Kŕmenie dvoch a viac psov naraz

Pravidlá fóra
Táto časť fóra je "vo výstavbe". Témy sem budú presunuté zo starého subfóra Výchova a výcvik. Bude to trvať nejaký čas, preto si prosím pred založením novej témy najprv pozrite, či už neexistuje v starej časti.

Zoznam tém vo fóre nájdete >> TU <<

Kŕmenie dvoch a viac psov naraz

Poslaťod Abby » Ned 31.08.2008 11:30

Vy, čo máte dvoch alebo viac psíkov, ako ste ich naučili jesť spolu? Myslím to tak, že obaja jedia naraz, ale nesnažia sa kradnúť si z misiek, prost eže každy je zo svojej. Ak tu už taká téma je, tak pardon. :hi:
Šťastný je pes, ktorý si našiel milého pána - už navždy bude mať niekoho, kto mu bude škrabkať bruško.
Abby
Snoopy
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 146
Bydlisko: Košice/Bratislava

Re: Kŕmenie dvoch a viac psov naraz

Poslaťod Aris » Ned 31.08.2008 11:59

No ono sa to väčšinou naučia sami. ked si zoberieš šteniatko a bude liezť do misky, tak ten starší nanho zavrčí, lenže ak by bol taký pako ako môj nebohý tak by ustúpil a išiel jesť s jeho misky. Ja som vtedy zakročila a dala Ronyho k jeho miske a bol pokoj
Všichni se můžou přetrhnout, aby zachránili Hitlerův mozek, ale když ho člověk voperuje žraloku lidožravému, tak to najednou zašel příliš daleko!
Pazuzu, you ungrateful gargoyle!
Aris
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2681
Bydlisko: Kysuce

Re: Kŕmenie dvoch a viac psov naraz

Poslaťod Abby » Ned 31.08.2008 12:07

Ono ide o labradpra, ktorý má pol roka a o bordeaxku dogu, kt. má cca 3 mesiace a jednoducho kto prvý zje, tak ide kradnúť tomu druhému a väčšinou ten labrador ustúpi.
Šťastný je pes, ktorý si našiel milého pána - už navždy bude mať niekoho, kto mu bude škrabkať bruško.
Abby
Snoopy
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 146
Bydlisko: Košice/Bratislava

Re: Kŕmenie dvoch a viac psov naraz

Poslaťod Lenka.Buddy » Ned 31.08.2008 12:54

ja to zatial riešim tak,že malý papá na chodbe a Buddy vonku.Fredo to nie vždy spapá naraz,tak aby misku nevyprázdnil Buddy,riešime to takto :ha:
www.bafbaf.webnode.sk tu nájdete všetko o nás :)
Lenka.Buddy
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2429
Bydlisko: Dolné Orešany

Re: Kŕmenie dvoch a viac psov naraz

Poslaťod starr » Ned 31.08.2008 19:02

Ja kŕmim všetkých troch zvlášť, každého v inej miestnosti. Jednak má každý iný typ stravy, ktorú ten druhý nesmie jesť, a potom by spoločné kŕmenie nebolo dobré, lebo pri jedle u nás končí kamarátstvo. Bol by z toho zbytočný stres. Tomu šteniatku CC, ktoré je veľmi pomaly, by niektorý druhý pes hneď ukradol jeho potravu, lebo ono je trdielko a nechalo by si to, takže naozaj by to bol zbytočný stres, o ktorý nikto nestojí. Mne aj psíkom vyhovuje kŕmenie každého jedného v inej miestnosti. Majú tak kľud, nikto a nič ich neponáhľa a môžu jesť v pohode. :jop:
Kto je proti nám, keď On je s nami? Keď máme Krista, tak nikdy neprehráme.
starr
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 3770
Bydlisko: behind the field

Re: Kŕmenie dvoch a viac psov naraz

Poslaťod Donna » Ned 31.08.2008 19:29

ja ked som strazila znamim sucku tak stacilo ze artur bol len v jednej miestnosti a ona sa to bala zjest...takze oddelene krmenie fungovalo... a pes co je zravy ked je u nas (napr Calwenin Mardi) tak to ich necham kazdeho srat svoje a vedsinou moj zozere prvy a potom dostane povel ze nesmie Mardinkovi kradnut a je secko v pohode.... akoze zrat 20 cm od seba nemozu aj tak... lebo by sa asi pozabijali...
Obrázok
Donna
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1022
Bydlisko: Bratislava

Re: Kŕmenie dvoch a viac psov naraz

Poslaťod ess » Ned 31.08.2008 20:52

moji to maju tak, ze najprv dam misku s papanim starsiemu psovi, hned na to mladsiemu....ak zjedia to co maju vo vlastnej miske, idu skontrolovat, co mal v miske ten druhy...do misiek si ale pri jeden vobec nelezu....ucit som ich to neucila...
Nudný, smutný či beznádejný deň - toto všetko sa zrazu zmení, keď sa na teba vrhne chlpaté klbko, ktoré ti vyšteká , ako sa teší, že si konečne doma. (Pam Brown)
***************************************************************
Obrázok
ess
Junior
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 481
Bydlisko: Košice

Re: Kŕmenie dvoch a viac psov naraz

Poslaťod MisheliQ » Ned 31.08.2008 21:49

starr píše:Ja kŕmim všetkých troch zvlášť, každého v inej miestnosti.

Ešte dobre, že máte toľko miestností :heh: :heh:

Ja to robím tak, že najprv dám jesť môjmu psovi (Caesarovi), (potom Channel, kamoškina pudlica, ktorú mám u seba na chvíľku kým sa kamoška nevráti), potom 2 mačky (tie jedia z jedného) a potom zvyšnú "svorku" (hlodavce).

Mačky dám ale von až kým nepríde na nich rad, lebo tie sú drzé a nedajú si povedať -Caesar tiež nie je čo sa týka jedla kamarát, vtedy je kamarátsvo úplne mimo hru, vrčí na každého kto sa mu snaží vliezť do misky (tým myslím iba, že vrčí na zvieratá)-. Channel si ku Caesarovi nedovolí. Keď som ju mala dávnejšie pri sebe, tak som jej to nedovolila a tak ju neriešim. A hlodavce nemaj prístup ku žiadnému žrádlu z týchto 4. Potkan má vlastné miesto, morčatá vlastné a pieskomili tiež. Takže je len na morčatách a pieskomiloch ako si tieto veci ohľadom jedla vybavia. Nikoho z nich ako prvého nekŕmim, každý si zoberie svoj podiel alebo pri pieskomiloch platí to, že rýchlejší má najlepšie a najviac. Lebo kto skôr zje, tomu sa ešte ujde aj niečoho iného. :lol:
grace over perfection
MisheliQ
Multišampión
 
Príspevky: 7844

Re: Kŕmenie dvoch a viac psov naraz

Poslaťod LadyTrixiKe » Pon 01.09.2008 16:15

moji jedia každý v inom rohu miestnosti a dozerám na nich keď jeden dožerie počká ... každý má inú misku a sú naučený že keď žerú spolu nemôžu žrať z inej ako zo svojej
Obrázok
LadyTrixiKe
Hafan
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 575
Bydlisko: Košice

Re: Kŕmenie dvoch a viac psov naraz

Poslaťod shirae » Ned 21.06.2009 0:14

naše žerú lepšie keď sú spolu. ak som skúšala kŕmiť zvlášť, zatvorených v miestnostiach, niekedy sa stalo že stáli za dverami a čakali kým prídem, a miska bola plná. teraz žerú naraz, rozostupy asi 1 meter. kto doje prvý, dostane povel ľahni, ak nevie povel, držím psa a hladkám, keď chce kradnúť, poviem nesmieš a nepustím. a čakáme. vždy jedia pod mojím dozorom. keď dávam ale väčšie kusy mäsa, ktoré sa nejedia z misiek, musím ich porozdeľovať alebo kŕmiť postupne. dve sú zavreté, tretia je. keď zje, zavriem ju, vyberiem ďlšiu atď. šteniatko je napr. celý kurací trup vyše pol hodiny a to by sa mi nechcelo strážiť..
shirae
Hafan
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 897
Bydlisko: Potvorice

Re: Kŕmenie dvoch a viac psov naraz

Poslaťod energitc » Ned 21.06.2009 19:14

my sme to museli riesit rovnakym druhom stravy aby si navzajom nekradli a navyse rovnakym casom vecere, tak kazda z nich schaluje co ma v miske a ide onuchavat misku tej druhej..a starsia dzina dostava jest dva razy denne a ked dostava rano, tak felis musi byt mimo kuchynu.
Ktokoľvek si môže myslieť, že si nikto- tvoj pes vie, že si stredobodom vesmíru.
(Pam Brown)
energitc
Hafan
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 598
Bydlisko: Bratislava, Petrzalka

Re: Kŕmenie dvoch a viac psov naraz

Poslaťod elienka » Pon 22.06.2009 8:20

Ja ich kŕmim spolu, keď je mamina pudlica u mňa tak aj ona je s nimi. Každý má svoju misku ( zo začiatku mali jednu, ako tak to vychádzalo, dokázali sa nažrať za rovnaký čas, lenže borderka narástla a zrýchlila spôsob nasávania - fakt ako vysávač a jazvečíkovi trčali rebrá). Pretože je borderka pažravá, tak som nad nimi stála a dávala pozor, lebo keď Zara vyprázdnila svoju misku, tak hneď už vylizovala Lilininu. Takže sa musela naučiť trpezlivosti a tomu, že jej je to, čo v miske zostane, keď jazvečíčka odíde. Takže dostanú nažrať v rovnaký čas, rozdielne množstvá, Zara rýchlo zje svoje a potom čaká, ktoré zviera odíde od svojej misky, aby to mohla dojesť. Funguje to a ja mám tak čisté misky, že ich ani nemusím umývať.
elienka
Junior
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 264
Bydlisko: Senica

Re: Kŕmenie dvoch a viac psov naraz

Poslaťod calwen » Pon 22.06.2009 8:24

U frajera krmime 5 psov nasledovne:
japan chin zavrety za ohradkou v kuchyni (vystekava Mardiho a zere aspon hodinu a pol :pac: )
ostatni v obyvacke...kazdy ma svoju misku, je jedno ako su daleko od seba, ked niekto dozerie tak sa odprace, ani sa nepokusi kukat inym do misky - to maju povolene az ked vsetci dojedia - skontrolovat ci nahodou niekto nenechal :haha:

Inak Mardi takto funguje OK, aj ked doma zere sam. Aj ked som frajerovu sucku strazila, tak zrali vedla seba bez problemov :smile:
Obrázok
calwen
V.I.P.
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 5556
Bydlisko: Bratislava

Re: Kŕmenie dvoch a viac psov naraz

Poslaťod Sunny » Pon 22.06.2009 12:56

Moje 4 pyrane to už majú celkom dobre nacvičené - krpane žerú spolu odjakživa, no problemo. Dožerú a potom si navzájom skontrolujú misky. Huskyna Foxla spočiatku žrala oddelene, lebo jedlo dokáže spratať neuveriteľnou rýchlosťou. Potom pribudla Icyna odvtedy fungujeme - najprv misku Foxle, potom do vedlajšej miestnosti Icyne a potom krpaniam v rovnakej miestnosti ako je Foxyna. Už pochopila, že nemôže, ale musím tam stáť. Ak dostanú kosti na obhryzenie, tak žerú viac menej pokope, akurát musím mať oči na stopkách, lebo Foxyna má tendencie skúšať, či niekto nemá lepšie ako ona. Ale stačí upozorniť a dá sa to.
Sunny
Moderátor
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 8294
Bydlisko: Morava

Re: Kŕmenie dvoch a viac psov naraz

Poslaťod Amaguk » Pon 22.06.2009 13:08

mam taku zvadavu otazku, ktora ma v suvislosti s touto temou napadla: moze poradie krmenia a sposob, akym sa jedlo podava (spolu, oddelene, a pod.) nejako ovplyvnit vztahy medzi psami a ich postavenie vo svorke? :nwm:
"You must be the change you wish to see in the world." Mahatma Gandhi

"I've seen a look in dogs' eyes, a quickly vanishing look of amazed contempt, and I am convinced that dogs think humans are nuts." John Steinbeck
Amaguk
V.I.P.
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 12115
Bydlisko: Karpaty

Ďalší

Späť na Základná výchova a výcvik psa