11.2009 19:32

nooo , ved my sa nakoniec pochopíme :)) tým , že má byť psom ..., som mal na mysli , že ked mu je umožnené robiť , čo má v povahe , tahač tahať , polovník polovať , hovawart strážiť svorku :) ja mám môjho strážcu napr. teraz v detskej z detmi , ale na noc ide von ! tam patrí a tam je jej dobre , som presvedčený , že napriek tomu , že je štastná ked môže byť obklopená svojou svorkou , väčšiu radosť jej spôsobuje dokázať svojmu pánovi , že je platným členom svorky a vyštekať nejakého toho pocestného :)))) to vyštekanie , ale samozrejme nestačí , aj kvôli tomu aby jej nejaký hajzel len tak lahko krompáčom nezaťal do hlavy , na to je , ale výcvik obranára , to je ale už o inom . iste , ked bude niekto velmi chcieť tak ani komisar rex nemá šancu proti šelme zvanej homo sapiens :( , ale pokial nenatrafíme na takú šelmu tak na všetkých ostatných potencionálnych narušitelov z druhu homo sapiens pes stačí a ivanka.p. o svojho rotvika sa možno zbytočne bojíš . ked na to príde budeš možno velmi prekvapená ako si poradí , nepodcenuj ju , je to rotvajler , ten sa len tak nedá
hwartka
Šteniatko
 
Príspevky: 62

Re: Rotvajler

Poslaťod VikThor » Štv 19.11.2009 20:30

Ste pozerali JOJ, zas tam boli rotvajleri, za posledné 2 týždne už 4 prípad, a zase rotvajleri a zase v Česku. Co to, co to? :ua:
VikThor
Junior
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 282

Re: Rotvajler

Poslaťod Ivanka.P » Štv 19.11.2009 21:05

Otras, králiky zabije akýkolvek pes velkosti králika. kebyže sa otočím chrbtom, tak tento králik, ktorého som strážila kamoške už nieje :ua: proste je to pud. Ja to viem a vie to každý normálny človek. Zase se mi chce blejt :blee:
Obrázok
Ivanka.P
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2735
Bydlisko: Bratislava

Re: Rotvajler

Poslaťod Amaguk » Štv 19.11.2009 21:08

kks, a ze Rita ako tam krasne lezi :jop: takyto klud pred zverou by som z mojho nedostala ani nahodou :pac:
"You must be the change you wish to see in the world." Mahatma Gandhi

"I've seen a look in dogs' eyes, a quickly vanishing look of amazed contempt, and I am convinced that dogs think humans are nuts." John Steinbeck
Amaguk
V.I.P.
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 12115
Bydlisko: Karpaty

Re: Rotvajler

Poslaťod Ivanka.P » Štv 19.11.2009 21:13

Ano ona je disciplínovaná, ale chrbtom som sa neotočila pri fotení. To som sa bála.
kuk Obrázok Obrázok


Sekunda nepozornosti a je po králikovi. A to nieje o RTW ja som sa oko decko teda najedla králikov, lebo dedo mal vždy "vlčiakov" NO-čka a len jeden z nich drhol králiky. Ale to bolo len raz za čas ale komplet všetko. Kým sa to trepalo tak ich drhol. :ach:
Ivanka.P
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2735
Bydlisko: Bratislava

Re: Rotvajler

Poslaťod Slawin » Štv 19.11.2009 21:21

moja babka ma tiez kralicka a vzdy ho radsej prikryje aj dekou ked pride Siro a ten sa furt okolo klietky mota a cucha a cuduje sa kde to ksakru je? :heh:
Nemůže pršet věčně
Slawin
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1978
Bydlisko: Trnava

PredchádzajúciĎalší

Späť na Plemená psov FCI