Výtok/ krv z penisu/ predkožky, zápal penisu/predkožky

Sem píšte vaše otázky o rôznych chorobách.
Pravidlá fóra
Kategórie Choroby a Úrazy slúžia na zdieľanie skúseností užívateľov DogFóra, prípadne na získanie doplňujúcich informácií o chorobe či úraze a spôsoboch ich prevencie, liečby, rekonvalescencie.
V žiadnom prípade nenahrádzajú odborné veterinárne ošetrenie.

Ak má vaše zvieratko zdravotné problémy, s ktorými si neviete poradit a vážne sa obávate o jeho zdravie či život, bezodkladne kontaktujte a navštívte veterinárneho lekára.

Re: hnis po moceni

Poslaťod bobamima » Str 22.04.2009 10:58

Zelenej urcite nie, vypada to ako biely hnis :ach: Aj nas zverolekar sa nejak tak ku tomu vyjadril.
No tak ďakujem za odpovede, uz som kludnejsia. :5:
bobamima
Snoopy
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 122

Re: hnis po moceni

Poslaťod bobamima » Uto 28.04.2009 13:26

Včera som si všimla u nášho mladšieho chalana (Parsona), že má stále aj exém na semenníkoch (také šupinky) a obaja majú stále ten výtok-hnis bielo-žltej farby :ua: Dokonca u malého vypadá ešte silnejší :ua:
Fakt je to normálne? Nie som preto moc pokojná teda.

11.5. Boli sme aj inde u dobrého zverolekára a dostali sme na to tabletky. Dúfam, že "nám" bude lepšie.
bobamima
Snoopy
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 122

krv z penisu

Poslaťod schnauzee » Uto 02.06.2009 22:08

Dnes som si rano vsimla, ze Ferimu odniekial parkrat kvapla krv, nevedela som vsak zistit odkial. Az ked som prisla vecer domov z prace, zistila som, ze je to z penisu. Utekali sme k veterinarovi 5 minut pred siedmou. Podla nich to bude asi zapal. Urobili sono prostaty, to bolo ok, rozbor mocu heptaphanom (co mam aj ja doma, mohla som usetrit 5 Eur). Pichli mu Enroxyl. Mne sa to aj tak stale zda zvlastne. Moc ma normalny, ked cura, nevidno v nom krv, ale zato mimo curania mu z pipika kvapkaju loužičky (ako je po slovensky zdrobnelina slova kaluž? :joint: ) krvi, jasnocervenej. Volala som aj s nasou niekdajsou vetkou, a podla nej by to tiez mal byt zapal a plus mozno aj kamene resp. krystaliky.
A co ma tiez zarmutilo, vsetci mi vynadali zakrmenie masom, ze je to nezdrava, nakolko mu tym dodavam velke mnozstvo bielkovin, z coho vznikaju kamene, takze ak to bude ono, mozem si za jeho stav sama. Neviem, co si mam o tom mysliet.
Na zajtra som sa dohodla so znamou v labaku, ze mi spravi rozbor Feruskovho mocu. Uvidime.
Stretli ste sa s niecim takym? Mohlo by to byt aj nieco ine, ako zapal?
schnauzee
Junior
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 414
Bydlisko: Košice

Re: krv z penisu

Poslaťod meggie26 » Uto 02.06.2009 23:45

a povrchove zranenia su tam neni? napriklad aj pod predkozkou na povrchu penisa... na tie kamene sa mi to nezda kvoli tomu ze moc ma cisty... :nwm:
Každý úspech, ktorý dosiahneme, nám vytvorí nepriateľov.
Ak chceme byť obľúbení, musíme byť priemerní. (Eddie Murphy)
meggie26
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2362
Bydlisko: Nitra

Re: krv z penisu

Poslaťod schnauzee » Str 03.06.2009 16:43

Nema tam ziadne zranenie, pod predkozkou. Boli sme dnes znovu na veterine, ale som z toho zufala nadalej. Ta krv mu ide priamo z penisu. Dnes mu ho este raz pozrel a ukoncil to tym, ze to bude prostata, zapal, dal nam atb na 10 dni a hotovo. Pritom vcera este tvrdil, ze by to prostata byt nemala, lebo sono je ciste.
Davala som dnes rano aj moc do labaku ku znamej, ta mi dala vysledky, ma v moci okrem krvi bielkoviny, leukocity, hnis a v sedimente sa nachadzaju aj nejake epitely a valce. Vravela, ze tie valce by mali svedcit o zapale z obliciek. Ziadne krystaly nenasla, ale tiez povedala, ze tu este nemusi na 100% vylucit nejaky kamen, co by ho tam drazdil.
Na veterine mi na to len povedal, ze tie vysledky budu suvisiet s tym, ze ku prostate je pripojena aj infekcia mocovej rury. Ked som sa pytala, ze co tie valce, kt. zas by mali hovorit o oblickach, tak mi vet len povedal, ze tie by tam byt sice nemali, ale v konecnom dosledku sa nimi viac nezaoberal a trval na svojej diagnoze.
schnauzee
Junior
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 414
Bydlisko: Košice

Re: krv z penisu

Poslaťod maggie » Str 03.06.2009 19:33

hmmm....mozno konzultacia inde?mozno sa vet nemyli ale viac nazorov nemusi uskodit...moj byvaly peso,ked bol starsi obcas cural krv a na to mu vedel dost rychlo pomoct svihran,ini nie...tym mu nechcem robit reklamu alebo tvrdit ze ten tvoj sa myli...ale je zvlastne ze nepozorujes krv v moci...aj ked uz som zabudla,ci teda nakoniec sa ta krv v moci nasla alebo nie...hmm...a lepsi sa to?nasmu to vtedy preslo po jednej injekcii....skore uzdravenie prajem v kazdom pripade
maggie
Junior
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 243
Bydlisko: bratislava

Re: krv z penisu

Poslaťod schnauzee » Str 03.06.2009 19:47

krv v moci po rozbore je zistena a vela, ale volnym okom je neviditelna, cize v tom moci je tak zriedena, ze ju nevidno. Teraz nam tento vet povedal, ze ak je to ta prostata, krv sa zbiera kdesi v mocovej rure a vyteka zvlast bez mocu, ale ked pes moci, tak sa v tej rure premiesa. To je nazor tohto veta. Nazor znamej je skor priblizujuci sa k tomu zapalu obliciek, kvoli vysledkom rozboru mocu.
Volala som este s jednym vetom, ktory mi uz raz Feriho vytiailahol z hrobu, prave sa vratil zo zahranicia, takze mozem za nim zajst zajtra. Teda, ak sa mi podari uvolnit z roboty :ua: Ma to jeden hacik - urcite tam stretem aj veta, co nas teraz vysetroval a diagnostikoval, co asi nebude pre neho velmi pekne, ze hned letim aj za inym.

Zatial sa to nelepsi, uvidim, ci nam tie atb pomozu. Plus nam bola odporucana kastracia :nie: a samozrejme, nejest maso :hmm:
schnauzee
Junior
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 414
Bydlisko: Košice

Re: krv z penisu

Poslaťod krista » Str 03.06.2009 20:15

schnauzee,my sme podobný problém riešili pred cca 2 - 3 rokmi,tiež necikal rovno krv,len tak občas odkvapkával z pipíka zafarbený moč.u nás to bola infekcia močového mechúra (totiž leto u nás prebieha v znamení vodnára :ha: a pes sa mení na ondatru a nedostanem ho z vody),ale či zo studenej vody alebo niečo "pozbieral",to neviem.Jedno je isté,atb u nás zabrali,chvalabohu,ale prežívala som to podobne a odvtedy aspoň z časti obmedzujeme kúpanie,aj keď celkom sa to nedá.Už len keď prechádzame cez most pod ktorým je voda,robí taký festival,akoby sme ho týrali .
Nemohol niekde tvoj Feri nachladnúť?? Ale to len tipujem a držím palec,daj vedieť ako napredujete :ahoj:
Myslíte si, že psy nebudú v nebi? Poviem vám, budú tam skôr ako ktokoľvek z nás.
Robert Louis Stevenson
krista
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1867

Re: krv z penisu

Poslaťod Nyssa » Štv 04.06.2009 8:29

môj Ferinko mališký :plac:
Ma to jeden hacik - urcite tam stretem aj veta, co nas teraz vysetroval a diagnostikoval, co asi nebude pre neho velmi pekne, ze hned letim aj za inym.

schnauzee, toto ti môže byť totálne ukradnuté, ide ti o dobro a zdravie psa (idete za Hluchým?). mne takto tiež nadávali, že načo stresujem a prečo som Megan zobrala hneď k iným vetom a nakoniec som jej tým život zachránila :ua:
držíme miláčkovi palčoky aj packy a hlavne dajte vedieť :smile:
"Nie vždy dostaneme psa, akého chceme, ale vždy dostaneme psa, akého potrebujeme"
Cesar Millan
Nyssa
Multišampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 5077

Re: krv z penisu

Poslaťod maggie » Štv 04.06.2009 10:48

a inak neviem celkom,ze ako to je s tym masom a s tymi bielkovinami,to akoze zvery co jedia len ciste maso maju vsetky problemy s kamenmi ci ako?ja neviem,taki vlci...hm...to su vsetci vetosi len za granule?ked som ja povedala u veta,ze mala dostava obvarene kuracie krky a srdcia,tak na mna pozerali ako keby som jej davala zvysky z mc donaldu....inak feruskovi co najrychlejsie uzdravenie prajem...ja by som si skor myslela ze pojde o tie oblicky,ak su v moci aj krvinky a vselico ine a navyse prostata by asi bola zvacsena,a to by videl na sone....ale mozem sa mylit....daj vediet ako ste dopadli a drzte sa!!
maggie
Junior
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 243
Bydlisko: bratislava

Re: krv z penisu

Poslaťod schnauzee » Sob 06.06.2009 8:22

Ďakujem všetkým za podporu, Ferimu to pomohlo :no:
Nyssa, áno, chceli sme ísť za Hluchým vo štvrtok, ale ráno keď sme vstali, zistili sme, že je Ferimu oveľa lepšie, už nevedel, čo od radosti robiť a nekrvácal, čo sa mi uľavilo. Takže dva dni na atb mu pomohli. Volala som potom Hluchému, že je to lepšie, tak sme sa dohodli, že zatiaľ nemusím chodiť, keby trebalo, má teraz v nedeľu službu. Zároveň som dohodnutá so známou, že po dobratí atb zas spraví rozbor moču a podľa toho uvidíme, čo ďalej.
Na obličkách bude zrejme nekaký zápal, ale tá krv bola určite z prostaty, nie z obličiek, to by mala inú farbu a nevytekala by aj len tak, mimo močenia. K tejto diagóze sa priklonil aj Dr. Hluchý po tel. rozhovore a opísaní predošlého vyšetrenia.
Zatiaľ Feri papá granulky, z čoho nie je veľmi nadšený, nech má teraz nižší príjem bielkovín na obličky. Ale dúfam, že bude možné ho potom nechať na mäsku, to sa viac páči Ferimu aj mne. Nemám nič proti tomu, ak pes zo zdravotných dôvodov má odporučené jesť nejaký druh granúl, ale postoj veterinára, že mäso v žiadnom prípade žiadnemu psovi, mi vadí.

Ešte raz vďaka za podporu, hneď je aj mne lepšie, keď vidím, že sa to zlepšilo :poklona:
schnauzee
Junior
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 414
Bydlisko: Košice

Re: krv z penisu

Poslaťod Monlet » Str 24.06.2009 16:54

moj pes Tyson je 10 mesacne stena je to bozex a tiea z sme si vcera vsimli krv ale celu noc som pocula ako sa cisti teda ocmulkava si ho :nwm: tak sme si mysleli ze si ho podrazdil a dnes som si vsimla ze zase mu kvapka krv z penisu nebola som ale este u lekara (zijeme v irsku)jednoznacene by som tam asi mala zajst Tyson uz mal zapal mocoveho mechura ci nieco take..moze to byt vazne???dakujem za kazdu odpoved :ua:
Monlet
Okoloidúci
 
Príspevky: 1

Re: krv z penisu

Poslaťod schnauzee » Pon 29.06.2009 20:42

moze to byt vazne, u nas to bol zapal prostaty, problemy s prostatou mozu sposobit aj rakovinu... zial, poznam takeho psika :ua: Ak je krv tmavsia, moze byt aj z obliciek, ale to by bolo skor vidno v moci a mocenie by bolo maximalne bolestive. Najmensie zlo by bolo asi nejake poranenie. Ale urcite by som zasla k vetovi, cim skor.
schnauzee
Junior
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 414
Bydlisko: Košice

Re: krv z penisu

Poslaťod Deria » Štv 02.07.2009 1:12

Schnauzee, ak mal tvoj havinko vela bielkovin, teda viac, nez je norma, treba ich prijem urcite znizit, (asi vie vet, preco zakazuje momentalne mäso). Moja Laika ma prave taku "dietu", varime jej ale mäska velmi malicko, k tomu zato viac ryze alebo zemiakov alebo cestovin, spestrime postruhanou mrkvou, cukinou alebo dynou alebo polejeme troskou polievky. Rybu moze raz za cas, varenu ale bez koze. Mäsove maskrty treba tiez obmädzit. Tento jedalnicek mi zostavila odbornicka na vyzivu. Ziadne granule, ani konzervy ale ani ziadne vnutornosti.
Pre tvojho havka skore uzdravenie!
Deria
Snoopy
 
Príspevky: 108

Re: krv v moči

Poslaťod pigie » Pon 17.08.2009 6:19

Mne sa dnes stalo nasledovne. Rano pes cural normalne, minimalne prve mocenie, aj stolicu mal normalnu. Na zaver vychadzky uz s neho sli samozrejme kvapky cca 4 a mala som pocit, ze boli cervene. Teraz neviem, ci je to tym rannym slnkom alebo co, lebo kvapky som nenasla, boli vo vysokej trave a ked som prisla domov a utrela mu inkriminovanu oblast, tak po krvi ani stopy :nwm: Dnes na pol dvanastu sme objednani na kontrolu s usami, tak to vetovi isto spomeniem, len by som bola spokojnejsia, keby som vedela, ako taka krv v moci vypada a ci nestresujem zbytocne. Ranne slnko niekedy dofarbuje veci inak...
Obrázok
pigie
Multišampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 10282
Bydlisko: Bernolákovo

PredchádzajúciĎalší

Späť na Choroby