Ochorenia obličiek

Sem píšte vaše otázky o rôznych chorobách.
Pravidlá fóra
Kategórie Choroby a Úrazy slúžia na zdieľanie skúseností užívateľov DogFóra, prípadne na získanie doplňujúcich informácií o chorobe či úraze a spôsoboch ich prevencie, liečby, rekonvalescencie.
V žiadnom prípade nenahrádzajú odborné veterinárne ošetrenie.

Ak má vaše zvieratko zdravotné problémy, s ktorými si neviete poradit a vážne sa obávate o jeho zdravie či život, bezodkladne kontaktujte a navštívte veterinárneho lekára.

Ochorenia obličiek

Poslaťod nsbojovnik » Pon 26.01.2009 1:02

ahojte mam taky problem, som v zahranici a kedze je tu jazykova bariera tak som si nie na milion percent isty tym co mi naposledy veterinar povedal... jazyk ovladam ale predsa som tu len cudzinec cize odborne vyrazy su pre mna tabu.:(
No psik bol ok no raz z nicoho nic uplne vyslabol neviem preco ked predtym jedol aj pil ... namerali sme mu teplotu aj mi doma a aj veterinar , dost casto cural, nevladal chodit a ak chodil tak tak cudne strasne zhrbeny a v noci strasne plakal... ja neviem co to mohlo byt... dostal od veterinara nejaku inekciu a tabletky ktore mu mali vydrzat 15 dni ... ked sme prisli od veterinara domov isiel spat zobudil sa a uz bol ok hravy ako stale.... no tabletky sme dobrali pred dvoma dnami a dnes vecer to vyzera tak toraku divne neviem ci si to nahovaram ale akoby sa mu to poamlaky vracialo... chodi tak pomalsie, opat trosku zhrbeni nemozem moc prehltat neviem ci ho boli brusko alebo hrdlo ... a dost cura a na mocovom mechure ma stale nieco zlte take huste nevim ci je to nejak hns alebo co?
CO s nim moze byt? nachladeny mochovy mechur? nachaladene nieco ine? nejaky virus? alebo co? Bude sa mu ta choroba stale vraciat? alebo bol len nedolieceni?
Dakujem vam vlemi pekne za kazdu odpoved moc sa o nho bojim a nepozera sa mi naho dobre ked vidim, ze sa neciti dobre...
nsbojovnik
Okoloidúci
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 6

Re: Chore steniatko boxera

Poslaťod Cathie » Pon 26.01.2009 13:23

Ja by som urcite k veterinarovi sla znovu, skusila mu to opatovne opisat a samozrejme povedat, ze sa to vratilo.. inak nevies, ake tabletky ste to dostali? Podla nich by sa mozno lepsie zistovalo, co vlastne stenikovi je..
Obrázok
Cathie
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 3922
Bydlisko: BA - Ružinov

Re: Chore steniatko boxera

Poslaťod nsbojovnik » Pon 26.01.2009 18:00

neviem ake tabletky to boli boli to take malicke uplne amlicke biele ale viem, ze takych je milion:D

dnes sme boli u veterinara znovu ale boli sme u ineho z dovodu, ze vela znmaych z prace co chovaju psikov mi vraveli, ze ten kde som bol je iba strasne drahy a nic nevie tak neviem ja som u neho zaplatil 150eur a psik sa citi zle opat tak neviem no... dnes sme boli u ineho pichol mu 2 iniekcije a dla nam antibiotika, je to Kidney infection co znamena infikovane alebo nachladene oblicky dal nam vraj ozaj silne antibiotika Marbocyl.Vralve ze po 12 dnoch uzivania tychto antibiotik by ho to malo prejst a bude opat zdravucky ako predtym.Robi mi starosti len to, ze momentalne teraz nam uz zacal aj papkat ale pit neche:( no kupil som taku dlhu striekacku je dobre mu dat tekutinu do tela cez striekacku do ust alebo nie?
nsbojovnik
Okoloidúci
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 6

Re: Chore steniatko boxera

Poslaťod lucik » Pon 26.01.2009 18:38

urcite mu davaj tekutiny striekackou - ak ma hocico s oblickami, tekutiny su potrebne, inak sa bordel z nich nebude vyplavovat, ale usadi sa tam..
A million words would not bring you back. I know because I´ve tried.
Neither would a million tears. I know because I´ve cried.
I miss you, my black angel Gipsy!
lucik
Multišampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 5960
Bydlisko: Piešťany

Re: Chore steniatko boxera

Poslaťod Cathie » Pon 26.01.2009 18:56

Ci infikovane alebo nachladene oblicky, to je jedno vzhladom na vodu - pit, pit a PIT! To povie aj kazdy ludsky doktor :no: Ak nechce pit, urcite striekackou vodu, sprav mu napr. aj vyvar, pekne naliat do misky, ak mu chuti papat, hod mu tam par kuskov maska a to mu urcite bude chutit, ak mu nerobi zle mlieko, tak zriedit vodou (sam musis skusit, nakolko zriedene ho vypije).. pripadne byvaju v lekarnach aj cajiky, ktore podporuju vylucovanie skodlivin z obliciek..
Drzim palce, nech je mu co najskor lepsie a hlavne nech sa to nevrati. Drzte sa :jop:
Obrázok
Cathie
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 3922
Bydlisko: BA - Ružinov

Re: Chore steniatko boxera

Poslaťod nsbojovnik » Pon 26.01.2009 20:46

no teraz som volal tomu veterinarovi a hovorim, ze podla testov na ktore teraz pozera to je bud Kidney infection alebo bladder infection... cize bude tie oblicky alebo mocovy mechur cize to urcite bude prechladene. UZ mu davam vodu cez tu stirkacku.. dakujem Vam za rady a dufam, ze sa cim skor moj maly uzdravi.
a este by som sa chcel popytat no skor moja priatelka :) ze ci mu mozeme dat aj urologicky caj na precistenie alebo to radsej nie? a aky vyvar z coho? OZja pekne dakujem
nsbojovnik
Okoloidúci
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 6

Re: Chore steniatko boxera

Poslaťod Cathie » Pon 26.01.2009 22:12

Urologicky cajik je podla mna fajn, precisti (ked je tam nejake obmedzene davkovanie pre cloveka, prisposobte to nejak zhruba psikovi) :yes: A ak ho to aj boli (co vyzera ze ano podla tej chodze), tak by mu mal v kombinacii s vela tekutinami tiez pomoct v tomto. Cim viac bude pit, tym menej sa budu stihat mnozit bakterie v oblickach/mocovom mechuri = menej bolesti.. Mozno by bolo dobre mu teraz von davat nejaky svetrik alebo cosi take, nech je v teple, hlavne nech nikde nesedi dlhsie na studenom :smile:
A vyvar normalne hodit najlepsie asi kuracie maso do hrnca, povarit, masko moze papat a vodu z toho pit (bez solenia samozrejme) :no:

Inak myslim, ze v tomto su vsetky rady totozne aj pri podobnych problemoch ludi, takze ak chces, najdite si aj na nete toho este viac, je toho plno (vlastne skusenosti bohuzial :ua: ) :ahoj:
Obrázok
Cathie
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 3922
Bydlisko: BA - Ružinov

Re: Chore steniatko boxera

Poslaťod Whip it » Pon 26.01.2009 23:21

ked sa psik hrbi, tak ho boli brusko. ako baby radia, urcite ist zas k Dr., zrejme to bude nepreliecena tazsia infekcia. Tiez mam podobne problemy za sebou, skus kupit nejaky brusnicovy preparat, mechuru vie dost pomoct. cely problem sice nevyriesi, no ako podpora je to dobre.
Whip it
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1830

Re: Chore steniatko boxera

Poslaťod nsbojovnik » Str 11.02.2009 23:56

tak antibiotika zacali ucinkovat pomerne rychlo asi o 2 dni sa jeho stav zacval zlepsovat a tusim v sobotu sme dobrali tie tabletky a zatial sa ma fajn uz je to zas moj skvely a hravy milacik, ktory ma sil za 5tich:)
akurta co ma trapi je ze sa pomerne casto skriabe, zacalo to este len teraz dali sme mu pred 2 tyzdnami stronghold cize blchy by to byt nemali ani sme ich nezbadali. vsimol som si ze sa skriabe dost a aj po usiach a tam sa mu zacinaju vyhadzovat take malicke pupenceky cim to moze byt? usi ma ciste stale mu ich cistime a vystirkavame so sperjom co sme dostali od veterinara. nemoze to byt samponom? moja priatelka vravi, ze si vsimla ze ma nejku suchu pokozku, pouzivali sme sampon proti blcham, mozno je na jeho pokozku silny alebo to s tym nema nic spolocneho?
Dakujem za vase rady a dufam,ze sme ten zapal uz prekonali a nevrati sa nam. :nie:
nsbojovnik
Okoloidúci
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 6

Re: Chore steniatko boxera

Poslaťod Silwuska » Štv 12.02.2009 8:01

Sucha pokozka moze byt s krmenia, s nevhodneho samponu, ale ja by som to skor typla na tie antibiotika a problemy s oblickami...myslim ze to je teraz vedlajsie, ale skus si tu precitat viac o krmive a psikovi ho prisposobit, pripadne vymenit sampon za nejaky veterinarny...no a ako uz pisali baby, vela vela vela pit, varit masove vyvary, cajiky...drzim palce
Silwuska
V.I.P.
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 6539
Bydlisko: Trnava

Poruchy obličiek

Poslaťod MooosCZ » Štv 24.09.2009 15:12

Ahoj vsem,
tak nam byla z preventivniho odberu krve a moci diagnostikovana pocinajici nedostatecnost ledvin. :ua:
Na jednu stranu jsem rada,ze se to podchytilo vcas, dokud pejsek nema priznaky, ale chtela bych se zeptat na vase zkusenosti s touto nemoci. Vim,ze uz to lepsi nebude, ale co vsechno vam pomohlo oddalit ten nejhorsi stav? :ua:
Nam veterinar samozrejme doporucil klinickou dietu od Hillsu, aby se zpomalil postup choroby.
Uvitam kazdou zkusenost a radu...dekuju. :ua:
MooosCZ
Hafan
 
Príspevky: 827
Bydlisko: CR

Re: Casne stadium insuficience ledvin u stareho psa

Poslaťod Sunny » Pia 25.09.2009 10:49

Moos - poradiť bohužiaľ moc neviem, ja som to u fenky zistila až podľa príznakov a za týždeň sme boj prehrali :ua: Jediné čo si okrem special stravy pamätám, bol nejaký prášok, ktorý mal "odchytávať" škodliviny, ktoré obličky nezvládali filtrovať. Len si už nepamätám na názov, ale našla som to vtedy niekde na nete.
Sunny
Moderátor
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 8294
Bydlisko: Morava

Re: Casne stadium insuficience ledvin u stareho psa

Poslaťod MooosCZ » Pia 25.09.2009 11:42

Sunny, dekuju.. my sme to nastesti objevili,dokud nema zadne priznaky,proste poskozeni uz je,ale male...takze dufam ze pomoci stravy oddalime co nejvic to nejhorsi :ua:
MooosCZ
Hafan
 
Príspevky: 827
Bydlisko: CR

Re: Casne stadium insuficience ledvin u stareho psa

Poslaťod simonka1 » Uto 29.09.2009 12:18

Chcem sa spýtať - ako ste odhalili, že psík má niečo s ľadvinami? Naša fenka má problém so srdiečkom, ale vyšetrenie moču bolo v poriadku. Ale náš chovateľ keď sme mu povedali, že aké má problémy, tak zahlásil, že tak to asi odíde na ľadviny. Aké príznaky si mám všímať?
simonka1
Okoloidúci
 
Príspevky: 15

Re: Casne stadium insuficience ledvin u stareho psa

Poslaťod Sunny » Uto 29.09.2009 12:33

Keď už sa prejavia príznaky, je väčšinou neskoro. Ak je podozrenie, že by mohli ladviny byť problém, asi by som dávala robiť preventívne krvné testy, aby sa včas stihli nasadiť lieky. Ale nejako nechápem, čo má srdce spoločné s ladvinami? :nwm:
Ono príznaky - u mojej Belušky to začalo hnačkou. Po 2 dňoch sme išli k vetovi, nasadili lieky na hnačku, nepomohli, pridalo sa vracani, zase vet, zobrali krv - a po týždni sme Beluške pichali poslednú injekciu :plac:
Sunny
Moderátor
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 8294
Bydlisko: Morava

Ďalší

Späť na Choroby