psie zápasy

Sem píšte to čo neviete nikam zaradiť.
Pravidlá fóra
Pravidlá pre sekciu Ostatné :

1. Nezamieňajte si túto sekciu s voľnou diskusiou. Sekcia ostatné slúži ako poradňa pre vaše problémy. Nepridávajte sem príspevky typu ,,Aké psie mená sa vám páčia ??" to patrí do voľnej diskusie.

2. Zakladajte tu témy ktoré už neviete kam máte pridať tak ich dáte sem a ak sa hodia inam moderátori ich prenesú.

psie zápasy

Poslaťod bielyhavko » Pia 07.12.2007 10:00

psie zápasy posielam vám jednu stránku kde sa venujú psím zápasom čo si o tom myslíte?
pitbul-nej-pejsek.blog.cz/0705/psie-zapasy
bielyhavko
BANNED
 
Príspevky: 60
Bydlisko: Na dolinách

Poslaťod MisheliQ » Pia 07.12.2007 16:03

je to otrasné, myslím si o tom len toľko, že tá ľudia, ktorým to prináša radosť, tak tí to robia len preto, lebo oni sami sú slabosi na eNtú a tým, že ich pes trebárs vyhráva si zdvíhajú KKTné ego, ale inak oni sami sú vo vnútri, v sebe celý posratý, sú to padavky...skur*ené..roz**bala by som im ich ksichty...fakt je to sebecké, egoistické takto využívať psy, pričom oni tie psy možno ani často takto nechcú skončiť, možno sa im to nepáči a keby vedeli rozmýšľať o niečo inteligentnejšie, určite by to nerobili...toto robia iba primitívovia!!! Je to strašné.. :hmm: :hmm:
grace over perfection
MisheliQ
Multišampión
 
Príspevky: 7844

Poslaťod Ulfheiðr » Pia 07.12.2007 18:42

Tak či onak, tie psy na to boli vyšlachtené a tie ktoré to nechcú robiť, to nerobia a sú z chovu vyradené, bohužiaľ často zabité. Nenosia peniaze.
Ale, osobne si myslím, že ak má niekto rád boj a krv, pokojne môže narukovať do armády a ísť si trošku zabojovať.
Keď si to tak vezmeme, tak každý šport so zvieratami je dôsledkom toho, že si ludia dvíhajú ego, že MOJ pes, kôň, kohút, šváb ,.. je najlepší.
Takže podstata je rovnaká,len bohužial dôsledky sú dosť blbé v tomto prípade.
A taktiež si myslím, že tieto plemená nemali nikdy vzniknúť.
“The scuba diver dives to look around. The freediver dives to look inside.
Ulfheiðr
Multišampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 6089
Bydlisko: riečny kilometer 1852

Poslaťod Jack » Pia 07.12.2007 18:57

Keď som bol malý vydel som mestkého šampióna... Bola to pitbullica
Jack
Hafan
 
Príspevky: 825

Poslaťod Azshara » Pia 07.12.2007 19:43

FUJ! psie zapasy by som tam do tej areny hodila tych ludi... na tom by som s abavila o su taky s prepacenim za vyraz ale hajzli... boze uz nic nebudem pisat lebo by ste ma vyhodili z fora za tie nadavky dufam ze ma chapete...
Sem ráda, Sem ráda, prsa mi rostou, chlupatí mi pampeliška budu nevěstou...
Azshara
Nováčik
 
Príspevky: 38
Bydlisko: Bratislava

Poslaťod Aris » Pia 07.12.2007 19:44

ja by som sa na také niečo nemohla pozarať je to také bolestivé :plac: . nezbášam takýchto ľudí :hmm:
Všichni se můžou přetrhnout, aby zachránili Hitlerův mozek, ale když ho člověk voperuje žraloku lidožravému, tak to najednou zašel příliš daleko!
Pazuzu, you ungrateful gargoyle!
Aris
Šampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2681
Bydlisko: Kysuce

Poslaťod Ulfheiðr » Sob 08.12.2007 8:48

To, čo bolo v tom článku, bolo tak na pomedzí.
Skutočná pravda o zápasoch je ale niekde tu:
http://www.my-honey.estranky.cz/clanky/ ... -clovek___

ale taktiež to mohlo byť len tých pár najhorších. no v Amerika a Rusku je možné všetko.

Fakt je ale ten, že nikto z nás nevie, ako to v skutočnosti je.
“The scuba diver dives to look around. The freediver dives to look inside.
Ulfheiðr
Multišampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 6089
Bydlisko: riečny kilometer 1852

Poslaťod MisheliQ » Sob 08.12.2007 10:31

Ulfheiðr píše:Tak či onak, tie psy na to boli vyšlachtené a tie ktoré to nechcú robiť, to nerobia a sú z chovu vyradené, bohužiaľ často zabité. Nenosia peniaze.
Ale, osobne si myslím, že ak má niekto rád boj a krv, pokojne môže narukovať do armády a ísť si trošku zabojovať.
Keď si to tak vezmeme, tak každý šport so zvieratami je dôsledkom toho, že si ludia dvíhajú ego, že MOJ pes, kôň, kohút, šváb ,.. je najlepší.
Takže podstata je rovnaká,len bohužial dôsledky sú dosť blbé v tomto prípade.
A taktiež si myslím, že tieto plemená nemali nikdy vzniknúť.

podľa mňa to určite nejaký pes nechce robiť dovtedy, dokým od únavy neumrie, tam ide aj o to fyzické násilie..ten majiteľ svoje psy bije, aby boli čo najagresívnejšie...a je ešte fakt to, že toto plemeno bolo vyšľachtené, aby na svojho pána nikdy nezaútočilo, čiže sú to asi najvernejšie psy...ale podľa mňa mali vzniknúť, len nie na účel takýto!!
grace over perfection
MisheliQ
Multišampión
 
Príspevky: 7844

Poslaťod bielyhavko » Sob 08.12.2007 12:12

Psie zápasy sú podobné ako gladiátorské vyhá len ten najlepší.Psie zápasy sú jediná zábava pre mužov ktorý sú slaby sa postaviť jeden druhému a vyrovnávaju si mnorák účty práve cez tieto úbohe zvierata ktoré nemajú ani silu sa vzoprieť.A ked už aj sa vzorpu tak ich majitel zmláti do bezvedomia alebo utratí.Je to smutné,že práve toto krásne plemeno má v sebe tu jedinu povahovu chybu.
Moj brat tiež má dosť zlú skúsenosť s pitbulmi.Jeden ho počas zásahu napadol a zahrizol sa mu do stehna.Nebiť jeho kolegovi ktorý tomu úbohemu zmätenému psovi nnevyrazili zuby asi by to zle skončilo aj pre psa aj pre brata.Pes nakoniec skončil v nejakom odchovnom zariadení a brat v nemocníci našťastie bez vätších následkov síce to vyzeralo,že mu nohu amputujú.Našťastie ma na nohe len veľkú jazvu.Ja by som sa takého psa asi bála.
bielyhavko
BANNED
 
Príspevky: 60
Bydlisko: Na dolinách

Poslaťod MisheliQ » Sob 08.12.2007 14:42

ja neviem, či by som sa ho bála, ale mala by som pred nim rešpekt..
grace over perfection
MisheliQ
Multišampión
 
Príspevky: 7844

Poslaťod Ulfheiðr » Sob 08.12.2007 17:05

Misheliq? a na čo iné by konkrétne toto plemeno malo vzniknúť? Má konkrétne predpoklady a vlohy, ktoré chceš na čo využiť...
Ak si si všimla, v tom článku umývali psa súpera, a pochybujem, že sa pes chodí pol roka dopredu zoznamovať so súperovým pánom, aby ho pri tom umývaní nezožral. To čo písala havinko, s tým zakusnutím do lýtka, to so zápasmi nemá nič spoločné. Nepoznám podrobnosti, ale myslím, že by to isté spravil aj zmätený NO.
A ver že to tie psy baví, tak ako baví kavkazáka strážiť stado pred vlkmi. Prečo? lebo na to bolo vyšlachtené. Aj oni, aj oni.
Každý pes prirodzene ak má príležirosť, robí rád to,na čo bol vyšlachtený, inak by plemenitba nemala žiadny zmysel. Či už je to lov, alebo zápasy, alebo športová kinológia, to je jedno.
Preto si myslím, že tieto plemená nemali vôbec vzninúť, lebo účel ich plemenitby bol ten, aby sa ludia bavili na tom, ako sa zvieratá trhajú.
A som presvedčená o tom, ak pes nechce bojovať, je s kola von. načo by tý ludi atlačili peniaze do psov, čo to nerobia? A romantická predstava, že ten pes je fakt tak odveci a robí to len pre svojho milovaného pána je podla mňa pasé.
“The scuba diver dives to look around. The freediver dives to look inside.
Ulfheiðr
Multišampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 6089
Bydlisko: riečny kilometer 1852

Poslaťod bielyhavko » Sob 08.12.2007 18:30

vieš čo brat hovoril že to mali nejaký zásah proti tím neviem ako sa to volaju a tích spov poštvali proti ním.Brat hovoril,že to je horšie akoby sa ti zahrizol ovčiak do nohy.Ten pes mal vraj neskutočnú silu.Chalani sa mu snažili otvoriť papulu ale nešlo to.Tieto psy práveže maju njavätšiu silu práve v čelustiach.Ked sa zacvakne nemáš šancu aby ťa pustil!
Aj ked psovi vybuješ zuby aj vtedy je probelm aby svoju korisť alebo nepriateľa pustil.A ver mi sakramenský to boli
bielyhavko
BANNED
 
Príspevky: 60
Bydlisko: Na dolinách

Poslaťod MisheliQ » Sob 08.12.2007 18:32

Ulfheiðr píše:Misheliq? a na čo iné by konkrétne toto plemeno malo vzniknúť?

Pracovné využitie
Americký pitbulteriér je, možno povedať, všestranne využiteľný pes. Je to najskúsenejší bojový pes, aký bol kedy vyšľachtený. Je tiež známa jeho dobrá využiteľnosť na pastvinách, kde dokáže dostihnúť a zadržať dobytok, bez toho aby ho akokoľvek poranil. Pitbula je možné využiť k ochrane osôb a majetku, to však predovšetkým vďaka jeho vzhľadu a povesti. V tomto prípade pravdepodobne vystraší votrelca štekotom a prudkým výpadom proti nemu, útok však nemusí doviesť do konca. Je tiež využiteľný ako domáci strážnik, kde oddane chráni svojho pána a jeho majetok, je dobre využiteľný aj ako policajný pes
Ulfheiðr píše:Ak si si všimla, v tom článku umývali psa súpera, a pochybujem, že sa pes chodí pol roka dopredu zoznamovať so súperovým pánom, aby ho pri tom umývaní nezožral.

Ako to akože myslíš? Kto povedal, že sa s tým psom musel zoznamovať pol roka? Nechápem, o čom v tomto debata?
taká menšia info o pitbullovi:
Spoločenská charakteristika
Americký pitbulterér je spoločenský pes, ktorý miluje ľudí, a má k nim veľmi priateľský vzťah. Svojmu pánovi je bezhranične oddaný a vyžaduje jeho spoločnosť a pozornosť. Známe návštevy nadšene víta. K cudzím ľuďom býva spočiatku trochu nedôverčivý, je nutné dobré zoznámenie sa, aby získal dôveru. Pri kontakte s inými psami môžu nastať problémy, pokiaľ je napadnutý, väčšinou v ňom zvíťazí duch bojovníka. Nie je však agresívny, bezdôvodne nezaútočí ani na iného psa, nieto na človeka.
Ulfheiðr píše:A ver že to tie psy baví, tak ako baví kavkazáka strážiť stado pred vlkmi. Prečo? lebo na to bolo vyšlachtené.

Nie nebaví ich to, ak to v nich sám človek nepodporuje :no: :
Tréneri cvičia zvieratá v tvrdom režime už od narodenia špeciálne na boj. Psy sú cvičené dlhé hodiny v sťažených podmienkach, aby boli viac odolné, niekedy sa používa metóda limitovania prísunu krmiva, aby sa menil ich charakter a udržiavali sa divé a útočné. Výcvik zámerne podnecuje vražedný inštinkt, cvičitelia používajú menšie psy, mláďatá, mačky a iné malé zvieratá ako návnadu (čo je tiež protizákonné), aby sa psy držané bez potravy trénovali v zabíjaní. Malé zvieratá používané ako návnady sú často imobilizované.

Počas zápasov sú psy nútené bojovať, aj keď sú vážne poranené, často umierajú na vyčerpanie a zlyhanie organizmu. Zápasy môžu trvať niekoľko minút, ale aj niekoľko hodín až do úplnej smrti jedného zo súperov. Psy môžu byť dráždené ostrým predmetom, aby sa udržiavali v bojovom nasadení.

Cvičitelia uprednostňujú pitbuly a iné bojové plemená, pretože majú vrodenú prirodzenú bojovnosť, veľmi silný zhryz a znížený prah bolestivosti. Chovatelia psov na zápasy prispievajú k premnoženiu týchto zvierat, ktoré potom preplňujú útulky alebo sú nemilosrdne utrácané, pokiaľ už nie sú vhodné na boj. Veterinárni lekári občas priznávajú, že boli nútení liečiť alebo utratiť na smrť dohryzeného bojového psa.

Neviem či takýmto spôsobom sa donucuje aj taký ten kavkazak ako si uviedla...hm
Ulfheiðr píše:Preto si myslím, že tieto plemená nemali vôbec vzninúť, lebo účel ich plemenitby bol ten, aby sa ludia bavili na tom, ako sa zvieratá trhajú.
A som presvedčená o tom, ak pes nechce bojovať, je s kola von. načo by tý ludi atlačili peniaze do psov, čo to nerobia? A romantická predstava, že ten pes je fakt tak odveci a robí to len pre svojho milovaného pána je podla mňa pasé.

Máš vari pocit, že to robí pre svoje vlastné potešenie? Sotva! Prečo to potom nerobí taký obyčajný pitbull, ktorého chovajú jeho milujúci páničkovia?
Ide tu len o to, že tie psy sa bijú kvôli tomu, aby dostali vôbec nažrať, aby potešili svojho pána, aby prežili, aby nedostali výprask, atd
grace over perfection
MisheliQ
Multišampión
 
Príspevky: 7844

Poslaťod Ulfheiðr » Sob 08.12.2007 19:12

Nuž začnem od konca.
Prečo to taký obyčajný pit nerobí. Len preto, že k tomu nebol vedený. Tak isto vyžla, čo sa korzuje pri Dunaji, neloví holuby, lebo k tomu nebola vedená, ale predpoklad má, tak isto aj on. A to je to o čom vravím. Neboj, jeho by to bavilo, tak ako tú vyžlu chytať vtáčiky.
Ad živé návnady a protizákonnosť. Vieš ako sa cvičia poľovné psy? Tak potom sa nepoďme baviť len o cvičení bojových psov, ale aj poľovných, pretože ten postup je takme rovnaký, čo sa týka živej návnady. Až na to, že sa vynechávaju psy ako živá návnada.
Ad nútenie do boja. Neviem, čítala si ten článok? Tam sa píše že je zakázané sa dotýkať psov, s výnimkou skončenia boja... pravda je však taká, že nie všade sú rovnaké pravidlá, že.
A tie prvé veci si opísala s nejakého servra, čítala som to aj inde. Ale stále neriešia to, že tieto plemená vôbec existujú.
Načo sa šlachtí bojový pes, keď bude preháňať kravy po lúke? Sory, plemien na to je hádam dosť. Ak sa nemajú robiť psie zápasy, nemajú byť ani tieto plemená. Sú potenciálne nebezpečné, práve pre to, na čo boli vyšlachtené a to je skrátka tak. Pretože ak odsudzujem zápasy, ja odsudzujem aj tieto plemená. Takže rozhodne nezdielam ten názor, že zápasy nie, bojové plemená áno.
A o čom je reč, o tom, že si písala, že by si pred tým psom mala aspoň rešpekt. Ale asi sme sa nepochopili, keďže si teraz napísala že ludí milujú.

K fotke: v klietke je mačka.
Obrázok
“The scuba diver dives to look around. The freediver dives to look inside.
Ulfheiðr
Multišampión
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 6089
Bydlisko: riečny kilometer 1852

Poslaťod verca » Sob 08.12.2007 19:24

nemam na takych ludi co to robia ani slov pretoze su mi odporny a kebyze ich chytim do ruk urobila by som to ,ze by som takeho cloveka prinutila nech robi presne to co musia tie psiky :plac: mozno je to drastycke ale nemala by som s nimi zlutovani tak ako ho nemali oni so psokmi naozaj nechapem ako to mozu vobec robit :hmm:
verca
Junior
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 262
Bydlisko: Lučenec

Ďalší

Späť na Ostatné